B. Daviesas – apie sunkų įsivažiavimą, Eurolygos finalo ketvertą ir santykius su Š. Jasikevičiumi
LKL/BNS nuotr.

B. Daviesas – apie sunkų įsivažiavimą, Eurolygos finalo ketvertą ir santykius su Š. Jasikevičiumi

Author: LKL TV
2019-04-03

Prieš maždaug metus – 2018-ųjų balandį – Kauno „Žalgiris“ pranešė, jog pratęsė sutartį Brandonu Daviesu. Būtent tuo metu amerikietis įgavo geriausią sportinę formą per pirmą sezoną Lietuvoje. 

Pats aukštaūgis atskleidžia, jog vizito Lietuvoje pradžia jam kėlė šiokių tokių klausimų.

„Nelabai žinojau, ko tikėtis. Tačiau mane pasitikę žmonės buvo malonūs, oras geras, tad greitai ir nesunkiai čia pritapau, – LKL TV komandai pasakojo amerikietis. – Laukė pirmieji metai Eurolygoje, žingsnis į priekį mano karjeroje ir norėjau, kad nauda būtų abipusė – tiek man, tiek ir komandai“.

Kontrakto pratęsimą centras užsitarnavo puikiais pasirodymais Eurolygoje prieš turnyro grandus – Maskvos CSKA bei Pirėjo „Olympiacos“. Pats žaidėjas sako, jog toks komandos parodytas pasitikėjimas 2018-ųjų pavasarį jam buvo išties svarbus.

„Visą karjerą turėjau trumpus, vienerių metų kontraktus, tad kai komanda parodė susidomėjimą, pajutau daugiau komforto, saugumo. Tai leido man parodyti, ką galiu“, – atskleidė B. Daviesas.

Būtent sužvėrėjęs B. Daviesas buvo vienas iš pagrindinių faktorių, leidusių „Žalgiriui“ Eurolygos ketvirtfinalyje perlipti to paties „Olympiacos“ barjerą ir žengti į finalo ketvertą. Praėjus metams po istorinio pasirodymo B. Daviesas su komanda atsidūrė keblesnėje padėtyje, tačiau nepasiduoda – rytoj su Madrido „Real“ kovos dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose varžybose.

„Paslaptis slypi komandos vienybėje, visa organizacija buvo kaip šeima. Niekada nejaučiau kažko panašaus, išskyrus koledžą, tai išties turi didelę reikšmę. Komandoje iš esmės visus galiu laikyti savo draugais“, – neslėpė centras.

Didelį vaidmenį amerikiečio tobulėjimo procese turėjo ir treneris Šarūnas Jasikevičius. Tiesa, kaip pripažįsta pats B. Daviesas, rasti bendrą kalbą reikėjo laiko.

„Pirmojo sezono pradžioje mūsų santykiai nebuvo puikūs, tačiau, laikui bėgant, supratome vienas kitą, o iš to laimėjo ir komanda, – sakė B. Daviesas. – Žaidime yra nemažai detalių, į kurias anksčiau neatsižvelgdavau.

Treneriai apie tai dažnai kalba, tačiau šiame lygyje viską pamačiau pats. Turi padėti komandai dėl bendro tikslo. Be abejo, treneris padarė nemažą įtaką tam, kad pratęsčiau savo kontraktą, jis norėjo išlaikyti kuo daugiau žaidėjų.“

Nors B. Daviesas savo karjeroje turi ir NBA įrašą – čia praleido dvejus metus. Vis dėlto aukštaūgis tikina – patekimas į Eurolygos finalo ketvertą yra dar didingesnis laimėjimas.

„Patekimu į ketvertą gyvenu dar dabar, tai tikrai vienas didžiausių mano pasiekimų ir kažkas, kas tikrai nebuvo mums padėta ant lėkštutės“, – pabrėžė vienas Kauno komandos lyderių.

LKL TV parengė išsamų reportažą apie B. Daviesą:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner