„Betsafe“ prognozė: principinių varžovų dvikovoje – „Žalgirio“ triumfas
Photo: LKL / BNS

„Betsafe“ prognozė: principinių varžovų dvikovoje – „Žalgirio“ triumfas

Author: LKL.LT
2018-10-05

Krepšinio sirgalių akys sekmadienį kryps į Vilnių, kur „Siemens“ arenoje susitiks principiniai varžovai – Vilniaus „Rytas“ bei Kauno „Žalgiris“.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šio ir kitų 5-ojo „Betsafe–LKL“ čempionato turo mačų prognozę.

Šios ekipos rikiuojasi turnyro lentelės viršūnėje – „Rytas“ ir „Žalgiris“ yra vienintelės „Bestafe–LKL“ ekipos šį sezoną dar nepatyrusios pralaimėjimo kartėlio. Šarūno Jasikevičiaus kariauna laimėjo visus keturis susitikimus, tuo metu sostinės klubas triumfavo visose trejose rungtynėse bei pergale startavo Europos taurės turnyre.

Nepaisant iškovotų pergalių, abiejų ekipų krepšininkai mato taisytinų dalykų žaidime.

„Mes vis dar esame mokymosi procese, – tinklalapiui LKL.LT sakė „Žalgirio“ lyderis Brandonas Daviesas, per susitikimą renkantis po 17 naudingumo balų. – Žinoma, gerai, kad laimime rungtynes, tačiau turime dar daug taisytinų dalykų, ties kuriai ir dirbame. Tikiuosi, kad tęsime pergalių seriją, bet tuo pačiu ir gerinsime žaidimą.“

„Ryto“ pagrindiniu puolimo ginklu tapo šią vasarą į sostinės ekipą sugrįžęs Eimantas Bendžius. 28-erių puolėjas yra antras rezultatyviausias krepšininkas pirmenybėse (vid. 16,3 tšk.), nusileidžiantis tik „Šiaulių“ lyderiui Ignui Vaitkui (vid. 19 tšk.).

„Negalvoju apie lyderio rolę, dar tik sezono pradžia ir dar daug rungtynių laukia prieš akis, – tinklalapiui LKL.LT sakė vilniečių puolimo lyderis. – Manau, kad mūsų komandoje daug kas gali būti lyderis, kiekvienose rungtynėse iššauti gali vis kitas žaidėjas. Treneris pasitiki mumis visais ir visi jaučia jo užnugarį ir pasitikėjimą.“

E. Bendžius į Vilnių sugrįžo po ketverių metų pertraukos. Būtent dabartinis sostinės komandos treneris Dainius Adomaitis vadovavo tuomečiam „Rytui“, o principinės kovos su „Žalgiriu“ E. Bendžiui atmintyje išlikusios ir dabar.

Ryškiausias puolėjo rungtynės prieš Kauno ekipą – 2012-ųjų sezono reguliaraus sezono pabaigoje – tuomet 207 cm ūgio atletas į kauniečių krepšį įsmeigė 6 tritaškius, o „Rytas“ šventė pergalę.

„Labai smagūs atsiminimai, susirenka daug sirgalių, o ko daugiau reikia krepšiniui nei pilnos ir užsivedusios arenos?“ – retoriškai klausė Vilniaus komandos snaiperis.

Brandonas Daviesas
Tai didelę priešpriešą turintis susitikimas.

Ypatingą pagrindinio šalies derbio atmosferą praėjusį sezoną pajautė ir „Žalgirio“ centras B. Daviesas. Dominavęs amerikietis tapo naudingiausiu finalo serijos krepšininku.

„Tai didelę priešpriešą turintis susitikimas, – dėstė B. Daviesas. – Finaluose buvo ypatinga atmosfera, o kaunantis su „Rytu“ visada turi rodyti geriausią savo žaidimą.

Tikiuosi, kad tai pademonstruosime sekmadienį, nes „Rytas“ yra puiki komanda, kuri prieš mus visada žaidžia labai kovingai. Šie mūšiai yra svarbūs abejoms ekipoms.“

„Žalgiris“ šį sezoną 103:66 sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždes“, 74:53 patiesė Prienų „Skycop“, 87:80 palaužė Utenos „Juventus“ bei 81:68 pranoko Kėdainių „Nevėžį“.

„Privalome išmokti laikytis rungtynių plano visas 40 žaidimo minučių, tai yra vienas tų dalykų, ties kuriais norime patobulėti. Jei būsime labiau disciplinuoti, tuomet mūsų žaidimas gerės, o pergales taps lengviau pasiekiamos“, – sakė B. Daviesas.

Eimantas Bendžius
Kažkiek būsime paruošę naujovių, žiūrėsime, ar tai pasiteisins, ar ne.

„Rytas“ sezono starte 87:57 davė pamokų „Juventus“ krepšininkams, 80:70 palaužė „Nevėžį“ bei 95:66 sutriuškino „Skycop“.

Europos taurės atidarymo mače D. Adomaičio auklėtiniai patiesė vieną turnyro favoričių – Malagos „Unicaja“ (80:72).

„Sezono startą vertinu neblogai, nes laimėjome visus keturis mačus, – sakė E. Bendžius. – Manau, kad artėjančioje dvikovoje svarbios bus detalės, kurios galbūt nulems rungtynių baigtį. Kažkiek būsime paruošę naujovių, žiūrėsime, ar tai pasiteisins, ar ne.“

„Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad principinių varžovų dvikovoje pergalę švęs „Žalgiris“, o vilniečiai patirs pirmąjį pralaimėjimą.

„Rytas“ – „Žalgiris“ sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV, LNK.LT arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir Alytaus „Dzūkijos“ ekipos praėjusiame ture patyrė skaudžius pralaimėjimus rungtynių pabaigose, o artėjantį šeštadienį komandos surems ginklais dėl antrosios pergalės šiame sezone.

„Pieno žvaigždės“ – „Dzūkija“ šeštadienį 17.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI.LT arba LKL.LT. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Kėdainiuose į mūšį stos vienintelės pergalės skonio šiame sezone dar nepatyrusios „Betsafe–LKL“ komandos – „Nevėžis ir „Šiauliai“. Kuri ekipa nutrauks nesėkmių seriją?

„Nevėžis“ – „Šiauliai“ šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV, LNK.LT arba LKL.LT. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkų prieš artėįantį FIBA Čempionų lygos startą laukia „Skycop“ veteranų testas. Praėjusiame ture „Dzūkijai“ 91 tašką leidusi įmesti Kazio Maksvyčio kariauna bandys pagerinti gynybą bei sustabdyti Prienų krepšininkus.

„Neptūnas“ – „Skycop“ sekmadienį 15.00 val., o tiesiogiai stebėti galėsite per DELFI.LT arba LKL.LT. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Praėjusiame ture pailsėjęs Panevėžio „Lietkabelis“ svečiuose laukia Utenos „Juventus“ krepšininkų. Žydrūnas Urbonas vis dar laukia traumas besigydančių Alexo Hamiltono bei Kenny Gaineso sugrįžimo.

„Lietkabelis“ „Juventus“ sekmadienį 16.00 val., o tiesiogiai stebėti galėsite per DELFI.LT arba LKL.LT. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner