„Šiauliuose” – du perspektyvūs jaunieji krepšininkai
Photo: bcsiauliai.lt

„Šiauliuose” – du perspektyvūs jaunieji krepšininkai

Author: bcsiauliai.lt
2018-09-05

Jaunų talentų kalve tampantys „Šiauliai” pasirašė ilgametes sutartis su pora perspektyvių jaunųjų krepšininkų. Savo ateitį su Saulės miesto komanda susiejo U-18 Lietuvos jaunių rinktinės žaidėjas Šarūnas Valunta ir 17-metis Paulius Danusevičius.

Abu šie krepšininkai debiuto pagrindinėje „Šiaulių” komandoje dar turės palaukti. Planuojama, kad patirtį jie kaups Nacionalinėje krepšinio lygoje atstovaudami Joniškio „Delikatesui”.

Pasvalyje gimusiam ir Biržų SC sportavusiam Š.Valuntai praėjęs sezonas buvo labai sėkmingas. 190 cm ūgio įžaidėjas debiutavo stipriausioje šalies lygoje vilkėdamas Pasvalio „Pieno žvaigždžių” marškinėlius, taip pat padėjo šiai komandai triumfuoti Baltijos krepšinio lygos turnyre. Vėliau jis prisijungė prie Vilniaus „Lietuvos ryto-2” komandos, su kuria triumfavo Eurolygos jaunimo turnyre.

Geras krepšininko žaidimas neliko nepastebėtas U-18 šalies jaunių rinktinės trenerių, tarp kurių darbavosi ir vienas „Šiaulių” komandos strategų Vaidas Pauliukėnas. Šią vasarą Europos čempionate Š.Valunta vidutiniškai žaidė po 18 minučių, per kurias rinko po 4 taškus, atliko po 1,6 taško ir atkovodavo po 1,3 kamuolio per rungtynes.

Savo tėvo, praeityje garsaus„Šiaulių” krepšininko Audriaus Danusevičiaus, pėdomis sekantis 201 cm ūgio puolėjas P.Danusevičius yra Šiaulių krepšinio piramidės produktas. Šio miesto krepšinio akademijos „Saulė” auklėtinis praėjusiame sezone Moksleivių krepšinio lygos jaunių U17 vaikinų čempionate buvo vienas iš savo komandos (tren. Marius Krapikas), tapusios šalies vicečempione, lyderių. 

Pasak klubo direktoriaus Mindaugo Žukausko, abu šie krepšininkai išsiskiria savo talentu, todėl su jais siejamos nemažos ateities viltys.

„Pauliaus progresą sekame jau kelis metus, nes jis yra šiaulietis, bet to jo ūgis jau perkopė 2 metrus. Tokių vietinių krepšininkų mes turime ne daug. Esame Šiaulių miesto komanda, todėl savo talentais privalome tikėti. Galvojame, kad jam jau laikas paragauti vyriško krepšinio skonio. 

Šarūnas yra labai gabus vaikinas, šiemet žaidęs U18 rinktinėje, kurioje dirba mūsų treneris Vaidas. Pakvietėme krepšininką į atvykti į treniruotes ir jų metu netrukome įsitikinti jaunuolio talentu. Šarūnas įrodė, kad gali su vyrais kovoti kaip lygus su lygiais. Todėl siūlyti pasirašyti sutartį buvo vienintelis logiškas sprendimas”, – sakė klubo vadovas M.Žukauskas.

Oficialųjį sezoną „Šiauliai” atidarys savo žiūrovų akivaizdoje rugsėjo 20 d. FIBA Čempionų lygos pirmojo atrankos etapo rungtynėmis su Sofijos „Levski Lukoil” iš Bulgarijos. 

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner