Solidžiai debiutavę naujokai padėjo „Dzūkijai“ nugalėti „Nevėžį“
„Dzūkijos“ nuotr.

Solidžiai debiutavę naujokai padėjo „Dzūkijai“ nugalėti „Nevėžį“

Author: LKL.LT
2019-02-03

Alytaus „Dzūkija“ (7/13) „Betsafe–LKL“ pirmenybėse savų sirgalių akivaizdoje be didesnių problemų 86:73 (25:15, 26:15, 22:22, 13:21) nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“ (4/16).

Turnyrinėje lentelėje abi ekipos yra kaimynės, o dabar jas skiria trys pergalės. Beje, „Dzūkijai“ tai buvo pirma pergalė „Betsafe–LKL“ šiais metais.

Su „Nevėžiu“ atsisveikinantis Chauncey Collinsas paskutinėse savo rungtynėse per 37 minutes pelnė 20 taškų (3/3 dvit., 4/9 trit., 2/3 baud.).

Tuo tarpu debiutiniame savo mače „Dzūkijoje“ Elijah Brownas per 21 minutę surinko 14 taškų ir atkovojo 3 kamuolius, o Keremas Kanteris spėjo pasižymėti dvigubu dubliu: 19 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 22 naudingumo balai per 26 minutes.

Alytaus komanda nuo varžovų solidžiu skirtumu atitrūko dar antrajame kėlinyje, kuomet triuškino „Nevėžį“ 49:26.

Po didžiosios pertraukos atotrūkis buvo pasiekęs 25 taškus (62:37), tačiau paskutiniame kėlinyje „Nevėžis“ jį ėmė tirpdyti. Svečiai baudė „Dzūkiją“ už klaidas ir netikslius metimus bei taip sumažino deficitą iki 13 taškų – 77:64. Vis tik didesnės intrigos „Nevėžis“ nesukūrė.

„Dzūkija“: Keremas Kanteris 19, Elijah Brownas 14, Dominykas Domarkas 11 (8 rez. perd.), Matas Jogėla ir Egidijus Dimša – po 10, Paulius Petrilevičius 9.

„Nevėžis“: Chauncey Collinsas 20, Martinas Junakovičius 14, Adonte Parkeris 13 (1/6 trit.), Regimantas Miniotas 9.

„Esame patenkinti, kad pirmąkart laimėjome šiemet. Tai buvo labai svarbios rungtynės. Pirmoje mačo dalyje žaidėme gerai, bet to netęsėme vėliau, leidome varžovams rinkti lengvų taškų. Tačiau gale pradėjome daryti gerus dalykus ir laimėjome.

Visi pamatėme, kokie mums buvo svarbūs debiutantai. Tikiuosi, kad toliau jie žais vis geriau“, – po mačo sakė Andrejus Urlepas.

Tuo tarpu „Nevėžį“ treniruojantis Darius Dimavičius neliko patenkintas savo komandos gynyba. 

„Tikėjomės tokių rungtynių – visada sunku žaisti Alytuje. Ginasi jie specifiškai, o šitoje salėje reikia pataikyti. Mes pirmoje pusėje nepataikėme, o jie pataikė viską. Kai pirmoje pusėje atsilieki 20 taškų, labai sunku grįžti į žaidimą.

Gynybinių užduočių visiškai neįvykdėme, neradome būdų prieš varžovus apsiginti, o kai juos atradome – buvo per vėlu“, – sakė jis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner