S. Galdiko vedamas „Neptūnas“ pusfinalio seriją pradėjo pergale Vilniuje
Photo: Fotodiena.lt/J. Elinskas

S. Galdiko vedamas „Neptūnas“ pusfinalio seriją pradėjo pergale Vilniuje

Author: H. Augustynas
2018-05-28

Aukštaūgių vedamas Klaipėdos „Neptūnas“ daug intrigos žadantį pusfinalį pradėjo sudėtinga pergale „Siemens“ arenoje prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“. Gerai ketvirtąjį kėlinį pradėjęs „Neptūnas“ pusfinalio serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Klaipėdiečiai pirmajame serijos mače 84:79 (21:20; 20:21; 17:13; 26:25) išvykoje palaužė „Lietuvos ryto“ ekipą ir perėmė namų aikštės pranašumą. Antrosios serijos rungtynės vyks Klaipėdoje šį trečiadienį.

„Neptūną“ į pergalę šiose rungtynėse vedė Simas Galdikas, kuris pelnė 17 taškų  (7/10 dvit.) ir atkovojo 6 kamuolius. Centrui pritrūko tik dviejų taškų, kad pakartotų savo asmeninį šio sezono rezultatyvumo rekordą. S. Galdikui puikiai talkino ir kitas klaipėdiečių aukštaūgis Edgaras Želionis, kuris pridėjo 15 taškų ir 8 atkovotus kamuolius. 

Vis dėlto rezultatyviausias rungtynių krepšininkas buvo „Lietuvos ryto“ gretose. Naudingiausias „Betsafe–LKL“ ketvirtfinalio krepšininkas Rokas Giedraitis pelnė 18 taškų ir taip pat atkovojo 6 kamuolius.

Ketvirtasis rungtynių kėlinys prasidėjo „Neptūno“ ekipai turint keturių taškų pranašumą (58:54). O sužaidus kiek daugiau negu pusantros minutės klaipėdiečiai pelnė penkis taškus paeiliui ir komandas jau skyrė devyni taškai – 63:54.

MINDAUGAS LUKAUSKIS

„Niekas neprarasta, tai yra dar tik pirmosios rungtynės. Važiuojame į Klaipėdą ir serija tęsiasi.“

Įpusėjus ketvirčiui po Tomo Delininkaičio tritaškio komandas pirmą kartą skyrė dviženklis skirtumas – 70:58. Vis dėlto po šio tritaškio klaipėdiečiai pradėjo nedovanotinai klysti.

Kartą kamuolį vidurį aikštės perėmė Mindaugas Lukauskis ir jį greitoje atakoje įkrovė iš viršaus, o po to kamuolį išsimetant pavogė ir Rokas Giedraitis, kuris varžovus nubaudė tritaškiu (65:70). „Neptūnas“ suklydo ir iškart po šių taškų, tačiau tąkart vilniečiams varžovų dovana pasinaudoti nepavyko.

Vis dėlto Renaldas Seibutis ir E. Želionis atsakė keturiais taškais paeiliui ir komandas vėl skyrė devyni taškai (74:65).

Aikštės šeimininkai deficitą sumažino dar iki keturių taškų likus septynioms sekundėms (79:83), tačiau pirmąją pusfinalio pergalę į Klaipėdą vis tiek išsivežė „Neptūnas“.

„Lietuvos rytas“: Rokas Giedraitis 18 (3/8 trit., 6 atk. kam.), Chrisas Krameris (10 rez. perd., 5 per. kam.) ir Travisas Petersonas (6 atk. kam.) po 13, Martynas Echodas 10, Mindaugas Lukauskis 9.

„Neptūnas“: Simas Galdikas 17 (7/10 dvit., 6 atk. kam.), Edgaras Želionis 15 (8 atk. kam.), Mindaugas Kačinas 11 (8 atk. kam.), Tomas Delininkaitis 10 (7 kld.), Brandonas Fieldsas (6 rez. perd.) ir Renaldas Seibutis po 9.

Klaipėdiečiai nuo varžovų bandė pabėgti dar antrajame kėlinyje, kai po spurto 7:0 turėjo aštuonių taškų pranašumą (37:29). Vis dėlto po to sekė Ch. Kramerio du taškai su pražanga, keturis iš eilės taškus pridėjo Martynas Echodas ir po R. Giedraičio dviejų taškų su pražanga rezultatas tapo lygus – 39:39.

Nuo to momento nė viena komanda neleido savo varžovams įgyti saugaus pranašumo, kol to dar kartą nepadarė klaipėdiečiai ketvirtajame kėlinyje.

Šiose rungtynėse abi ekipos sulaukė traumas išsigydusių amerikiečių pagalbos. „Lietuvos ryto“ gretose į rikiuotę sugrįžo Jimmy Baronas, o klaipėdiečiams jau padėjo Jerry Johnsonas.

Pirmą kartą nuo balandžio 13 d. žaidęs J. Baronas aikštėje praleido tik 22 sekundes ir per jas nieko padaryti nesuspėjo.

Tuo metu dvi paskutines ketvirtfinalio rungtynes praleidęs J. Johnsonas per 15 minučių pelnė 4 taškus ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Šiose rungtynėse geru žaidimu negalėjo pasigirti ir vienas vilniečių lyderių Loukas Mavrokefalidis. Graikas per 21 minutę pelnė 5 taškus, tačiau pataikė tik vieną dvitaškį iš devynių ir surinko -4 naudingumo balus.

Prieš šią seriją buvo įvardinta, kad viena iš „Lietuvos ryto“ stiprybių yra stipresnė priekinė linija. Vis dėlto šiame susitikime kovą dėl atšokusių kamuolių įtikinamai laimėjo „Neptūnas“ (37:24). „Lietuvos ryto“ ekipos neišgelbėjo ir itin didelis varžovų klaidų skaičius. „Neptūnas“ kamuolį prarado 23 kartus, kai vilniečiai – 13.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner