„Kidy Tour“ KMT finalo ketverte – geriausi Lietuvos ir Europos teisėjai
LKL / BNS nuotr.

„Kidy Tour“ KMT finalo ketverte – geriausi Lietuvos ir Europos teisėjai

Author: LKL.lt
2019-02-14

Šių metų „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverte teisėjaus labiausiai patyrę ne tik Lietuvos, bet ir Europos arbitrai.

Lietuvos krepšinio lyga, organizuojanti „Kidy Tour“ KMT turnyrą, paskyrė 7 teisėjus, kurie dirbs vasario 16-17 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančiame finalo ketverte.

Pirmą kartą į turnyrą pakviestas teisėjas iš užsienio. Finalo ketverte švilps vienas labiausiai pripažintų arbitrų Europoje italas Luigi Lamonica.

Jis teisėjavo 2018 metų Eurolygos finalo rungtynėse.

„Visa Europa mato, kad Karaliaus Mindaugo taurės turnyras – prestižinis Senajame žemyne, – sakė LKL prezidentas Remigijus Milašius. – Pasikviesdami Luigi Lamonicą tikimės, kad šalia jo dar greičiau tobulės ir geriausi Lietuvos arbitrai.

Pastaruoju metu LKL klubų treneriai ir vadovai nuolat reiškia nepasitenkinimą lietuvių teisėjų darbu. Pagrindinis mūsų noras – kad Lietuvos klubai pradėtų gerbti savus teisėjus, nes iš tikrųjų jie to verti.“

Be L. Lamonicos, finalo ketverte taip pat dirbs geriausi Lietuvos teisėjai Gvidas Gedvilas, Tomas Jasevičius, Jurgis Laurinavičius, Vilius Mačiulaitis, Artūras Šukys ir Gytis Vilius.

Visi šeši lietuviai yra tarptautinės kategorijos, dirbantys svarbiausiuose Europos krepšinio turnyruose.

53-ejų L. Lamonica – daugiausia patirties turintis Eurolygos teisėjas. Jis aštuonis sykius teisėjavo Eurolygos finalo ketverte.

Šeštadienį „Kidy Tour“ KMT turnyro pusfinaliuose Kauno „Žalgiris“ varžysis su Panevėžio „Lietkabeliu“ (15.10 val.), o Vilniaus „Rytas“ kovos su Klaipėdos „Neptūnu“ (17.30 val.).

Finalo ketvertas šiemet rengiamas Vilniaus „Siemens“ arenoje, bilietus į renginį platina TIKETA.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner