KMT startavusi „Dzūkija“ atsilaikė prieš „Žalgirio“ dublerių iššūkį
LKL/BNS nuotr.

KMT startavusi „Dzūkija“ atsilaikė prieš „Žalgirio“ dublerių iššūkį

Author: LKL.LT
2018-10-09

Startavo Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyras. Pirmąją jo dieną Alytaus „Dzūkija“ svečiuose 89:84 (28:13, 19:23, 24:19, 18:29) palaužė Kauno „Žalgirio-2“ ekipą.

Atsakomąjį mačą komandos Alytuje žais spalio 16 dieną, o į kitą etapą žengs geresnį įmestų ir praleistų taškų skirtumą turinti ekipa.

„Žalgirio“ dubleriai šiose rungtynėse vertėsi be svarbiausių savo žaidėjų: dėl treniruotės su pagrindine komanda mačą praleido Rokas Jokubaitis, Erikas Venskus ir Lukas Uleckas, tuo tarpu Kerras Kriisa kartu su Estijos 3x3 komanda dalyvauja jaunimo olimpiadoje Argentinoje.

Nepaisant to, „Žalgiris-2“ garbingai atsilaikė prieš oponentus iš „Betsafe–LKL“, o paskutinio kėlinio metu net grąžino didelę intrigą.

Nors ketvirtį „Žalgirio“ dubleriai pradėjo atsilikdami 55:71, netrukus tikslą pasiekė trys tolimi metimai, svarbius taškus iš įvairių distancijų rinko Vitalijus Kozys, o po Lauryno Vaištaro ir Arno Adomavičiaus metimų komandas skyrė vos 7 taškai – 78:85.

Likus pusantros minutės tritaškį smeigė A. Adomavičius, o po Egidijaus Dimšos baudų dar vieną šūvį pridėjo V. Kozys – 84:87. Likusios buvo 46 sekundės, M. Sušinskas buvo taiklus, o Modestas Kancleris nebepataikė ir „Dzūkija“ iškovojo pergalę.

Iki tol Alytaus komanda turėjo didžiulį pranašumą priekinėje linijoje ir tuo pasinaudojęs Paulius Petrilevičius jau mačo pradžioje leido „Dzūkijai“ pirmauti 17:7. Svečiai ilgą laiką pirmavo solidžiai (31:15), bet po atkarpos 9:3 žalgiriečiai skirtumą pavertė vienaženkliu – 27:36.

Iki ilgosios pertraukos „Žalgiriui-2“ dar pavyko nepaleisti į priekį „Dzūkijos“, bet P. Petrilevičius buvo nesustabdomas, rezultatyviai žaidė ir Paulius Danisevičius, o tai komplikavo šeimininkų padėtį – 68:49. Ją pataisyti pavyko tik paskutiniame kėlinyje.

„Treneriai yra maksimalistai ir patenkinti nebus niekada. Prireikė trupučio laiko, kad prisitaikytume prie varžovų fiziškumo. Klydome 8 kartus per kėlinį ir dėjome nemažai pastangų, kad pakoreguotume tuos dalykus. Žaidėjų pasitikėjimas užaugo ir mums rungtynės pavyko neblogai.

Manau, kad įtampa labiau slėgė ne mus, o varžovus, nes jie turėjo, ką prarasti. Į Alytų vyksime nusiteikę, pasiruošę, bet ir „Dzūkija“ mus jau žinos geriau ir bus pasiruošusi labiau. Turėsime paruošti naujovių ir rungtynės parodys, ar jos pasiteisins“, – nuomonę dėstė „Žalgirio-2“ treneris Tomas Keršis.

„Buvome nepasiruošę ir vietoje to, kad augintume persvarą, mes ją švaistėme, metėme blogus metimus ir paskutiniame kėlinyje „Žalgiris-2“ žaidė neįtikėtiną krepšinį. Prie to prisidėjome ir mes, nežaisdami taip, kaip turėjome“, – kalbėjo „Dzūkijos“ treneris Andrejus Urlepas.

„Dzūkija“: Paulius Petrilevičius 24 (9 atk. kam., 5 praž., 33 n.b.), Paulius Danisevičius 15, Matas Jogėla 10, Dominykas Domarkas 9, Mindaugas Sušinskas ir Egidijus Dimša (10 atk. kam.) – po 8.

„Žalgiris-2“: Marius Valinskas 17, Vitalijus Kozys 14 (7 išpr. praž.), Arnas Adomavičius 13, Giedrius Bergaudas 12.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner