Ketvirtfinalio repeticijoje – „Šiaulių“ pergalė prieš „Lietkabelį“
Photo: Fotodiena.lt

Ketvirtfinalio repeticijoje – „Šiaulių“ pergalė prieš „Lietkabelį“

Author: LKL.LT
2018-04-29

„Šiauliai“ pateikė rimtą paraišką sugrįžti tarp keturių stipriausių Lietuvos komandų.

Generalinėje artėjančios „Betsafe–LKL“ ketvirtfinalio dvikovos repeticijoje „Šiauliai“ namie 87:65 (17:14, 26:17, 18:16, 26:18) pranoko Panevėžio „Lietkabelį“.

Šios dvi komandos surems ginklus ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių – tai paaiškėjo po Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ nesėkmės Vilniuje.

„Lietkabelis“ jau buvo užsitikrinęs ketvirtą vietą ir namų aikštės pranašumą pirmajame atkrintamųjų varžybų etape, „Šiauliai“ po reguliariojo sezono bus penkti.

„Be abejo, kova ketvirtfinalyje bus kitokia, – pabrėžė „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika. – Mes irgi ruošiame savo rezervus, kad galėtume panaudoti rimtoje kovoje, o ne tokioje nerūpestingoje.“

Naudingiausias čempionato žaidėjas Laurynas Birutis žaidė tik 19 minučių, pelnė 13 taškų ir atkovojo 9 kamuolius, o „Šiauliai“ kontroliavo rungtynes nuo antrojo kėlinio.

„Šiauliai“ pirmą kėlinį baigė Šarūno Beniušio dvitaškiu su pražanga, antrą ketvirtį pradėjo dar 6 taškais be atsako ir atitrūko 23:14 (23 min.).

Karolis Lukošiūnas, rezultatyviausias šio NKL sezono krepšininkas, debiutavo „Betsafe–LKL“ čempionate ir po jo tritaškio „Šiaulių“ persvara pasiekė 10 taškų (38:28, 18 min.) ir niekuomet nebegrįžo iki vienženklės ribos.

Iš viso 20-metis K. Lukošiūnas pelnė 9 taškus.

„Šiauliai“: Laurynas Birutis 13 taškų (9 atk. kam.), Giedrius Stankevičius 11, Vytautas Šarakauskas 10 (9 atk. kam.), Karolis Lukošiūnas 9, Kristupas Žemaitis 9.

„Lietkabelis“: Darjušas Lavrinovičius 15, Kšištofas Lavrinovičius 12, Lukas Aukštikalnis 8.

„Šiauliai“ pirmą kartą šį sezoną pranoko „Lietkabelį“ – pirmus tris tarpusavio susitikimus laimėjo panevėžiečiai.

„Nebuvo kokybiškas, gražus žaidimas, – sakė A. Sireika. – Ir varžovai nerodė didelės energijos. Džiaugiuosi už žmones ir žiūrovus – jie patenkinti.“

„Šiauliai“ labai gerai žaidė, – po nesėkmės sakė Ramūnas Butautas, „Lietkabelio“ strategas. – Tikėjomės, kad jie išnaudos savo jaunystę, fizines galias, jie tą ir padarė. Jie buvo ir šviežesni, ir greitesni. Ir po krepšiais dominavo. Jie buvo geresni, reikia tai pripažinti. O mūsų forma kritusi, šios rungtynės tai parodė akivaizdžiai. Bandysime reikalus pataisyti iki atkrintamųjų.“

„Lietkabelis“ ir „Šiauliai“ ketvirtfinalio seriją pradės gegužės 12 d. Panevėžyje, susitikimą tiesiogiai transliuos BTV televizija.

„Šiauliai“ dominavo po krepšiu: kovą dėl kamuolių laimėjo 48-33, antru bandymu pelnė 10 taškų, „Lietkabelis“ – nė vieno. Be to, iš baudos aikštelės „Šiauliai“ surinko 40 taškų, panevėžiečiai – tik 18.

„Lietkabelio“ aukštaūgis Vaidas Čepukaitis, šį sezoną kviestas į Lietuvos rinktinę, aikštę paliko nepelnęs nė taško per 15 minučių.

Abu treneriai laiko aikštėje suteikė visiems 12 krepšininkų.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner