Nesulaikomai rungtyniaujančios „Pieno žvaigždės“ iškovojo pergalę Prienuose
LKL/BNS nuotr.

Nesulaikomai rungtyniaujančios „Pieno žvaigždės“ iškovojo pergalę Prienuose

Author: H. Augustynas
2019-01-27

Septintąją pergalę per paskutines aštuonerias rungtynes iškovojusios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (11/9) ir toliau demonstruoja puikią sportinę formą.

Po ilgosios pertraukos užsikūrę pasvaliečiai parbloškė Prienų „Skycop“ (7/13) ir pagal pergalių skaičių turnyrinėje lentelėje pasivijo ketvirtoje vietoje esantį Panevėžio „Lietkabelį“ (11/8).

Daugiau negu dvigubai trečiąjį kėlinį laimėję pasvaliečiai šeimininkavo Prienuose ir iškovojo pergalę 91:82 (22:23, 17:21, 29:14, 23:24). Tai buvo ketvirtoji iš eilės „Pieno žvaigždžių“ pergalė „Betsafe–LKL“ pirmenybėse ir šiuo metu tai yra ilgiausia nepralaimėtų rungtynių serija šalies pirmenybėse.

„Pieno žvaigždes“ į pergalę vedė priekinė komandos linija. Tomas Lekūnas į prieniškių krepšį įmetė 22 taškus, o Žygimantas Skučas – 21.

„Skycop“ gretose išsiskyrė 17 taškų pelnęs Žygimantas Janavičius. Vis dėlto aikštės šeimininkams labai trūko komandos lyderio Martyno Gecevičiaus indelio. Snaiperis iš šešių tritaškių realizavo vos vieną, pelnė tris taškus ir surinko vieną naudingumo balą.

„Skycop“ antrajame kėlinyje surengė spurtą 9:0 ir sugebėjo perimti rungtynių iniciatyvą (42:37).

Vis dėlto antrąją rungtynių dalį pasvaliečiai pradėjo atkarpa 12:4 ir persvėrė rungtynių rezultatą savo naudai – 51:48. Nors „Skycop“ į tai atsakė tritaškiu, „Pieno žvaigždės“ surengė dar vieną spurtą (17:5) ir atitrūko nuo savo varžovų 68:56.

Ketvirtajame kėlinyje „Skycop“ dar bandė kabintis, tačiau Ž. Skučo vedamos „Pieno žvaigždės“ vilčių varžovams nepaliko ir pabėgo nepavejamai (84:66).„Skycop“ sutriuškinimo išvengė, tačiau intrigos atkurti nesugebėjo.

„Aš suprantu, kad mūsų komandos amžiaus vidurkis nėra mažas, – apie ugnies akyse trūkumą kalbėjo „Skycop“ treneris Virginijus Šeškus. – Buvo daug epizodų, kur tiesiog negrįžtame atgal. Rungtynėse neatsiranda pilnaverčio lyderio. Matosi, kad Janavičius nori žaisti, įrodinėja. Kai kurie atiduoda visas jėgas, tačiau jų yra tiek, kiek yra. Darjušas, Kšištofas stengiasi, tačiau jiems sunku ir daro klaidas, bet bent jau stengiasi. O kai kurie patyrę žaidėjai...“

„Antra pusė, ypač trečias kėlinys, mums buvo labai geras, – pripažino pasvaliečių treneris Gediminas Petrauskas. – Pradėjome nuo gynybos, sustabdėme „Skycop“ puolimą. O nuo to ir atsirado mums lengvi taškai, galėjome bėgti į greitą puolimą, ką mes taip mėgstame. Ketvirtasis kėlinys, išskyrus paskutines kelias minutes, buvo taip pat neblogas. Geriau dalinomės kamuoliu negu pirmoje pusėje.“

„Skycop“: Žygimantas Janavičius 17 (1/5 trit.), Gintaras Leonavičius ir Darjušas Lavrinovičius po 11, Arnas Labuckas ir Mindaugas Lukauskis po 10, Kšištofas Lavrinovičius 7.

„Pieno žvaigždės“: Tomas Lekūnas 22 (9 atk. kam., 30 n.b.), Žygimantas Skučas 21 (6 atk. kam.), Jay Threattas 12 (7 rez. perd.), Vytautas Šulskis 9.

Rungtynių komentarai:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner