Rezultatyvumo rekordą pakartojęs „Lietkabelis“ neturėjo problemų su „Šiauliais“
LKL/BNS nuotr.

Rezultatyvumo rekordą pakartojęs „Lietkabelis“ neturėjo problemų su „Šiauliais“

Author: H. Augustynas
2019-04-18

Gerą sportinę formą įgavęs Panevėžio „Lietkabelis“ (20/11) į savo sąskaitą įsirašė jau ketvirtąją pergalę iš eilės ir pakartojo šio sezono savo rezultatyvumo rekordą.

„Šiaulių“ ekipą (5/27) 101:81 (28:23, 28:30, 31:16, 12:14) užtikrintai įveikę panevėžiečiai iškovojo jau antrą triuškinamą pergalę šią savaitę. Prieš keturias dienas „Lietkabelis“ 101:60 nušlavė Kėdainių „Nevėžį“ ir iškovojo didžiausią sezono pergalę.

Po šio pralaimėjimo „Šiaulių“ ekipai liko tik teoriniai šansai prasibrauti į atkrintamąsias varžybas. „Šiauliams“ liko penkerios rungtynės reguliariajame sezone, o nuo aštuntoje vietoje esančios Alytaus „Dzūkijos“ (10/20) jie atsilieka keturiomis pergalėmis.

„Lietkabelį“ į pergalę šiose rungtynėse atvedė gynėjų duetas. Paulius Valinskas pelnė 22 taškus (4/8 trit.), o Ikenna Iroegbu surinko 20 taškų bei 28 naudingumo balus. Pastarasis jau po dviejų kėlinių savo sąskaitoje turėjo 13 taškų.

„Šiaulių“ gretose išsiskyrė vos vieną tritaškį iš penkių pataikęs ir 12 taškų surinkęs Karolis Lukošiūnas, po 11 pridėjo Evaldas Šaulys, Ignas Vaitkus ir Sethas Allenas.

Puikų puolimą nuo pirmųjų minučių demonstravęs „Lietkabelis“ jau po pirmojo ketvirčio pirmavo 28:23. Antrajame kėlinyje panevėžiečiai surengė spurtą 13:4 ir po jo įgijo 16 taškų persvarą – 45:29.

Vis dėlto geriau ketvirtį užbaigę aikštės šeimininkai prieš ilgąją pertrauką sumažino savo deficitą iki vienženklio (51:58).

Trečiąjį kėlinį „Lietkabelis“ laimėjo beveik dvigubai (31:16) ir prieš lemiamą ketvirtį išsprendė beveik visus klausimus bei pirmavo 89:67.

Ketvirtasis kėlinys tarp komandų buvo jau tik formalumas, kurio metu „Šiauliams“ savo deficito  ženkliai sumažinti nepavyko.

„Lietkabelis“ šiose rungtynėse buvo priverstas versti  be Stefano Sinoveco, tačiau į rikiuotę beveik po trijų savaičių pertraukos sugrįžo Jamaras Wilsonas. Amerikietis per 25 minutes pelnė 13 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 21 naudingumo balą.

Po pergalingų rungtynių „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas turėjo savo auklėtiniams pastabų dėl gynybos.

„Pirmoje rungtynių pusėje labai prastai gynėmės. Praleidome 51 tašką, o su tokia gynyba negalėtume žaisti su geriausiomis lygos komandomis. Po pertraukos vaizdas buvo kiek geresnis, tačiau gynybą turime kaip reikiant pagerinti“, – teigė N. Čanakas.

Po pralaimėjimo „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika apie teorinius jo ekipos šansus patekti į atkrintamąsias šnekėti nebuvo linkęs.

„Po pralaimėjimo niekada nėra malonu svajoti. Mes turime rodyti geresnį krepšinį. Komanda lyg ir buvo atgijusi, įgavusi sparnus, tačiau po to vis kažko pritrūksta. Benas Griciūnas gali apgauti savo varžovą, suktis prie krepšio, tačiau kodėl mes taip negalėjome žaisti anksčiau? Atrodo, kad jis bijo žiūrėti į krepšį, o tai rodo, kad trūksta pasitikėjimo jam ir dar neužaugo tie sparnai, kad galėtume nustebinti“, – kalbėjo A. Sireika.  

„Šiauliai“: Karolis Lukošiūnas 12 (1/5 trit.), Evaldas Šaulys, Ignas Vaitkus (1/6 trit.) ir Sethas Allenas (8 rez. perd.) po 11, Kristupas Žemaitis (6 rez. perd.) ir Benas Griciūnas (7 atk. kam.) po 9.

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas 22 (4/8 trit., 23 n.b.), Ikenna Iroegbu 20 (7/8 dvit., 6 atk. kam., 28 n.b.), Mindaugas Kupšas 15 (6 atk. kam.), Jamras Wilsonas 13 (6 rez. perd.), Donatas Tarolis 10 (10 atk. kam.), Saulius Kulvietis 9.

Rungtynių komentarai:

 

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner