„Juventus“ be didesnio vargo sutriuškino blankiai atrodžiusius „Šiaulių“ krepšininkus
BC Juventus nuotr.

„Juventus“ be didesnio vargo sutriuškino blankiai atrodžiusius „Šiaulių“ krepšininkus

Author: LKL.LT
2019-01-20

Praėjusiame ture kiek netikėtai prieš Kėdainių „Nevėžį“ suklupę Utenos „Juventus“ (8/11) savo pamokas išmoko ir su kitais autsaideriais susidorojo be didesnių sunkumų. 

Žydrūno Urbono auklėtiniai savo namų arenoje sužaidė puikias rungtynes ir net 96:67 (18:10, 26:13, 31:19, 21:25) sutriuškino „Šiaulių“ (3/16) krepšininkus.

Uteniškiai jau antrajame kėlinyje pabėgo dviženkliu pranašumu (20:10), o įpusėjus rungtynėms buvo priekyje 44:23.

Trečiajame kėlinyje šeimininkai toliau dominavo ir susikūrė net 34 taškų persvarą – 73:39. Paskutinis ketvirtis tebuvo formalumas – jo metu vaizdas aikštelėje iš esmės nesikeitė, komandos dar keitėsi taikliais metimais, tačiau įtakos galutiniam rezultatui tai nebeturėjo.

Paskutiniojo kėlinio metu Utenos komandos gretose pirmą kartą šiemet į aikštelę išbėgo jaunieji ekipos krepšininkai Ugnius Nikitinas ir Arminas Kleišys.

Uteniškiai užtikrintai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (47 prieš 34), taip pat atliko ir daugiau rezultatyvių perdavimų (21 prieš 14).

Svečiai labai prastai atakavo iš vidutinio nuotolio – tikslą pasiekė vos 15 dvitaškių iš 45 (33 proc.). 

„Man labai smagu, kad šiandien tris kėlinius gynyboje žaidėme beveik be klaidų, – po pergalės kalbėjo uteniškių treneris Žydrūnas Urbonas. – Kita vertus, truputį gaila, jog taip nutiko su mano mokytoju Antanu Sireika, žinau, kaip treneris jaučiasi po tokio pralaimėjimo. 

Dėl vieno pralaimėjimo komanda arba treneris staiga netampa blogu. Čia yra profesionalų lyga ir kartais taip nutinka.“

„Tokiose rungtynėse mes, treneriai, laukiame jų pabaigos. Antro kėlinio pradžioje pasimatė, jog sunkiai atpažįstame žmones. Nežinau, kas čia juos taip paveikė. Galbūt artėjantis mėnulio užtemimas ar dar kažkas“ – net ir po nesėkmės juokavo šiauliečių strategas A. Sireika.

„Juventus“: Martinas Gebenas – 16 (10 atk. kam.), Vaidas Čepukaitis ir Kennethas Gaines'as – po 12, Dovis Bičkauskis ir Karolis Guščikas (9 atk. kam.) – po 11;

„Šiauliai“: Saah Nimley – 20, Cedrickas Bowenas – 14, Ignas Vaitkus (7 atk. kam.) – 7, Karolis Lukošiūnas – 6;

Mačas startavo lygiai ir įpusėjus pirmam kėliniui rezultatas buvo lygus – 8:8. Tačiau antroje ketvirčio pusėje uteniškiai, naudodamiesi ūgio pranašumu po krepšiu, spurtavo 10:2 ir po pirmųjų dešimties minučių buvo priekyje 18:10.

Antrajame kėlinyje šeimininkai ir toliau sėkmingai gynėsi, dominavo baudos aikštelėje ir jau pirmavo dviženkle persvara – 26:16. Šiauliečiai toliau vargo, uteniškiai mėgavosi žaidimu ir pranašumas netrukus šoktelėjo iki 19 – 37:18. Šeimininkai vėliau pridėjo dar ir du tritaškiu, o įpusėjus rungtynėms jų persvara jau buvo perkopusi 20 taškų – 44:23.

Trečiajame kėlinyje vaizdas nesikeitė – uteniškiai toliau dominavo ir didino savo pranašumą, kuris čia pat peržengė ir 30 taškų – 61:32. Su finaline kėlinio sireną tritaškį pataikė Karolis Lukošiūnas, tačiau šiauliečių nuotaikų tai nepagerino – po trečiojo kėlinio jie atsiliko 42:75.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner