„Žalgirio“ nesėkmių seriją padėjęs nutraukti N. Woltersas – savaitės MVP
LKL/BNS nuotr.

„Žalgirio“ nesėkmių seriją padėjęs nutraukti N. Woltersas – savaitės MVP

Author: LKL.LT
2019-01-14

Po smūgio Klaipėdoje atsigavęs Kauno „Žalgiris“ Panevėžyje išprakaitavo pergalę prieš vietos „Lietkabelį“, o vienas pergalės kalvių Nate'as Woltersas tapo naudingiausiu „Betsafe–LKL“ savaitės krepšininku.

Kauniečių įžaidėjas sekmadienį sužaidė geriausias karjeros Lietuvoje rungtynes.

Amerikietis buvo netoli trigubo dublio – per 29 minutes pelnė 18 taškų, atkovojo 9 kamuolius (asmeninis sezono rekordas) bei atliko 8 rezultatyvius perdavimus (taip pat asmeninis sezono rekordas), išprovokavo 7 varžovų pražangas ir surinko 32 naudingumo balus.

N. Wolterso vedamas „Žalgiris“ Panevėžyje laimėjo 73:69.

Tai buvo pirma šalies čempionų pergalė šiais kalendoriniais metais po keturių nesėkmių paeiliui. Tačiau atsipūsti „Žalgiris“ neturi kada – jau antradienį Šiauliuose pradės ginti Karaliaus Mindaugo taurę. Pirmosios ketvirtfinalio rungtynės su „Šiauliais“ – antradienį nuo 19 val. tiesiogiai per LRT PLIUS.

Savaitės penketukas kiek neįprastas – jį sudaro trys gynėjai ir du aukštaūgiai. Sėkmingai pasirodę gynėjai šį kartą pranoko puolėjus.

Be N. Wolterso, tarp geriausiųjų pateko Chauncey Collinsas ir Regimantas Miniotas (abu – „Nevėžis“), Dovis Bičkauskis („Juventus“) bei Arciomas Parachouskis („Rytas“).

Ch. Collinsas taip pat sužaidė geriausias savo rungtynes Lietuvoje. Mače su Utenos „Juventus“ amerikietis pelnė net 24 taškus ir atkovojo 9 kamuolius.

Jis irgi surinko 32 naudingumo balus kaip N. Woltersas, tačiau žalgirietis pripažintas naudingiausiuoju dėl mažiau aikštėje praleistų minučių ir didesnio įmestų-praleistų taškų santykio būnant aikštėje.

Puikus Ch. Collinso pasirodymas rezultatyviose rungtynėse leido kėdainiškiams triumfuoti 97:93.

Monstrišką pasirodymą tose pačiose rungtynėse surengė ir uteniškių gynėjas D. Bičkauskis, sužaidęs geriausias savo karjeros rungtynės per tris sezonus „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Įžaidėjas surinko 24 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų – sutinko net 37 naudingumo balus, tačiau į naudingiausiojo savaitės žaidėjo titulą nepretendavo dėl „Juventus“ pralaimėjimo.

D. Bičkauskis pastaruoju metu žaidžia stabiliai – į naudingiausiųjų penketukus gynėjas patenka jau trečią kartą per pastarąsias penkias savaites.

Antrasis „Nevėžio“ atstovas penkete – R. Miniotas. Krašto puolėjas rungtynėse prieš „Juventus“ surinko 14 taškų (3/4 tritaškiai) ir atkovojo 6 kamuolius. Tokio rezultato pakako 21 naudingumo balui.

Paskutinę vietą penketuke užima tik neseniai Vilniaus „Rytą“ papildęs baltarusis Arciomas Parachouskis.

Vidurio puolėjas nuo pat atvykimo į Lietuvą renka dviženklius naudingumo balų skaičius, o šeštadienį Šiauliuose sužaidė kol kas sėkmingiausias savo rungtynės.

Centras prieš „Šiaulius“ per beveik 22 minutes surinko 20 taškų, atkovojo 11 kamuolių, išprovokavo 5 oponentų pražangas ir sukaupė 26 naudingumo balus.

Vilniečiai rungtynes laimėjo 82:75.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner