„Teisėjo švilpukas“: apžvelgiami praėjusios savaitės momentai
Photo: Fotodiena.lt

„Teisėjo švilpukas“: apžvelgiami praėjusios savaitės momentai

Author: LKL.LT
2018-05-04

Lietuvos krepšinio lyga, siekdama šviesti krepšinio visuomenę ir atidžiau sekti arbitrų darbą, vysto rubriką „Teisėjo švilpukas“ ir kiekvieną savaitę išskiria diskutuotinus momentus ir juos aiškina. Šią savaitę pateikiame keturis epizodus iš praėjusios „Betsafe–LKL“ savaitės.

Šį kartą „Teisėjo švilpukas“ siūlo nusikelti į dvejas praėjusios savaitės rungtynes ir išanalizuoti tris epizodus. 

Vienas iš jų – nesportinė pražanga, užfiksuota per Alytaus „Dzūkijos“ ir Utenos „Juventus“ susitikimą.

Kiti du epizodai – diskutuotini momentai dėl žingsnių taisyklės iš Prienų–Birštono „Vytauto“ rungtynių su Klaipėdos „Neptūnu“.

Rungtynių teisėjų priimtus sprendimus aiškina ir komentarus pateikia LKL ekspertai – LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis ir Krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.

1 momentas: Povilo Čukino nesportinė pražanga („Dzūkija“ – „Juventus“)

Žaidėjas Nr. 15 (P. Čukinas) stabdo greitą „Juventus“ ataką griebdamas varžovui Nr. 6 (A. Šikšniui) už rankos. „Dzūkijos“ žaidėjas nesistengė žaisti į kamuolį ir akivaizdžia pražanga stabdė greitą varžovų ataką, todėl teisėjai priėmė gerą sprendimą skirti nesportinę pražangą.

2 momentas: ar Edgaras Želionis sužingsniavo? („Vytautas“ – „Neptūnas“)

„Neptūno“ žaidėjas Nr. 11 (E. Želionis), būdamas judesyje, pagauna kamuolį dešine koja liesdamas grindis (0-nis žingsnis), kairė koja – atraminė. Statydamas kairę koją ant grindų E. Želionis išleidžia iš rankų kamuolį (pradeda driblingą). Pagal naują „žingsnių“ taisyklę pažeidimo nėra – teisėjai priėmė gerą sprendimą nefiksuoti klaidos.

3 momentas: kodėl Rashaunui Broadusui fiksuoti žingsniai? („Vytautas“ – „Neptūnas“)

Krepšininkas Nr. 16 (R. Broadusas) pagauna kamuolį kaire koja liesdamas grindis, tad dešinė koja tampa atramine. Ją pastatęs ir vėl atitraukęs nuo grindų R. Broadusas tik tada išleidžia iš rankų kamuolį (pradeda driblingą). „Vytauto“ žaidėjas sužingsniuoja, tad geras teisėjo sprendimas fiksuoti klaidą.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner