G. Masiulis pagerino karjeros rezultatyvumo rekordą, o „Neptūnas“ pratęsime palaužė „Šiaulius“
LKL/BNS nuotr.

G. Masiulis pagerino karjeros rezultatyvumo rekordą, o „Neptūnas“ pratęsime palaužė „Šiaulius“

Author: LKL.LT
2019-01-26

Klaipėdos „Neptūno“ (16/4) komanda įsirašė į sąskaitą nelengvą pergalę „Betsafe–LKL“, kur svečiuose tik po pratęsimo 106:103 (28:20, 21:29, 24:25, 20:19, 13:10) pranoko „Šiaulius“ (3/17).

Kuomet šeimininkams pakovoti dėl pergalės (89:93) liko 3 minutės ketvirtame kėlinyje, sekė baudų metimų išbandymas: Benas Griciūnas iš pradžių pataikė du baudų metimus, vėliau vieną pridėjo Evaldas Šaulys, o galiausiai B. Griciūnas dar vienu metimu rezultatą lygino – 93:93.

Klaipėdiečiai, be taškų gyvenę pusketvirtos minutės, turėjo kamuolį lemiamos atakos metu, bet Deivido Gailiaus klaida neleido išplėšti pergalės.

7:0 – tokia atkarpa „Neptūnas“ pradėjo pratęsimą. Į tai „Šiauliai“ sureagavo ir deficitą vėl nurėžė iki 2 taškų – 100:102. Svarbiausius taškus rinko E. Šaulys, po kurio tolimo šūvio, likus 10 sek., komandas skyrė taškas (103:104), tačiau Džiugas Slavinskas greitu išpuoliu įtvirtino pergalę „Neptūnui“.  

Gytis Masiulis surinko 21 tašką ir sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes „Betsafe–LKL“. Tuo tarpu D. Gailiui tai buvo kol kas geriausios sezono rungtynės – jis pelnė 20 taškų.

Kristupui Žemaičiui 10 rezultatyvių perdavimų yra geriausias karjeros pasiekimas. 

„Neptūnas“: Gytis Masiulis 21 (5 atk. kam., 6 išpr. praž., 27 n.b.), Deividas Gailius 20, Osvaldas Olisevičius 16, Laimonas Kisielius 12, Tomas Delininkaitis 9.  

„Šiauliai“: Evaldas Šaulys 22 (3/3 trit.), Antanas Udras 17 (2/2 trit.), Arminas Urbutis ir Benas Griciūnas – po 13, Karolis Lukošiūnas 10.

„Neptūnas“ startavo geriau ir pirmame kėlinyje buvo įgavęs 11 taškų persvarą, tačiau ji ištirpo ir trečią ketvirtį komandos pradėjo tvyrant lygybei – 49:49. Apylygė kova tęsėsi ir po ilgosios pertraukos.

Po spurto 9:0 „Neptūnas“ vėl svarstykles pakreipė savo naudai (82:77) ir ketvirtame kėlinyje valdė situaciją iki paskutinių trijų minučių.

Klaipėdiečiai dabar dviem pergalėmis lenkia Vilniaus „Rytą“ (14/5) ir tik viena atsilieka nuo Kauno „Žalgirio“ (17/2). Tuo tarpu „Šiauliai“ lieka paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje.

„Vienas geras dalykas, nutikęs šiandien, yra iškovota pergalė, – sakė „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis. – Noriu pagirti „Šiaulių“ komandą, kuri žaidė užsivedusi. Kažkiek ir mes jiems pakėlėme sparnus. Man labai nepatiko, kaip žaidžiame gynyboje: toks vaizdas, kad išnaudojame 30–40 proc. savo galimybių. Reikia pakeisti komandos mentalitetą, nes jei norime laimėti ne tik pavienes rungtynes, turime ženkliai pagerinti gynybą ir bendradarbiavimą ginantis.“

„Sakiau vyrams, kad nesvarbu, kaip baigsis rungtynės, bet žiūrovai turi verkti, – kalbą pradėjo Antanas Sireika. – Turime žaisti atsiduodant, be monotonijos. Mums šalia gerų idėjų pritrūko meistriškumo, trupučio drąsos po krepšiu, bet sakiau, kad turime šypsotis, apsikabinti, nepaisant pralaimėjimo. Reikia gerbti žmones, kurie mus myli, remia, domisi. Dėl to ir aš turiu pasitaisyti kaklaraištį – neturi Sireika nei verkti, nei negražiai atrodyti (Šypsosi).“

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner