„Lietkabelyje“ – 30-metis serbas
Photo: kklietkabelis.lt

„Lietkabelyje“ – 30-metis serbas

Author: kklietkabelis.lt
2018-11-04

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda stiprina gynėjų grandį pasirašydama sutartį su Stefanu Sinovecu.

30 metų 193 cm ūgio serbas į Lietuvą atvyks pirmadienį vakare. Praėjusį sezoną jis pradėjo Belgrado „Mega Bemax“ gretose, bet kovą grįžo į Skopjės MZT klubą, kuriame rungtyniavo 2016–2017 m. sezone.

„Mums per labai trumpą laiką pavyko rasti tokį įžaidėją, kuris komandai reikalingas nedelsiant – atakuojančio pobūdžio aukštas atakų organizatorius. Jis nuims šiek tiek krūvio nuo veterano Wilsono. Sinovecas taip pat galės padėti ir atakuojančio gynėjo pozicijoje. Stefanas yra pakankamai veržlus, turi neblogą metimą, yra pakankamai atletiškas. Jis mums ypatingai svarbus dėl gynybos, nes gali dengti trijų pozicijų žaidėjus. Man visada imponuodavo aukšti įžaidėjai ir vieną tokį tikrai norėjau matyti komandoje. Sinovecas tiek gynyboje, tiek puolime išplės mūsų galimybes“, – sakė sporto direktorius Jonas Vainauskas.

J.Vainauskas išskyrė, kad S.Sinovecui tai bus puiki galimybė parodyti savo sugebėjimus aukštame lygyje, o pats žaidėjas yra energingas ir charizmatiškas, todėl turėtų užkariauti „Lietkabelio“ gerbėjų širdis.

„Mūsų komandai labai svarbu tai, kad jis pozityvus ir energingas, gyvai reaguojantis į įvykius aikštelėje, todėl pridės dėmesio komandai bei charizmos. Dabartiniam „Lietkabeliui“ tai yra svarbus papildymas. Tai yra dar vienas žaidėjas, kuriam šiame karjeros taške nėra kur trauktis ir tai yra vienas iš paskutinių šansų užsikabinti aukštame lygyje. Dažnai tokie krepšininkai, patekę į tinkamą aplinką, išnaudoja tokią galimybę“, – „kklietkabelis.lt“ kalbėjo J.Vainauskas.

S.Sinovecas jau yra lankęsis Lietuvoje, kai 2016–2017 m. sezone MTZ kovojo toje pačioje grupėje kaip ir „Lietkabelis“. Mače „Cido“ arenoje serbas pelnė 20 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 23 naudingumo balus, o dvikovoje Makedonijoje taip pat pasižymėjo 20 taškų ir 14 naudingumo balų.‘

Europos taurėje gynėjo statistika siekė 13,3 taško, 3,3 atkovoto kamuolio, 2 rezultatyvius perdavimus ir 10,2 naudingumo balo per 24 žaidimo minutes.

Praėjusiame sezone Adrijos lygoje S.Sinovecas per rungtynes vidutiniškai ant parketo praleisdavo po 22 minutes, pelnydavo 9,4 taško, atkovodavo 3,1 kamuolio ir atlikdavo 2,6 rezultatyvaus perdavimo.

J.Vainauskas patikino, kad artimiausiu metu paaiškės, kas užims laisvą vyr. trenerio asistento vietą.

„Treneris iš Serbijos ir žaidėjas iš šios šalies yra privalumas. Strategas gerai žino Stefaną ir mano šią kandidatūrą iš karto patvirtino. Tai yra labai svarbu, ypatingai renkantis žaidėjus ne iš pačios aukščiausios lentynos, kur visada maždaug žinai, ką įsigysi. Tos tendencijos, kurias bando įžvelgti kritikai, kai serbų treneriai atsiveda serbų žaidėjus ir asistentus, nėra teisingos. Dabar esame pateikę du pasiūlymus lietuviams ir vienam – beveik lietuviui. Vienas iš jų papildys „Lietkabelį“. Mūsų galimi papildymai į tas pozicijos, kurios išryškės artimiausiu metu, nebus iš minėto regiono“, – „kklietkabelis.lt“ svetainei pasakojo J.Vainauskas.

S.Sinoveco debiutas turėtų įvykti jau artėjantį antradienį, kai FIBA Čempionų lygos rungtynėse Panevėžyje „Lietkabelis“ priims Dižono JDA klubą.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner