Dviženklį deficitą  Šiauliuose panaikinusios „Pieno žvaigždės“ pratęsė pergalių seriją
LKL/BNS nuotr.

Dviženklį deficitą Šiauliuose panaikinusios „Pieno žvaigždės“ pratęsė pergalių seriją

Author: H. Augustynas
2019-02-09

Nesulaikomai rungtyniaujančios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (13/9) iškovojo jau šeštąją pergalę paeiliui. Dviženklį deficitą prieš „Šiaulių“ (3/19) ekipą panaikinę pasvaliečiai iškovojo devintąją pergalę per paskutines dešimt rungtynių.

Fantastišką spurtą trečiajame kėlinyje surengusios „Pieno žvaigždės“ įveikė „Šiaulius“ 91:76 (23:23, 19:27, 26:12, 23:14), kuriems tai buvo penktasis pralaimėjimas iš eilės.

„Pieno žvaigždžių“ gretose net šeši žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių, o rezultatyviausiai žaidė 20 taškų pelnęs Yannickas Franke ir 16 pridėjęs Vytautas Šulskis.

„Šiaulių“ gretose išsiskyrė 15 taškų pelnęs Kristupas Žemaitis ir 14 pridėjęs Evaldas Šaulys, kuris pataikė 4 tritaškius iš 6.

„Šiaulių“ ekipa antrojo kėlinio pabaigoje pirmavo 44:38, tačiau pasvaliečiai netrukus sumažino atsilikimą iki dviejų taškų (42:44). Vis dėlto pirmąją rungtynių dalį „Šiauliai“ užbaigė K. Žemaičio ir E. Šaulio tritaškiais, po kurių komandas skyrė jau 8 taškai – 50:42.

Po ilgosios pertraukos E. Šaulys smeigė dar vieną tolimą metimą, o „Šiauliai“ įgijo ir dviženklį pranašumą – 53:42. Po tokio smūgio „Pieno žvaigždės“ tiesiog užsikūrė ir surengė įspūdingą spurtą 26:5 bei perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas (68:58).

Ketvirtajame kėlinyje pasvaliečiai varžovų arčiau neprisileido, išlaikė saugų atstumą ir iškovojo dar vieną pergalę.

„Antra pusė buvo tai, ko mes norime ir kaip turėtume žaisti, – po susitikimo teigė pasvaliečių treneris Gediminas Petrauskas. –  Pirmoje pusėje kažkur tiesiog nepakankamai dirbome. Bet čia jau turime tai išsiaiškinti komandos viduje treneriai. O antra pusė tikrai buvo gera ir dėl geros gynybos sugebėjome perlaužti rungtynes, o tai mums leido ir bėgti į greitą puolimą, kas mums taip patinka.“

„Sužaidėme dvi labai skirtingas puses, – konstatavo „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika. – Pirmoje rungtynių dalyje akivaizdžiai laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Nelabai suprantu, kas galėjo pasikeisti. Tikrai nedarėme jokių eksperimentų. Labai trūksta tvirtos rankos aikštelėje, kad kai kas nors nepasiseka, galėtų suimprovizuoti.“

„Šiauliai“: Kristupas Žemaitis 15 (5 rez. perd.), Evaldas Šaulys 14 (4/6 trit.), Arminas Urbutis 12, Benas Griciūnas 11 (3/10 dvit., 6 atk. kam.), Cedrickas Bowenas 9.

„Pieno žvaigždės“: Yannickas Franke 20, Vytautas Šulskis 16 (8 atk. kam., 22 n.b.), Tomas Lekūnas (6 atk. kam.) ir Dagoberto Pena po 14, Jay Threattas 11 (6 rez. perd.), Žygimantas Skučas 10.  

Rungtynių komentarai: 

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner