Karjerą tęsti pasiryžęs M. Lukauskis nespjauna ir į užsienį
Photo: Fotodiena/J. Elinskas

Karjerą tęsti pasiryžęs M. Lukauskis nespjauna ir į užsienį

Author: LKL.LT
2018-07-11

Vyriausias praėjusio „Betsafe–LKL“ sezono žaidėjas 39-erių Mindaugas Lukauskis dar neketina kabinti sportinės avalynės ant vinies. Legendinis pirmenybių krepšininkas pasiryžęs rungtyniauti dar bent vieną sezoną.

„Ne tik noriu, bet ir galiu tęsti žaidimą, – tinklalapiui LKL.LT sakė ryžto neslepiantis veteranas, praėjusį sezoną gynęs Vilniaus „Ryto“ garbę. – Šiai dienai aš tikrai sakau, kad dar bent metus žaisiu. Jaučiuosi gerai, turiu noro ir ambicijų. Galėčiau pasakyti, kad žaisiu dar penkerius metus, bet tai priklauso ne nuo manęs. Gali patirti vieną traumą ir karjera pasibaigs.“

Vis dėlto traumos yra sunkiai M. Lukauskiui pažįstamas dalykas. Profesionalaus krepšininko kelią panevėžietis pradėjo 1997-ųjų sausį, kuomet atstovaudamas gimtojo miesto „Kalnapiliui“ ant parketo išbėgo rungtynėse su Plungės „Žemaitijos Olimpu“.

Per daugiau nei 21-erius metus trunkančią krepšininko karjerą 198 cm ūgio puolėjas nėra patyręs jokios rimtos traumos bei nė karto nesigulė ant operacinio stalo. Didžiausias sužeidimas – plyšęs raumuo, dėl kurio atletas be krepšinio turėjo praleisti tris savaites.

Mindaugo Lukauskio pasiekimai LKL istorijoje
Vieta Kategorija Rezultatas
1 Sužaistos rungtynės 581
2 Sužaistos minutės 13247
2 Rezultatyvūs perdavimai 1111
2 Perimti kamuoliai 938
3 Pataikyti tritaškiai 654
5 Pelnyti taškai 4960

„Gal tai yra tėvų genai ir savęs prižiūrėjimas, – ilgaamžiškumo priežastis vardino dukart LKL čempionas. – Kai baigiasi sezonas, dvi ar tris savaites pailsiu, o tuomet vėl pradedu sportuoti.

Formą palaikau ne taip intensyviai – kad prasidėjus sezonui būčiau kažkiek pasiruošęs. Kūnui to reikia, nes jei per atostogas du mėnesius nieko nedarysi, įsivažiuoti bus labai sunku.

Pas mane taip nėra, aš visada judu. Gal tai duoda pliusų, nes kūnas visada yra ritme, gal dėl to pavyksta išvengti traumų.“

Šiuo metu M. Lukauskiui yra 39-eri metai ir beveik 2 mėnesiai. Jei krepšininkas karjerą ir toliau tęs tėvynėje, jis neabejotinai pakils į vyriausių visų laikų LKL krepšininkų penketuką.

Penktąją vietą šiame sąraše užima Arvydas Sabonis (39 metai, 4 mėnesiai ir 26 dienos), ketvirtąją – Rolandas Matulis (39 metai, 6 mėnesiai ir 8 dienos), trečiąją – Dainius Šalenga (40 metų ir 19 dienų).

Antroje vietoje įsitaisęs ilgametis Vilniaus „Sakalų“ įžaidėjas Rolandas Skaisgirys (40 metų, 9 mėnesiai ir 1 diena), o vyriausias visų laikų LKL krepšininkas yra Algimantas Pavilonis, kuris paskutines rungtynes sužaidė būdamas 42 metų, 3 mėnesių ir 15 dienų amžiaus.

Neįtikėtinas M. Lukauskio ilgaamžiškumas padėjo jam savo pavardę ryškiai įrašyti ir kituose statistiniuose metraščiuose. Didžiąją karjeros dalį puolėjas paskyrė būtent LKL lygai – vos ketverius iš 21-erių metų praleido užsienyje – nuo 2009-ųjų iki 2013-ųjų.

Tuo metu Lietuvoje atletas gynė įvairius pavadinimus turėjusio Panevėžio klubą garbę, krepšininkas taip pat yra vilkėjęs Vilniaus „Sakalų“, Alytaus „Alitos“, Vilniaus „Ryto“ bei Prienų „Rūdupio“ marškinėlius.

Panevėžietis neslepia – šie pasiekimai labai malonūs.

„Pradžioje aš to išvis nesekiau, man šią informaciją atnešdavo žurnalistai. Tokie pasiekimai iš tikrųjų yra smagūs, juk ne kiekvienam tai pavyksta pasiekti ar padaryti. Aš gerai jaučiuosi ir tikiuosi, jeigu liksiu Lietuvoje, kad dar kažką pagerinsiu. Labai malonu ir smagu būti LKL istorijos dalimi“, – dėstė krepšininkas.

Dabar atostogaujantis krepšininkas netrukus vėl kibs į darbus ir ruošis artėjančiam sezonui. Atletas nespjauna į galimybę po penkerių metų vėl rungtyniauti užsienyje.

„Žinoma, geriausia būtų žaisti Lietuvoje, tačiau aš neatmetu galimybės išvažiuoti į užsienį, jeigu kažkas atsiras ir mane tai tenkins, – apie naujos ekipos paieškas kalbėjo krepšininkas. – Komandos pasirinkimas priklauso nuo daug dalykų: ar klubas tavęs tikrai nori, ką treneriai šneka, kokie finansai. Gerai, jeigu dalyvauja kokiame tarptautiniame turnyre. Visgi pirmiausia žiūriu, kad gerai būtų ir man, ir mano šeimai. Nėra vieno faktoriaus, kuris nulemtų sprendimą – stengiesi pasverti viską.“

M. Lukauskis ne kartą buvo minėjęs, kad jo gyvenimo komandos yra dvi – gimtojo miesto „Liekabelis“ bei „Rytas“, kuriame praleido 9 sezonus.

„Negali žinoti, jeigu kažkuris iš šių klubų išreikš norą bei mūsų norai sutaps, galbūt kažkurioje iš šių komandų karjerą ir užbaigsiu“, – sakė M. Lukauskis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner