Po pertraukos iniciatyvą perėmęs „Žalgiris“ nugalėjo „Lietkabelį“
LKL/BNS nuotr.

Po pertraukos iniciatyvą perėmęs „Žalgiris“ nugalėjo „Lietkabelį“

Author: LKL.lt
2018-10-28

Dvi skirtingas rungtynių puses sužaidęs Kauno „Žalgiris“ (7-1) savaitę pabaigė pergale „Betsafe-LKL“ čempionate. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai namie 71:58 (12:18, 21:20, 22:6, 16:14) įveikė Panevėžio „Lietkabelį“ (4-3).

Žalgiriečiams triumfuoti leido sėkmingai sužaistas trečiasis kėlinys. Nors slogiai startavę šeimininkai įpusėjus mačui atsilikinėjo 33:38, po pertraukos jie spurtavo 10:0 ir persvėrė rezultatą savo naudai 45:40.

 Trečiajame kėlinyje dominavęs „Žalgiris“ jį laimėjo 22:6 bei prieš lemiamą ketvirtį įgijo dviženklį pranašumą 55:44. Iniciatyvą iš rankų paleidęs „Lietkabelis“ per paskutines 10 minučių jau nebeatsitiesė ir turėjo susitaikyti su pralaimėjimu.

Lemtingame trečiajame kėlinyje Panevėžio klubas suklydo net 10 kartų. Iš viso Gintaro Kadžiulio auklėtiniai prarado 23 kamuolius, kuomet jų varžovai – tik 12.

Kauno komandą į pergalę vedė aukštaūgiai. Laurynas Birutis ir Aaronas White'as pelnė po 13 taškų. 10 taškų pridėjo Brandonas Daviesas.

Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 16 taškų įmetęs Michaelas Morrisonas.

Šiame susitikime „Žalgiris“ vertėsi be Pauliaus Jankūno. Registruotas buvo, tačiau nuo suolo taip ir nepakilo pastaruoju metu individualiai besitreniravęs Donatas Sabeckis.

„Betsafe-LKL“ pirmenybėse debiutavo Kauno komandos naujokas Derrickas Waltonas, kuris per 21 minutę pelnė 6 taškus (2/4 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 2/2 baudos), atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir 4 kartus suklydo.

„Kaip ir tikėjomės, rungtynės buvo labai sunkios. Jų pradžioje atrodėme ne tik vangiai, bet nebuvome įjungę galvų. Antra pusė buvo puiki, reikia pagirti žaidėjus. Kontroliavome žaidimą iš gynybos pozicijos, puolime pritrūkome šviežumo. Šiandien buvo svarbiausia laimėti“, – po pergalės sakė Š. Jasikevičius.

„Pirma pusė buvo gera. Antra – tikrai bloga. Pavyzdys, kaip reikia laikytis disciplinos ir laikytis rungtynių plano. Turiu daug priekaištų gynėjams, kurie nebuvo aštrūs, nesiveržė, o praktiškai visus metimus metė paskutinę sekundę“, – spaudos konferencijoje kalbėjo G. Kadžiulis.

„Žalgiris“: Aaronas White'as ir Laurynas Birutis (6 atk. kam.) po 13, Brandonas Daviesas 10, Edgaras Ulanovas 9.

„Lietkabelis“: Michaelas Morrisonas 16, Vytenis Lipkevičius ir Paulius Valinskas po 9, Franas Pilepičius 8, Saulius Kulvietis 6.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner