Fantastišką žaidimą po pertraukos demonstravusi „Skycop“ žengė į Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalį
Photo: Ž. Vingelis

Fantastišką žaidimą po pertraukos demonstravusi „Skycop“ žengė į Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalį

Author: H. Augustynas
2018-12-04

Prienų „Skycop“ į Alytų atvyko turint vieno taško deficitą, tačiau tai nesutrukdė jiems žengti į Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalį. Dviženklį deficitą panaikinę prieniškiai tapo paskutine komanda žengusia tarp aštuonių stipriausių turnyro komandų.

Antrajame kėlinyje 15 taškų skirtumu atsilikusi „Skycop“ po atkaklios kovos 79:68 (12:21; 13:18; 26:11; 28:18) palaužė Alytaus „Dzūkiją“.

 „Skycop“ antrąją rungtynių dalį pradėjo spurtu 18:5 ir neilgai trukus sugrįžo į rungtynes (43:44). 26:11 trečiąjį kėlinį laimėję prieniškiai prieš lemiamą ketvirtį jau turėjo 1 taško pranašumą – 51:50.

Vis dėlto „Dzūkija“ psichologiškai nepalūžo ir neleido prieniškiams pabėgti į priekį. Likus žaisti mažiau negu dvejoms minutėms Michaelas Bruesewitzas smeigė tritaškį ir išvedė „Skycop“ į priekį – 67:64.

Komandos po to apsikeitė tiksliais baudų metimais, tačiau Kendricko Browno mestas tritaškis išsisuko iš lanko, o Darjušas Lavrinovičius padidino „Skycop“ persvarą iki 5 – 71:66. Prieniškiai sugebėjo apsiginti dar kartą, o po Arno Labucko baudos metimų, likus žaisti 38 sekundes, „Skycop“ dar labiau nutolo nuo varžovų (73:66).

Tas pats K. Brownas pataikė tik vieną baudą kitoje aikštės pusėje ir dzūkai buvo priversti imtis pražangų taktikos. Vis dėlto alytiškiams išsigelbėti nepavyko ir į kitą etapą žengė „Skycop“.

„Skycop“ į pergalę šiame susitikime atvedė nesustabdomai be keitimų rungtyniavęs Martynas Gecevičius. Snaiperis pelnė 28 taškus ir surinko 30 naudingumo balų. Problemų su pražangomis turėjęs Darjušas Lavrinovičius vos per 20 minučių pelnė 15 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

Dzūkų gretose dvigubą dublį surinkti sugebėjo Egidijus Dimša, kuris pelnė 16 taškų ir atkovojo 12 kamuolių.

„Dar neatsistatydinsiu, – šmaikščiai po pergalės spaudos konferenciją pradėjo Virginijus Šeškus. – Pirma rungtynių pusė buvo labai bloga, o antra – labai gera. Antroje rungtynių dalyje žaidėme be įžaidėjų ir su vienu deriniu. Buvome susitarę, kad žaidžiam iki tol, kol Brownas lieka prieš mūsų aukštą žaidėją, kad jam būtų sunku. Gal ir galėjome tai pabandyti anksčiau, tačiau suprantate, kai būna užvaldžiusios emocijos.“

„Dzūkija“ nuo varžovų bandė pabėgti dar antrajame kėlinyje, kuriame po spurto 13:0 turėjo 15 taškų pranašumą (27:12). Nors „Skycop“ į tai atsakė atkarpa 10:1, dzūkai prieš ilgąją pertrauką susigrąžino solidų pranašumą – 39:25.

Virginijus Šeškus prieš ilgąją pertrauką ne tik turėjo ieškoti būdų, kaip sumažinti deficitą, tačiau buvo priverstas verstis be D. Lavrinovičiaus, kuris antrojo ketvirčio viduryje užsidirbo ketvirtąją pražangą.

„Esame labai nusivylę, – teigė „Dzūkijos“ treneris Andrejus Urlepas. – Jie žaidė puikiai antroje rungtynių dalyje, priešingai negu mes. Mes atrodėme gerai iki pertraukos, žaidėme taip, kaip norėjau, kad žaistume. Trečiajame kėlinyje neturėjome tos pačios energijos. Nebuvome tokie agresyvūs, kokie turėjome būti ir nepataikėme savo metimų.“

Trečiadienį per „Betsafe–LKL“ rungtynių tarp Vilniaus „Ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ pertrauką bus ištraukti ketvirtfinalio burtai.

Keturios stipriausios praėjusio sezono komandos Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“, Klaipėdos „Neptūnas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“ bus suporuotos su „Šiauliais“, Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, Utenos „Juventus“ ir „Skycop“.

„Dzūkija“: Egidijus Dimša 16 (12 atk. kam., 25 n.b.), Kendrickas Brownas 13 (2/9 trit.), Dominyas Domarkas 12 (4/9 trit.), Paulius Petrilevičius 11 (11 atk. kam.), Artūras Jomantas 7.

„Skycop“: Martynas Gecevičius 28 (6/14 trit., 30 n.b.), Darjušas Lavrinovičius 15 (10 atk. kam., 27 n.b.), Michaelas Bruesewitzas 13, Vytenis Lipkevičius 7.

Rungtynių komentarai:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner