„Teisėjo švilpukas“ – apie dvigubą varymą, pražangos provokavimą ir nesportinę pražangą
LKL / BNS nuotr.

„Teisėjo švilpukas“ – apie dvigubą varymą, pražangos provokavimą ir nesportinę pražangą

Author: LKL.LT
2018-10-18

Lietuvos krepšinio lyga, siekdama šviesti krepšinio visuomenę ir atidžiau sekti arbitrų darbą, vysto rubriką „Teisėjo švilpukas“ ir kiekvieną savaitę išskiria diskutuotinus momentus ir juos aiškina. Šią savaitę pateikiame tris epizodus iš praėjusių dviejų „Betsafe–LKL“ savaičių.

Rubrikoje „Teisėjo švilpukas“ sugrįžtame ir į Lietuvos milžinų Vilniaus „Ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ rungtynes bei analizuojame vieną situaciją rungtynių pabaigoje.

Taip pat – daug dėmesio sukėlusi Dominique‘o Suttono situacija žaidžiant prieš Alytaus „Dzūkiją“.

Visus epizodus atrenka ir juos aiškina LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis ir Krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.

1 momentas: pražanga gynėjui ar puolėjui? („Dzūkija“ – „Neptūnas“)

„Neptūno“ žaidėjas Nr. 5 (L. Williamsas) pašoka mesti. Bandydamas jam trukdyti „Dzūkijos“ žaidėjas Nr. 2 (K. Brownas) pakėlęs ranką šoka šalia. Puolėjas (dar būdamas ore) atkiša į priekį kairę koją, taip inicijuodamas kontaktą su gynėju, kuris parkrenta. Tokiu atveju turi būti skiriama pražanga puolėjui. Neteisingas teisėjo sprendimas.

2 momentas: pažeidimas ar ne? („Dzūkija“ – „Rytas“)

„Ryto“ žaidėjas Nr. 2 (D. Suttonas), pabaigęs varymą, pašoka mesti, bet kamuolys išsprūsta jam iš rankų. Taisyklės sako, kad jei kamuolys po varymo netyčia iškrenta iš rankų (angl. „fumble“), tai žaidėjas turi teisę jį vėl paimti, bet nebegali varyti. Teisingas teisėjo sprendimas nestabdyti žaidimo.

3 momentas: paprasta pražanga ar nesportinė? („Rytas“ – „Žalgiris“)

Sureagavęs į apgaulingą „Ryto“ žaidėjo Nr. 22 (E. Bendžiaus) judesį, „Žalgirio“ žaidėjas Nr. 21 (A. Milaknis) pašoka į orą, o po to, nebeturėdamas galimybių pasiekti kamuolį ir sustabdyti varžovą, griebia jį už marškinėlių. Tai nesportinė pražanga. Neteisingas teisėjo sprendimas skirti paprastą pražangą.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner