Savaitės apžvalga: „Betsafe–LKL“ vasaros turgus įgavo pagreitį
Photo: Fotodiena.lt

Savaitės apžvalga: „Betsafe–LKL“ vasaros turgus įgavo pagreitį

Author: LKL.LT
2018-07-30

Praėjusi savaitė buvo karščiausia ne tik Lietuvos, bet ir „Betsafe–LKL“ padangėje.

Pajėgiausi Lietuvos krepšinio klubai įgavo pagreitį komplektuodami sudėtis – per savaitę paskelbta net apie 14 naujų žaidėjų, pristatytas naujas treneris ir paskelbta apie pasikeitimus klubų vadovybėje.

Visa tai – įprastoje „Betsafe–LKL“ savaitės apžvalgoje. Visos „Betsafe–LKL“ klubų oficialios sudėtys – LKL.LT „Vasaros turgaus“ rubrikoje.

Du aukštaūgiai. Klaipėdos „Neptūnas“ savo sudėtį per savaitę papildė dviem aukštaūgiais. Klubas paskelbė iš Kauno „Žalgirio“ pasiskolinęs Gytį Masiulį (20 m., 206 cm) ir iš Pasvalio prisiviliojęs Osvaldą Osilevičių (25 m., 200 cm).

„Osvaldas gerai pataiko tritaškius, gali žaisti veidu į krepšį – atitinka visus modernaus ketvirto numerio žaidėjo reikalavimus ir yra kitokio stiliaus žaidėjas nei Gytis Masiulis, – sakė „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis. – Tikimės, kad įneš energijos ir žaisdami su juo galėsime išplėsti aikštelę.“

Klaipėdos klubo sudėtyje dabar – 11 krepšininkų.

Patvirtino įžaidėją. Kalbos, kad Vilniaus „Rytas“ pratęsė kontraktą su Chrisu Krameriu, sklido seniai, o praėjusią savaitę klubas šią informaciją patvirtino.

30 metų 191 cm ūgio įžaidėjas dar bent metams lieka Lietuvoje.

„Turėjome gerą sezoną, „Betsafe–LKL“ finale nusileidome „Žalgiriui“, tačiau tikimės, kad šį kartą viskas klostysis dar geriau ir užlipsime ant aukščiausio laiptelio“, – optimistiškai kalbėjo Ch. Krameris.

„Rytas“ sutartis turi su 8 krepšininkais.

Permainos vadovybėje. Panevėžio „Lietkabelis“ paskelbė apie vos antrą naujoką šią vasarą – į Lietuvą grįžta Saulius Kulvietis.

27 metų 206 cm ūgio puolėjas sezoną praleido aukščiausioje Ispanijos lygoje.

„Per sezoną Ispanijoje jis dar pridėjo fiziškai, todėl yra tvirtesnis nei buvo prieš kelis metus, – sakė vyriausiasis treneris Gintaras Kadžiulis. – Taip pat Saulius yra lietuvis, kas taip pat labai svarbus faktorius.“

Tačiau didžiausi „Lietkabelio“ įvykiai vyko vadovybėje. Klubas atsisveikino su dviem vadovais generaliniu direktoriumi Mantu Ignatavičiumi ir sporto direktoriumi Roku Mickevičiu. Klubui nuo šiol vadovauja ilgametis Vilniaus „Ryto“ direktorius Martynas Purlys.

„Juventus“ darbymetis. Aktyviausia praėjusią savaitę buvo Utenos komanda – ji pasipildė trimis krepšininkais ir dabar turi jau 9 krepšininkus.

Į Uteną atvyksta naudingiausias praėjusio NKL sezono krepšininkas Gytis Radzevičius (23 m., 197 cm), taikliausias NCAA snaiperis Connoras Burchfieldas (23 m., 193 cm) ir jaunasis „Ryto“ talengas Arnas Beručka (21 m., 195 cm).

„Juventus“ pastaruoju metu labai aktyvi vasaros turguje – per 6 dienas pranešė apie 5 naujus kontraktus.

„Nevėžio“ džiaugsmai. Praėjusį sezoną skandalų neišvengęs Kėdainių „Nevėžio“ klubas atgijo. Naujojo vadovo pastangomis pavyko išspręsti problemas, praėjusią savaitę „Nevėžiui“ suteikta „Betsafe–LKL“ licencija ir komanda pradėjo komplektacijos darbus.

Pirmuoju naujoku tapo iš Pasvalio į Kėdainius atvykstantis rusas Nikita Balašovas (27 m., 207 cm), praėjusį sezoną rinkęs po 9 taškus ir 4 atkovotus kamuolius.

Kitą sezoną „Nevėžio“ marškinėlius taip pat vilkės iš „Neptūno“ skolinamas Aidas Einikis (21 m., 195 cm) ir iš NKL atvykstantis Ignas Labutis (24 m., 198 cm).

Prabilo „Prienai“. Virginijus Šeškus su kariauna sezoną baigė prieš daugiau nei du mėnesius, bet tik praėjusią savaitę paskelbė naujienas. Nuo kito sezono klubas vadinsis „Prienais“, jį ir toliau treniruos V. Šeškus.

„Džiaugiamės, jog komandoje pavyko išsaugoti Prienų krepšinio simboliu tapusį V. Šeškų, – teigė klubo direktorius Adomas Kubilius, – Tikime, kad po neįtikėtinai beprotiško praėjusio sezono treneriui pavyks reabilituotis ir sugrąžinti klubą į pergalių kelią“.

Nė vieno kontrakto neturėjęs Prienų klubas prisiviliojo pirmą žaidėją – juo tapo Arnas Labuckas (30 m., 205 cm), į Lietuvą grįžtantis po etapo, praleisto Latvijoje.

Pirmas naujokas. Pasvalio „Pieno žvaigždės“ tik praėjusią savaitę įsigijo pirmą žaidėją – juo tapo Ericas McClellanas (25 m., 193 cm), buvęs Domanto Sabonio ir Kevino Pangoso komandos draugas universitete.

Pastarąjį sezoną amerikietis žibėjo Meksikos lygoje, o praėjusį savaitgalį spėjo atšokti ir K. Pangoso vestuvėse.

„Pieno žvaigždės“ dabar turi sutartis su 3 žaidėjais.

Išsaugojo lyderį. Ilgai tylėjusi Alytaus „Dzūkija“ galiausiai paskelbė pirmą vasaros žinią – pratęstas kontraktas su Pauliumi Petrilevičiumi (27 m., 201 cm).

Aukštaūgis praėjusį sezoną buvo „Dzūkijos“ lyderis – rinkdavo po 10,9 taško ir 5,2 kamuolio

Dabar Alytaus komandos sudėtyje – 8 krepšininkai.

„Šiaulių“ centras. „Šiauliai“ vis dar ieško pagrindinio vidurio puolėjo, tačiau jau turi jo dublerį – sudarytas kontraktas su Antanu Udru (26 m., 203 cm).

Aukštaūgis praėjusį sezoną žaidė Marijampolėje ir ne kartą buvo pripažintas naudingiausiu NKL savaitės žaidėju, o galiausiai pateko į simbolinį sezono penketuką.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner