Triumfuojantis Š. Jasikevičius: „Žalgiris“ – elitinis Europos klubas“
Photo: Fotodiena.lt/J.Elinskas

Triumfuojantis Š. Jasikevičius: „Žalgiris“ – elitinis Europos klubas“

Author: LKL.lt
2018-06-18

„Sveikiname visus su čempionų titulu, sveikiname mūsų fanus. Sveikinu savo žaidėjus, kuriems sezonas buvo ilgas ir alinantis. Puiku“, – po pergalingų paskutiniųjų „Betsafe-LKL“ finalo serijos rungtynių sakė Šarūnas Jasikevičius, kurio kalbą pertraukė komandos rūbinėje skambėti pradėjusios pergalės dainos.

Trečią kartą kaip vyriausiasis komandos treneris pirmenybes laimėjęs Š. Jasikevičius negailėjo komplimentų savo auklėtiniams, kurie nors ir nedemonstravo tokio žaidimo kaip Eurolygoje, sugebėjo iškovoti titulą.

„Trūko visko, ir emocinių jėgų, ir fizinių. Žaidimas nebuvo panašus į tą, kurį mes demonstravome sezono metu. Pagarba vyrams, nes seriją reikėjo ištraukti. Varžovai buvo puikioje sportinėje formoje ir baudė mus už kiekvieną klaidelę. „Lietuvos rytas“ yra labai gerai treniruota komanda su aibe veteranų, mokančių nubausti už smulkias detales. Gaila, kad neparodėme geriausio savo krepšinio, bet, kaip sakoma, čempionai neteisiami“, – kalbėjo Š. Jasikevičius, ypatingai gyręs Brandoną Daviesą.

„Brandonas visą sezoną neturi jokių problemų su energija. Jis aria keliais, aš jam netgi pastoviai... reikia jam priminti, kad jis nuimtų gazą. Per savo emocijas jis pridaro ir klaidų. Tai dėl noro padėti, kažką sutvarkyti, jis labai hiperaktyvus, visur nori būti vienu metu. Krepšinio komandos turi savo taisykles, todėl Brandonas su savo energija dažnai nubėga ne ten. Gerai būtų, kad būtų tik tokios problemos... Kiti nebėga tiesiog, o Brandonas bėga į tris vietas vienu metu. Tikiu, kad ateityje Brandonas aprims ir bus dar geresnis.

Brandono talentas yra didžiulis. Pernai jis žaisdavo labai daug Monake, mesdavo net tritaškius, tai rodo, kad jis turi didžiulį arsenalą. Brandono arsenalą mes net mažiname vardan komandos gerumo, pas jį įgūdžių arsenalas yra didžiulis. Jo pėdų darbas yra kažkas fantastiško. Pamatytumėte, kaip jis žaidžia futbolą. Galbūt jis dabar turėtų būti kažkur Rusijoje. Manau, jis turės visas galimybes eiti didžiuliais žingsniais į priekį“, – kalbėjo treneris.

Š. Jasikevičius prabilo ir apie tai, jog Kevinas Pangosas jau turi susitarimą su „Barcelona“, o V. Micičius – su Stambulo „Anadolu Efes“. Strategas teigė, kad tai yra natūralu ir to pažaboti neįmanoma. Grįždamas prie serijos specialistas pasidžiaugė, kad nepaisant visų pašalinių dalykų, „Žalgiris“ nugalėjo „Lietuvos rytą“ keturis kartus.

„Vienas sėdi Stambule, kitas Barselonoj, na ir kas. Tu ateini ir atidirbi, nes nori būti čempionas. Man keista, kad taip subyrėjome serijos metu, bet to užteko. Tų perėjimų nesukontroliuosi. Mes sugrįžtame prie to, kad norime turėti daugiau lietuvių. Jie labiausiai nori laimėti, bet matėme, kad geriausiai finale žaidė B. Daviesas ir Beno Udrihas“, – sakė Š. Jasikevičius.

„Pauliui Jankūnui reikės laiko pabūti be sporto nemažai. Paulius, jūs turite suprasti, daug metų jis baigęs sezoną iš karto važiuodavo į rinktinę... Vis dėlto, mes turėjome būti geresni po Belgrado. Tiesa, sezonas yra istorinis. Ne tik pasiekėme rezultatų, bet ir patikome žmonėms. Reprezentavome mažą komandą, galėjome kabintis net į Eurolygos titulą. Manau, kad „Žalgirio“ fanai tikrai gali didžiuotis šia komanda.

Aš netreniruoju komandos, kuri gali permušti visus pinigais. Jei visus išpirks, rinksime naują komandą. Mes pasiruošę įvairioms situacijoms. „Žalgiris“ dabar yra kitoks, tai yra elitinis Europos klubas. Ne viskas skaičiuojant elitą susideda į pinigus, susideda fanai, miestas, organizacija, valstybė, kuri eina iš proto dėl krepšinio. Nesakau, kad kiekvienais metais „Žalgiris“ eis iki finalo ketverto Eurolygoje, bet tam yra galimybės“, – pasakojo Š. Jasikevičius, prabilęs ir apie savo ateitį bei pergalės emocijų pasidalinimą su šeima.

„Po dviejų-trijų dienų priimsiu sprendimą, šnekame su agentais, visos situacijos išaiškės labai gretai. Reikia tik atsipalaiduoti, pailsėti nuo streso ir priimti geriausią sprendimą visiems. Švęsti viską reikia šeimoje. Kadangi esame su visais žaidėjais už aikštelės ribų, tai padeda kasdieniniuse santykiuose, nes „Žalgiris“ yra viena didžiulė šeima ir tai daro šią komandą išskirtine“, – kalbėjo čempionų strategas.

Tuo metu Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis po rezultatu 1-4 pasibaigusios finalo serijos nosies nenukabino: „Noriu pasveikinti žalgiriečius su puikia pergale ir serija. Jie yra geresnė komanda. Nėra ką kalbėti, nugalėjo tikrai geresnė komanda. Esu dėkingas mūsų vyrams už norą ir kovą, bet meistriškumo stoka pasirodo rungtynių pabaigoje. Žiūrovams, manau, buvo gerai, lankomumas buvo didelis, visi patenkinti.“

Apibendrindamas Vilniaus ekipos sezoną R. Kurtinaitis apgailestavo dėl sunkumų, bet konstatavo, jog finalo serijoje prieš pajėgų „Žalgirį“ vilniečiai kovojo ir padarė viską, ką galėjo.

„Komanda nesidaro per vieną sezoną ar vieną dieną... Mes pakeitėme aštuonis žaidėjus, jie turėjo vienas prie kito prisitrinti, buvo labai daug traumų. Dar niekad nemačiau, kad per vieną sezoną komandoj būtų tiek daug lūžių traumų. Tai atima susižaidimo momentus. Į sezono pabaigą tapome komanda. Turėjome sunkią seriją su „Neptūnu“, bet išspaudėme maksimumą. Sunki serija buvo ir su „Žalgiriu“, bet niekas nepasakys, kad mes nekovojome“, – po pralaimėjimo dėstė R. Kurtinaitis.

Paklaustas apie savo ateitį R. Kurtinaitis patvirtino, jog kitą sezoną darbų sostinės klube netęs.

„Negalvoju apie klubo ateitį, nes jūs žinote mano padėtį. Ateis, kas dirbs, tas ir žiūrės. Man duotas uždavinys, aš jį vykdau, klubas daro keitimus, klausimus kelkite klubui, o ne man. Aš dirbu savo darbą, dirbau iki sezono pabaigos ir iki rungtynių pabaigos. Turėjome neblogus šansus ir šiandien, jei solidžiau būtume sužaidę galą ketvirto kėlinio. Kantrybės aš turiu. Kitam sezonui ieškosiuosi klubo, mano kontraktas baigėsi, jis nepratęstas, lauksime kažkokių pasiūlymų.

Dėl ko labiausiai gaila? Aš nematau, ko gailėtis. Aišku, galėjome žengti toliau Europos taurėje, bet du kartus sužaidėme nevykusiai. Turėjome gana pajėgią komandą, tai parodėme žaisdami su „Žalgiriu“, bet nesugebėjome sezono metu šio pajėgumo išreikšti. Gaila, kad nelaimėjome žiedų, mes to norėjome, komanda norėjo labiau nei aš pats“ – pasakojo R. Kurtinaitis.

„Vasarą buvo daug nesklandumų, kol stabilizavosi klubo situacija. Iki liepos vidurio nežinojome, kas rėmėjai, kas prezidentas. Atsiradus Linui Kleizai komplektuoti komandą buvo lengviau. Aišku, niekada nebūna, kad 100 procentų susirenki sudėtį, kokios nori. Mes turėjome atsisakyti dviejų žaidėjų, maniau bent vienu pasipildysime, bet to padaryti nepavyko. 

Finalai parodė, kad galime pritraukti nemažai žiūrovų. Manau, kad klubas yra gerame kelyje. Kaip toliau viskas klostytis – viskas vadovų rankose“, – sakė R. Kurtinaitis. 

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner