„Betsafe“ prognozė: M. Girdžiūno sugrįžime į Klaipėdą – „Lietuvos ryto“ pergalė
Photo: Fotodiena/J. Elinskas

„Betsafe“ prognozė: M. Girdžiūno sugrįžime į Klaipėdą – „Lietuvos ryto“ pergalė

Author: LKL.LT
2018-04-21

Principiniais varžovais tampantys Klaipėdos „Neptūno“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubai sekmadienį surems ginklais Klaipėdoje. Tai pirmasis Arno Butkevičiaus ir Mindaugo Girdžiūnas sugrįžimas į uostamiestį atstovaujant sostinės ekipą.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šių ir kitų 33-iojo turo rungtinų prognozes.

Tiesa, ant taip gerai pažįstamo „Švyturio“ arenos parketo žengti galės tik M. Girdžiūnas, A. Butkevičius mačo išvakarėse sulaukė negailestingos prognozės – skilusi kelio girnelė ir dar viena pauzė nuo krepšinio. Šįkart – bent 5 savaitėms.

Nuo daug emocijų susilaukusio klaipėdiečių persikėlimo praėjo kiek daugiau nei 4 mėnesiai, tačiau tai pirmasis kartas, kuomet aštuonerius metus Klaipėdoje rungtyniavęs M. Girdžiūnas galės pasirodyti prieš savo buvusios komandos sirgalius.

„Nepasakyčiau, kad yra kažkokio jaudulio, bet, žinoma, tai bus neeilinės rungtynės. Dvikovos Klaipėdoje prieš savo buvusią komandą visada bus svarbesnės“, – tinklalapiui LKL.LT sakė gruodį į „Lietuvos rytą“ persikėlęs įžaidėjas.

2017-ųjų gruodžio 10-ąją klaipėdiečiai persikėlė į Vilnių, o šis perėjimas sulaukė įvairių reakcijų. Visgi išvykusius žaidėjus Klaipėdos komandoje pakeitė krepšininkai, o uostamiesčio ekipoje šiuo metu tvyroja darbinės nuotaikos ir pasiruošimas svarbiausioms sezono kovoms.

Kazys Maksvytis
Man vis dar gaila, kad jie išėjo.

„Man vis dar gaila, kad jie išėjo, – tinklalapiui LKL.LT sakė „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis. – Vis tik emocijos ekipoje jau yra kažkiek aprimusios. Mes apsipratome su turima sudėtimi ir situacija, kuri stabilizavosi. Dabar reikia ramybės ir toliau dirbti ties žaidimo gerinimu.“

„Neptūnas“ dvikovą su „Lietuvos rytu“ pasitinka po įspūdingo sugrįžimo Panevėžyje. Likus pusantros minutės iki susitikimo pabaigos 9 taškų deficitą turėję klaipėdiečiai nepalūžo, išplėšė pratęsimą, galiausiai – ir pergalę jame.

„Kovėmės iki galo, nepasidavėme, o tai galiausiai atsipirko, – pergalės priežastis aiškino K. Maksvytis. – Džiaugiuosi už komandą, kad kovojo iki galo, o laimėdami užsitikrinome trečiąją vietą. Iš kitos pusės, mes žaidėme gana prastai. Iki geros kokybės mums dar trūksta.“

Žaidimo gerinimui „Neptūnas“ turi dar ketverias rungtynes. Reguliarųjį sezoną pajūrio komanda pabaigs dvikovomis su „Nevėžiu“, „Vytautu“ bei „Dzūkija“, tačiau pirmiausia – Rimo Kurtinaičio kariaunos testas sekmadienį.

Su vilniečiais „Neptūnas“ buvo susidūręs dar prieš mėnesį, kuomet „Lietuvos rytą“ jų pačių žiūrovų akivaizdoje įveikė 99:86. Panašų rungtynių scenarijų K. Maksvytis viliasi pamatyti ir sekmadienį.

Mindaugas Girdžiūnas
R. Seibutis, E. Želionis – tie šiais jų lyderiais daugiau koncentruosimės gynyboje.

„Mums tai buvo solidžios rungtynės, ypatingai puolime. Gynyba kažkiek šlubavo, bet tuomet nugalėjo geresnis puolimas. Bandysime kažką panašaus daryti ir šiandien.

Vilniaus ekipa yra tikrai pavojinga. Geras treneris ir geri žaidėjai. Tai labiau puolanti komanda, nei gynybinė. Artėjančiame mače bus labai svarbu, kaip apsiginsime bei kiek leisime varžovams pelnyti lengvų taškų“, – artėjančio mačo akcentus sudėliojo „Neptūno“ strategas.

Tuomet „Neptūną“ į pergalę vedė 25 taškus surinkęs Edgaras Želionis, 19 pridėjo Jerry Johnsonas, 17 – Renaldas Seibutis. Būtent šie du lietuviai yra pagrindiniai klaipėdiečių komandos vedliai, sulaukiantys didžiausio varžovų dėmesio gynyboje.

„R. Seibutis, E. Želionis – tie šiais jų lyderiais daugiau koncentruosimės gynyboje, – teigė „Lietuvos ryto“ įžaidėjas M. Girdžiūnas. – Turime laikytis savo plano ir spręsti paruoštas užduotis tiek gynyboje, tiek puolime. „Neptūnas“ yra tikrai kovinga, nenuleidžianti rankų iki susitikimo pabaigos. Būtent tą pamatėme ir jų rungtynėse Panevėžyje. Jie dar kovingesni tampa prie savų žiūrovų ir savo arenoje.“

„Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad savojo žaidimo vis dar ieškančiam „Neptūnui“ šįkart namų sienos nepadės. Mūšio Klaipėdoje startas startas – sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje.

Apmaudžiai pergalę iš rankų Panevėžyje išleidęs „Lietkabelis“ užsitikrinęs ketvirtąją vietą reguliariajame sezone, o šiandien jų laukia išvyka pas alkanus bei dėl geresnių pozicijų lentelės viduryje kovojančius „Pieno žvaigždžių“ krepšininkus. Aukštaitijos derbis „Pieno žvaigždės“ – „Lietkabelis“ šeštadienį 17.20 val. tiesiogiai per BTV.

Šešių pralaimėjimų seriją turinčių dzūkų stovykloje – nerimo nuotaikos. Alaro Varrako kariauna po praėjusio savaitgalio nukrito į 9-ąją vietą, o nuo paskutinėje pozicijoje pirmenybėse žengiančio „Vytauto“ juo skiria vos vienas pralaimėjimas. Šeštadienį į Alytų atvyksta ambicijų nestokojantys jaunieji šiauliečiai. „Dzūkija“ – „Šiauliai“ šeštadienį 18.00 val. per LKL.LT.

Dvi pergales paeiliui iškovojęs pašoko iki atkrintamąsias varžybas garantuojančios 8-osios pozicijos. Į Kėdainius sekmadienį atvyksta lentelės kaimynė„Juventus“ ekipa, o Ramūno Cvirkos auklėtinių pergalės atveju, komandos išsilygintų pagal laimėjimų skaičių. „Nevėžis“ – „Juventus“ sekmadienį 17.00 val. per LKL.LT.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner