Dviženklį pranašumą iššvaisčiusi „Juventus“ palaužė „Pieno žvaigždes“
LKL/BNS nuotr.

Dviženklį pranašumą iššvaisčiusi „Juventus“ palaužė „Pieno žvaigždes“

Author: H. Augustynas
2018-10-03

Utenos „Juventus“ ekipa jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklį pranašumą, tačiau jo neišlaikiusi turėjo gerokai paprakaituoti dėl pergalės prieš „Pieno žvaigždes“.

Geriau rungtynių pabaigą sužaidę uteniškiai iškovojo sudėtingą pergalę namuose 82:79.

Pasvaliečiai šiose rungtynėse turėjo daug problemų su Aleksandru Zacharovu bei Doviu Bičkauskiu, kurie atitinkamai pelnė 22 ir 20 taškų.

„Pieno žvaigždžių“ ekipos neišgelbėjo ir 17 taškų pelnęs Gintautas Sirutavičius bei po 15 pridėję Tomas Lekūnas ir Emmanuelis Omogbo.

„Kaip ir su „Šiauliais“, taip ir šiandien – galime džiaugtis tik pergale, – pripažino uteniškių treneris Žydrūnas Urbonas. – Galbūt gynyba nebuvo pati blogiausia. Paskartosiu: sporto Dievas baudžia tuos, kurie atsipalaiduoja ir pagalvoja, kad yra geresni.

Praradome iniciatyvą, tapome pasyvesni. Galėjau įtraukti į rungtynes mūsų jaunesnius vaikinus, tačiau jaučiau, kad šiandien bus labai nervingos rungtynės. Labai norėjau visą tempą išlaikyti ir kažkaip pavyko laimėti rungtynes su 24 klaidomis.“

Puikiai rungtynes pradėjusi „Juventus“ ekipa jau pirmajame kėlinyje spurtavo 18:0 ir pirmojo ketvirčio pabaigoje įgijo ir dviženklį pranašumą – 21:10.

Vis dėlto pasvaliečiai dar iki pertraukos sumažino deficitą ir sugrįžo į rungtynes (45:50). Trečiajame kėlinyje svečiai iš Pasvalio įjungė dar aukštesnę pavarą ir jau prieš lemiamą ketvirtį turėjo trijų taškų pranašmą (65:62).

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje „Juventus“ ekipa surengė spurtą 9:3 ir perėmė rungtynių iniciatyvą (76:70). Nors „Pieno žvaigždės“ sudėti ginklų nesiruošė, likus žaisti minutei iki susitikimo pabaigos pirmavo vis dar „Juventus“ – 80:78.

Vis dėlto pasvaliečiai apsigynė ir likus 24 sekundėms iki susitikimo pabaigos kontroliavo kamuolį. Tačiau Tomo Lekūno tolimas metimas skriejo pro šalį, Dovis Bičkauskis realizavo du baudų metimus ir „Juventus“ pasiekė pergalę.

„Buvo įdomios rungtynės žiūrovams, kurios daug nervų kainavo treneriams, – kalbėjo „Pieno žvaigždžių“ strategas Gediminas Petrauskas. – Nemanau, kad šias rungtynes pralaimėjome susitikimo pabaigoje. Mes privalėjome geriu gintis nuo „Juventus“ tritaškių pirmoje pusėje. Jie pataikė 9 tritaškius ir tai yra tikrai per daug. Metė žaidėjai, kurie pataikė iš lengvų padėčių. O tai sutvarkę, atrodo, perėmėme kontrolę.“

„Juventus“: Aleksandras Zacharovas 22, Dovis Bičkauskis 20, Arvydas Šikšnius 15, Marius Runkauskas 10, Karolis Guščikas.

„Pieno žvaigždės“: Gytis Sirutavičius 17, Emmanuelis Omogbo (8 atk. kam.) ir Tomas Lekūnas po 15, Justinas Wattsas 9.

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner