E. Omogbo karjeros mačas padėjo „Pieno žvaigždėms“ atlaikyti „Lietkabelio“ šturmą
LKL/BNS nuotr.

E. Omogbo karjeros mačas padėjo „Pieno žvaigždėms“ atlaikyti „Lietkabelio“ šturmą

Author: LKL.LT
2018-10-20

„Betsafe–LKL“ čempionate Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (3/4) komanda namuose 87:81 (21:16, 16:16, 27:25, 23:24) privertė Panevėžio „Lietkabelį“ (4/2) patirti antrąją nesėkmę.

Pasvalio komanda varžovus iš Panevėžio „Betsafe–LKL“ pastarąjį kartą buvo įveikusi prieš dvejus metus – 2016 m. spalio 9 dieną.

Po ilgosios pertraukos pirmaujant 37:32, kiekvieną „Lietkabelio“ bandymą priartėti malšino Emmanuelis Omogbo, kūręs įspūdingus epizodus. Prisidėjo ir baudų metimai, todėl skirtumas tik didėjo – 70:57.

Vis tik 14 taškų persvarą „Pieno žvaigždės“ ėmė švaistyti įpusėjus ketvirtam kėliniui: sekė trys klaidos, kurias „Lietkabelis“ pavertė taškais – 78:71.

Simas Jasaitis smeigė tritaškį (76:80), šeimininkų atakos strigo, tačiau Vytenis Lipkevičius netaikliai šovė rezultatą lyginti galėjusį metimą. Likus 56 sekundėms Yannickas Franke pataikė ramiau jaustis leidusį tritaškį (85:79), o dvi klaidos iš „Lietkabelio“ atėmė šansus išplėšti pergalę.

„Lietkabelis“ šiose rungtynėse tik epizodiškai buvo išsiveržęs į priekį: susitikimo pradžioje ir antrojo kėlinio pabaigoje.  

E. Omogbo tai buvo rezultatyviausios ir naudingiausios karjeros rungtynės „Betsafe–LKL“: per 34 minutes jis pelnė 26 taškus (10/14 dvit., 6/7 baud.), atkovojo 9 ir perėmė 4 kamuolius, išprovokavo 8 pražangas, 3 kartus pažeidė taisykles, klydo 2 kartus bei surinko 37 naudingumo balus.

„Pieno žvaigždės“: Emmanuelis Omogbo 26, Ivaras Žviguris 15, Yannickas Franke ir Gytis Sirutavičius – po 14, Vytautas Šulskis 9.

„Lietkabelis“: Jamaras Wilsonas 21, Simas Jasaitis 14 (4/5 trit.), Saulius Kulvietis 11, Mindaugas Kupšas 10, Michaelas Morrisonas 8.

Iš viso „Lietkabelis“ šiame mače klydo 22 kartus, „Pieno žvaigždės“ – 15.

„Lietkabelį“ treniruojantis Gintaras Kadžiulis nebuvo patenkintas tokiu savo auklėtinių pasirodymu.

„Norint laimėti rungtynes, reikia žaisti ne 5 paskutines minutes,  o visas 40. Tai, kaip žaidėme, yra nepateisinama. Kai kurie žaidėjai tikrai stengėsi, kovojo, bet kai kurie buvo tikrai nepasiruošę rungtynėms. Spręsime šitas problemas“, – kalbėjo treneris.

„Pieno žvaigždžių“ strategas Gediminas Petrauskas pasidžiaugė kone idealiu maču.

„Didžiausi sveikinimai žaidėjams už tikrai geras rungtynes. Jeigu išimsime tą atkarpą, kai prie zoninio spaudimo praradome 4 kamuolius, tai išvis buvo geros rungtynės.

Pirmoje pusėje „Lietkabeliui“ nedavėme pajausti žaidimo, stabdėme jų stipriąsias puses. Antroje pusėje galbūt praradome koncentraciją, atsirado nuovargis, o varžovai perprato, kur mes rizikuojame, pradėjo tuo naudotis ir grįžo į rungtynes.

Džiaugiamės pasiekta pergale ir atmosfera. Smagu, kad ateina tiek žiūrovų. Tikimės, jų tiek ateis ir toliau“, – sakė jis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner