Su „Vytautu“ sezoną baigęs R. Broadusas skelbia karjeros pabaigą
Photo: Fotodiena.lt

Su „Vytautu“ sezoną baigęs R. Broadusas skelbia karjeros pabaigą

Author: BasketNews.lt
2018-05-14

Ne vienerius metus Lietuvoje per savo karjerą praleidęs ir šįmet Prienų–Birštono „Vytauto“ spalvas gynęs Rashaunas Broadusas nusprendė baigti profesionalo karjerą. Sportbačius ant vinies atakų organizatorius kabina būdamas 33-ejų.

Apie tai krepšininkas pranešė savo „Instagram“ paskyroje. Skelbdamas šią žinią jis užsiminė apie ketinimus pradėti treniruoti jaunimą.

„Tai buvo nuostabi kelionė nuo tų dienų, kai jaunas vaikinas pradėjo žengti savo brolio pėdomis. Sutikau tiek daug įkvėpusių žmonių, mačiau įvairiausias kultūras, vietas. Krepšinis buvo mano įrankis siekti svajonių, tačiau dabar jis mano gyvenime liks net ir po karjeros pabaigos.

Savo patirtį ir žinias stengsiuosi perduoti ateities kartoms. Dėkoju šeimai ir draugams už tuos metus, kad buvote su manimi tos nuostabios kelionės metu“, – rašė R. Broadusas.

Savo karjerą Lietuvoje jis pradėjo 2009-aisiais, kuomet apsivilko tuomet dar pajėgiausioje šalies lygoje žaidusios Marijampolės „Sūduvos“ marškinėlius.

2010-2012 metais R. Broadusas rungtyniavo „Šiaulių“ komandoje, o 2012-2013-aisiais – Klaipėdos „Neptūne“.

2014-2015 metų sezone R. Broadusas apsivilko Utenos „Juventus“ marškinėlius ir tai buvo kone sėkmingiausias jo sezonas Lietuvoje. Čia jis rinko po 13,5 taško, atliko po 3,7 rezultatyvaus perdavimo, o su klubu kiek netikėtai iškovojo LKL bronzos medalius.

Prieš dvejus metus Broadusas gavo šansą trumpai išmėginti jėgas pajėgiausiame klube, kuriame jam teko rungtyniauti – Vilniaus „Lietuvos ryte“. Visgi karjeros etapas Lietuvos sostinėje amerikiečiui truko vos du mėnesius.

Paskutinį kartą į Lietuvą amerikietis sugrįžo šį sezoną, kai priėmė „Vytauto“ pasiūlymą. Vis tik šįkart jis nebepriminė to R. Broaduso, kuris čia buvo užsirekomendavęs anksčiau ir prieniškiams gelbėjo pelnydamas po 6,4 taško ir atlikdamas po 2,7 rezultatyvaus perdavimo. Jis su kitais klubo legionieriais dar nesibaigus sezonui išvyko namo, o „Vytautas“ šalies čempionate liko paskutinis.

R. Broadusas taip pat yra rungtyniavęs Ukrainos, Rumunijos, Kanados, Lenkijos ir Vokietijos komandose. Per karjerą R. Broadusas itin dažnai keisdavo komandas, o „Šiauliai“ jo biografijoje liko kaip vienintelė ekipa, kurioje jis žaidė daugiau nei sezoną.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner