Permainingoje kovoje Kėdainiuose „Pieno žvaigždės“ iškovojo antrąją pergalę
LKL/BNS nuotr.

Permainingoje kovoje Kėdainiuose „Pieno žvaigždės“ iškovojo antrąją pergalę

Author: LKL.LT
2018-10-14

Antrąją pergalę „Betsafe–LKL“ čempionate iškovojo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (2/4) komanda, kuri svečiuose po permainingos kovos 86:80 (31:13, 22:30, 11:20, 22:17) palaužė Kėdainių „Nevėžį“ (1/5).

Prieš paskutinį ketvirtį pasvališkiai pirmavo minimaliai, tačiau vėliau septyni taškai iš eilės išvedė į priekį šeimininkus – 72:68. „Pieno žvaigždės“ rezultatą lygino likus 4 minutėms, kuomet išnaudojo baudų metimus (76:76), o kol „Nevėžis“ klydo ir šaudė pro šalį, varžovai šansus išnaudojo bei spurtavę 11:0 atsidūrė šalia pergalės – 83:76. Per paskutinę minutę ją beliko įtvirtinti.

„Pieno žvaigždėse“ debiutavęs Yannickas Franke’as lemiamu metu padėjo savo komandai ir iš viso per 25 minutes pelnė 11 taškų (3/5 dvit., 0/3 trit., 5/6 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 4 pražangas ir 3 sykius pažeidė taisykles. Naujoko sąskaitoje – 7 naudingumo balai.

„Pieno žvaigždžių“ komanda galingai pradėjo rungtynes ir vedama legionierių atitrūko 15:3. Kol „Nevėžio“ puolimas strigo, kitokia situacija buvo svečių pusėje, todėl skirtumas tarp ekipų tik dar labiau augo – 31:13.

Chauncey Collinsas bei Jonas-Christopheris Fulleris ėmė vesti į priekį „Nevėžį“, o atkarpa 9:2 bei gana sėkmingai užbaigtas kėlinys leido į ilgąją pertrauką iškeliauti atsiliekant 43:53.

Kardinaliai situacija keitėsi po ilgosios pertraukos: Gabrielius Maldūnas pelnė 5 taškus paeiliui, J. Fulleris išprovokavo pražangą metant iš toli bei taip skirtumas siekė jau tik 4 taškus – 55:59. Šeimininkai surengė dar vieną spurtą 8:0 ir taip rezultatą persvėrė – 63:61, o prieš paskutinį kėlinį ekipas skyrė vos taškas.

„Pieno žvaigždės“: Emmanuelis Omogbo 17, Lance’as Jeteras 16, Yannickas Franke’as 11, Ivaras Žviguris 10, Karolis Petrukonis ir Vytautas Šulskis – po 9.

„Nevėžis“: Chauncey Collinsas 22 (1/7 trit.), Jonas-Christopheris Fulleris 18, Gabrielius Maldūnas 9, Nikita Balašovas ir Valdas Vasylius (7 atk. kam.) – po 8.  

„Pieno žvaigždžių“ treneris Gediminas Petrauskas pasidžiaugė, jog jo auklėtiniai sugebėjo nepaleisti pergalės.

„Pirmas kėlinys buvo labai geras, bet po jo pasakiau savo komandai, kad „Nevėžis“ nebe pirmą kartą sužaidžia tokią pradžią ir atiduoda persvarą varžovams. Bandėme įtikinti auklėtinius neatsipalaiduoti, žaisti komandiškai, bet tik ėmus daryti kitaip, „Nevėžis“ subėgo į greitą puolimą. Džiaugiuosi, kad ketvirtame kėlinyje atsirado žmonių, kurie patempė mus į priekį ir padėjo iškovoti reikalingą pergalę“, – sakė jis.

Tuo tarpu Ramūnas Cvirka atskleidė, jog prastos mačų pradžios jį ima neraminti.

„Trečias rungtynes iš eilės pradedame pralaimėdami pradžią ir tai neramina. Žaidėjai, suprantu, jauni, bet pasitikėjimas nėra begalinis. Kažkokias išvadas reikės daryti. Grįžome į rungtynes, bet skirtumo mums pritrūko, nes nėra lengva panaikinti 20 taškų deficitą. Jei būtume sužaidę protingiau ir būtų daugiau sėkmės, galėjome laimėti“, – konstatavo jis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner