K. Kanteris gerino asmeninius rekordus, o įspūdingą rezultatyvumą rodžiusi „Dzūkija“ laimėjo Šiauliuose
LKL/BNS nuotr.

K. Kanteris gerino asmeninius rekordus, o įspūdingą rezultatyvumą rodžiusi „Dzūkija“ laimėjo Šiauliuose

Author: LKL.LT
2019-03-31

Keremas Kanteris gerino asmeninius rekordus, o jo atstovaujama Alytaus „Dzūkija“ (9/18) išvykos rungtynėse „Betsafe–LKL“ 110:97 (27:26, 27:22, 33:23, 23:26) nepaliko šansų „Šiauliams“ (5/22).

Turkas pelnė 35 taškus, atkovojo 11 kamuolių ir surinko 41 naudingumo balą. Tai jam – ir rezultatyviausias, ir naudingiausias karjeros mačas „Betsafe–LKL“. 41 naudingumo balas taip pat yra pagerintas geriausias šio sezono lygos pasiekimas.

Tuo tarpu 110 taškų, kuriuos pelnė „Dzūkija“, irgi yra pakartotas lygos sezono rezultatyvumo rekordas.  

„Dzūkija“ buvo priekyje didžiąją mačo dalį – tik antrajame ketvirtyje šeimininkai minimaliai buvo persvėrę rezultatą – 33:32. Nuo to laiko svečiai ėmė iniciatyvą į savo rankas, penkis taškus iš eilės pelnė K. Kanteris ir prieš trečią kėlinį dzūkai pirmavo 54:48.

K. Kanteris tęsė puikų pasirodymą ir vedė į priekį savo komandą, kuri įgavo jau solidžią persvarą – 77:60. Užtikrintą puolimą demonstravusi „Dzūkija“ perkopė 100 taškų ribą ir ėmė triuškinti varžovus.

Iki mačo pabaigos likus mažiau nei 3 minutėms Artūras Jomantas paliko aikštę susižeidęs akį.

„Dzūkija“: Keremas Kanteris 35, Dominykas Domarkas 18, Paulius Petrilevičius 14, Elijah Brownas 13, Mindaugas Sušinskas 11.

„Šiauliai“: Arminas Urbutis 23, Antanas Udras ir Sethas Allenas – po 18, Evaldas Šaulys 16.

„Šiaulius“ treniruojantis Antanas Sireika buvo atviras, kad ne tokios kovos iš komandos tikėjosi.

„Sunku iškart suvokti, kodėl rungtynės nuo pat pradžių ne taip pakrypo. Nebuvo įtampos, kad tai svarbios rungtynės, kad jie yra super žaidėjai, kurių negalima uždengti. Nesuprantu, kodėl buvo tokia pasyvi gynyba, jokios atsakomybės.

Nesusiklostė mačas taip, kaip norėjome: tiek kamuolių nepralaimėjome nei „Žalgiriui“, nei „Rytui“, nei kokiai kitai komandai. Čia ne kova, saugo kažkas šonkaulius... Ne to tikėjausi“, – kalbėjo „Šiaulių“ treneris.

Andrejus Urlepas džiaugėsi puolimu, laimėta kova po krepšiais ir K. Kanteriu.

„Žinojome šio mačo svarbą. Po jo esame arti atkrintamųjų. Turime kovoti, nenorime likti aštunti ir tai dabar laukia mūsų tolesniam kelyje. Puolime turėjome geriausias rungtynes šį sezoną, o taip pat laimėjome kovą dėl kamuolių, ko seniai nebuvo.

Keremas buvo nuostabus. Tikiuosi, kad jis toliau žais taip pat, nors tą daryti kaskart yra sunku“, – kalbėjo jis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner