„Žalgiris“ šį vakarą gali užsitikrinti pirmą vietą reguliariajame sezone
LKL / BNS nuotr.

„Žalgiris“ šį vakarą gali užsitikrinti pirmą vietą reguliariajame sezone

Author: LKL.lt
2019-05-07

Šį vakarą gali paaiškėti visos „Betsafe–LKL“ atkrintamųjų varžybų poros.

Kauno „Žalgiris“ šį vakarą savo aikštėje priima Alytaus „Dzūkiją“, transliacija nuo 18.50 val. tiesiogiai per LKL.lt. 

Jei šį vakarą pergalę iškovos favoritu laikomas „Žalgiris“, jis užsitikrins pirmą vietą reguliariajame sezone ir namų aikštės pranašumą visose atkrintamųjų varžybų serijose.

Be to, „Žalgirio“ pergalės atveju paaiškėtų visos atkrintamųjų poros. Jei „Žalgiris“ šį vakarą laimės, jis ketvirtfinalyje kovos su „Dzūkija“ – ši liktų aštunta.

Tuo metu Klaipėdos „Neptūnas“ nepaisant paskutinių rungtynių liktų antras ir ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių kovotų su Prienų „Skycop“.

Kitos dvi ketvirtfinalio poros jau aiškios: Vilniaus „Rytas“ žais su Utenos „Juventus“, o Panevėžio „Lietkabelis“ kovos su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Intriga reguliariajame „Betsafe–LKL“ sezone būtų pratęsta tik „Dzūkijos“ pergalės atveju šį vakarą Kaune. Tokiu atveju dzūkai pakiltų į septintą vietą. Į ją „Skycop“ galėtų grįžti penktadienį, kai baigs reguliarųjį sezoną rungtynėmis su „Lietkabeliu“.

„Žalgiris“ dar gali prarasti pirmąją vietą – tam turėtų pralaimėti likusias trejas rungtynes su „Dzūkija“, „Neptūnu“ ir „Rytu“.

„Betsafe–LKL“ ketvirtfinaliai prasidės gegužės 14 d., per BTV nuo 18.30 val. bus tiesiogiai transliuojamos 1-8 reguliariojo sezono komandų rungtynės. Gegužės 15 d. BTV eteryje – 2-7 komandų rungtynės.

Šiemet įvestos naujovės atkrintamosiose varžybose lyginant su ankstesniais sezonais. Ketvirtfinaliuose ir pusfinaliuose bus kovojama iki dviejų pergalių, o kitas atkrintamųjų varžybų etapas gali būti pradėtas anksčiau nei planuojama, jei visos serijos baigsis po dvejų rungtynių.

Pavyzdžiui, dabar planuojama, kad pusfinaliai prasidės gegužės 21 d., tačiau jei visos ketvirtfinalio serijos baigsis rezultatais 2-0, pusfinalių startas numatomas gegužės 19 d.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner