„Lietuvos rytas“ užtikrintai pranoko charakterį demonstravusį „Neptūną“
Photo: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

„Lietuvos rytas“ užtikrintai pranoko charakterį demonstravusį „Neptūną“

Author: LKL.lt
2018-04-22

Lietuvos krepšinio lygos  25-ąjį gimtadienį pažymėjusiose šventinėse rungtynėse – užtikrinta Vilniaus „Lietuvos ryto“ (27-6) pergalė.

Rimo Kurtinaičio auklėtiniai svečiuose 90:72 (19:19, 26:21, 23:11, 22:21) nugalėjo Klaipėdos „Neptūno“ (23-10) krepšininkus.

18 taškų deficitą panaikinusi uostamiesčio ekipa ketvirtojo kėlinio viduryje buvo prisivijusi 67:71, tačiau „Lietuvos rytas“ atsakė spurtu 10:0 ir atitrūko 81:67.

Šis spurtas tapo pergalingu. Stiprų smūgį gavęs „Neptūno“  laivas paskutiniosiomis minutėmis paskendo ir turėjo susitaikyti su pralaimėjimu.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai pasirodė pirmą kartą prieš buvusią komandą Klaipėdoje rungtyniavęs Mindaugas Girdžiūnas, kurio sąskaitoje – 14 taškų.

Klaipėdos klubo gretose išsiskyrė 15 taškų įmetęs Edgaras Želionis.

Sostinės ekipa į priekį pabėgo po didžiosios pertraukos, kai spurtavo 12:0 ir įpusėjus trečiajam kėliniui įgijo 15 taškų pranašumą – 57:42.

Pirmoje mačo pusėje atkakliai kovojusios Kazio Maksvyčio kariaunos ginklai puolime užsikirto, todėl prieš lemiamas 10 minučių ji atsiliko jau 51:68.

„Manau, kad gerai žaidėme. Kokybė buvo nebloga. Tą byloja tik 8 klaidos. Visada akcentuoju, kad turime padaryti mažiau nei 10 klaidų. Esu patenkintas komandos žaidimu, tvarkingai ir gerai kontroliavome rungtynes. Duobių vis mažiau ir mažiau. Esu patenkintas žaidėjų susikaupimu ir koncentracija 40 minučių“, – po mačo sakė R. Kurtinaitis.

Ketvirtajame kėlinyje šeimininkai pademonstravo charakterį ir atkūrė intrigą. Spurto 14:0 dėka jie sumažino deficitą iki 4 taškų – 67:71.

Vis dėlto lemiamomis minutėmis šeimininkai klydo ir vėl paleido „Lietuvos ryto“ klubą į priekį. Svečių spurtas 10:0 nebepaliko varžovams jokių vilčių išsigelbėti.

„Kova buvo iš komandos pusės, bet trūko kokybės. Iš didelio persistengimo įvyko klaidos. Galbūt komanda jau laukia atkrintamųjų varžybų. Iš kitos pusės, dabar ramu. Žinome, kad liksime trečioje vietoje. Liko kelios rungtynės, reikia paskirstyti savo jėgas, atsigauti ir ruoštis atkrintamosioms“, – po pralaimėjimo kalbėjo K. Maksvytis.

„Neptūnas“: Edgaras Želionis 15, Renaldas Seibutis 13, Jerry Johnsonas ir Tomas Delininkaitis po 8.

„Lietuvos rytas“: Mindaugas Girdžiūnas 14, Benas Madgenas 13, Rokas Giedraitis ir Loukas Mavrokefalidis po 12, Chrisas Krameris 11.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner