„Ryto“ naujokas D. J. Seeley – apie raktą į pergales, treniruotes sostinėje bei lemiamus metimus
Photo: bcvilnius.lt

„Ryto“ naujokas D. J. Seeley – apie raktą į pergales, treniruotes sostinėje bei lemiamus metimus

Author: bcvilnius.lt
2018-08-28

Prieš mažiau nei savaitę į Vilnių atvyko vienas geriausių praėjusio sezono Europos taurės žaidėjų Dennisas Jerome‘as Seeley. Kiek daugiau nei penketą treniruočių su „Ryto“ komanda turėjęs gynėjas svetainei „bcvilnius.lt“ papasakojo apie ekipos progresą treniruotėse, pomėgį mesti lemiamus metimus bei anksti pastebimą, būsimąjį vilniečių ginklą. 

D. J. Seeley į Vilnių atvyko prieš penkias dienas ir jau spėjo apsiprasti komandos treniruotėse bei pasigrožėti Vilniaus senamiesčiu. Krepšininkas sostinėje kol kas apsistojo vienas, nes jo mergina į Lietuvą atvyks šiek tiek vėliau.

Po intensyvios treniruotės „Ryto“ arenoje 28-erių gynėjo veide spindėjo šypsena, tačiau dar liko nemažai darbo pasiruošimo procese.

„Viskas puiku. Po truputėlį įgauname sportinę formą, mokomės derinius. Sunkiai dirbame, o atmosfera yra puiki. Sunku vertinti, nes esame tik pačioje sezono pradžioje, tačiau turime daug puikių metikų komandoje, o dabar turime labiausiai dirbti ties savo fizinės formos pagerinimu“, – analizavo krepšininkas.

D. J. Seeley praėjusiais metais atstovavo Las Palmo „Gran Canaria“ ekipai, kuriai padėjo pateikti į Europos taurės pusfinalį. Krepšininkas supranta didelių rungtynių svarbą ir žino, ko reikia komandai norinčiai eiti toli šiose pirmenybėse.

„Komandoje turi būti gera atmosfera, o žaidėjai turi būti išnaudojami maksimaliai, – pasakojo amerikietis. – Trenerio darbas yra tų stiprybių ieškojimas, tačiau viskas gula ne tik ant jo pečių. Krepšininkai privalo tiksliai vykdyti trenerio nurodymus ir tik tuomet gali būti pasiektas geras rezultatas. Atsakomybė tenka visai komandai.“

Dideliu Kobe Bryanto gerbėju esantis D. J. Seeley garsėja, kaip žaidėjas, kuris niekuomet nebijo lemiamo metimo, o galėdamas rinktis – visuomet pasirinktų tritaškį dėl pergalės nei prasiveržimą dėl pratęsimo.

„Svarbiausia, ko nori treneris, tačiau aš mesčiau iš toli siekiant laimėti. Man patinka pergalės, o ne keliauti į pratęsimą, – su šypsena pasakojo krepšininkas. – Taip susiklostė, kad dažnai karjeroje rungtyniavau klubuose, kuriuose man būdavo patikėtas paskutinis metimas ar ataka. Tokios akimirkos man labai patinka ir visuomet stengdavausi jas išnaudoti.“

Vilniaus „Rytas“ antradienį sužais pirmąsias šio sezono draugiškas rungtynes, o tikslai jose – gerinti sportinę formą, palaikyti aukštą tempą bei išbandyti neseniai išmoktus derinius.

„Darysime tuos dalykus, kurių mokėmės treniruotėse. Labai svarbu šiuo laikotarpiu trenerio užduotis įvykdyti, kai esame pavargę. Jeigu mums pavyks – vienas iš pagrindinių tikslų rungtynėse bus pasiektas.“

Antradienį Vilniaus „Rytas“ sužais draugiškas rungtynes su „Start“ ekipa iš Lenkijos, tačiau jos bus uždaros žiūrovams. Pirmąsias atviras draugiškas rungtynes vilniečiai žais jau šį sekmadienį „Ryto“ arenoje. Varžovas – Rygos VEF.

Įėjimas – su šio sezono „Ryto“ naryste.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner