LKL akademijos projektas pristatytas aukštosiose mokyklose
Photo: LKL

LKL akademijos projektas pristatytas aukštosiose mokyklose

Author: LKL akademija
2019-04-05

Jau ketvirtą sezoną skaičiuojanti LKL akademija šiemet žengia dar tvirtesnius žingsnius sporto vadybos srityje – organizuojami renginiai ir projektai, studentams skiriamos didesnės atsakomybės, veiklos rezultatai aktyviai viešinami naujai sukurtoje ir sekėjų skaičiumi vis augančioje „Instagram“ paskyroje, o praėjusią savaitę buvo žengtas ir dar vienas žingsnis – projektas buvo pristatytas dviejose aukštosiose Lietuvos mokyklose.

LKL akademikai su projekto vadove apsilankė Kauno kolegijoje ir Lietuvos sporto universitete (LSU). Projektą pristatę studentai teigia – sutikimas buvo naudingas visoms pusėms.

„Klausimų sulaukėme labai daug, – sako viena akademikių Kamilė Mykolaitytė. – Dalyviams bei dėstytojams buvo įdomu viskas: kiek kainuoja būti akademijos nariais, kaip susitvarkome su skiriamomis užduotimis bei atsakomybėmis, ką mums davė šis projektas, kokios mūsų ateities svajonės.

Galima drąsiai teigti, jog daugeliui mūsų LKL akademija įrodė, jog krepšinis yra siejamas su mūsų ateitimi. Kitiems akademikams taip pat padėjo suprasti, jog šis sprendimas teisingas ir atrasta sava specialybė.“

Verta pažymėti, jog veikla LKL akademijoje nekainuoja nieko. Priešingai – LKL apmoka visas kelionių, nakvynių bei kitas išlaidas ir suteikia visas darbui reikalingas sąlygas.

Susitikimais su aukštųjų mokyklų studentais džiaugiasi ir kita jo dalyvė Gintarė Žiukaitė.

„LKL akademija – vienas puikiausių ir unikaliausių projektų, prie kurio gali prisijungti bet kuris Lietuvos studentas, – sako LKL akademikė. – Išvykos į Lietuvos aukštąsias mokyklas, dalijimasis akademijoje sukaupta patirtimi bei žiniomis suteikė tik pačias geriausias emocijas. Šių išvykų tikslas – supažindinti studentus su LKL akademijos projektu, kuris suteikia jaunimui neeilinę galimybę prisiliesti prie šalies krepšinio ir kartu rūpintis jo gerove.

Supažindinau su iššūkiais, su kuriais teko susidurti būnant akademijoje. Žinojimas, jog kažkam mano klaidos gali būti puiki pamoka jų nekartoti, suteikė norą ne tik dalytis įgyta patirtimi ir žiniomis, bet tuo pačiu ir kviesti pačius studentus įgyti neįkainojamos patirties čia – LKL akademijoje.“

Aukštųjų mokyklų suteiktomis sąlygomis ir bendradarbiavimu pasidžiaugė ir kita LKL akademikė Živilė Antanaitytė, papasakojusi apie savo patirtį šiame projekte.

„Ši išvyka man labai daug reiškė, kadangi turėjau galimybę savo universitete pristatyti, kas yra LKL akademija ir papasakoti savo patirtį. Niekada nebūčiau pagalvojus, kad ateis tokia diena, jog toje auditorijoje, kurioje mokiausi ketverius metus, aš ateisiu kaip Lietuvos krepšinio lygos atstovė ir pasakosiu apie patirtį LKL akademijoje.“

Aukštosiose mokyklose buvo pristatytas ir LKL akademijos vaizdo klipas, kuriame trumpai pristatoma LKL akademikų veikla ir įvykdytos užduotys.

Po pristatymo savo emocijomis ir nuomone apie LKL akademijos projektą taip pat pasidalino ir LSU lektorius Edvinas Eimontas

„Tai projektas, kuris tiesiogiai įtraukia studentus į sporto renginių ir projektų organizavimą. Tai nėra tik organizavimas, bet tai yra atsakomybė, žinių ir patirties pritaikymas ir naujos patirties gavimas. Jeigu Lietuvoje atsiras daugiau tokių projektų ir daugiau suinteresuotų dalyvių pradės organizuoti tokius projektus ir rūpintis sporto vadybos ateitimi, tai aš tik sveikinsiu“.

LKL akademikai šį sezoną bendrauja su klubais, padeda jiems organizuoti renginius. Akademijos studentai šiemet stipriai prisidėjo prie Karaliaus Mindaugo taurė turnyro organizavimo.

LKL akademijos projekto planuose – ir daugiau aukštųjų mokyklų. Nori, jog projektas atvyktų pas tave? Susisiek su LKL akademija „Instagram“ profilyje @lklakademija.

Šiuo metu veiklą vykdo ketvirtoji LKL akademijos laida, nauja laida bus buriama prieš 2019-2020 m. sezono startą.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner