„Betsafe“ prognozė: „Žalgiris“ išsaugos reguliariojo sezono lyderių pozicijas
Photo: Fotodiena/J. Elinskas

„Betsafe“ prognozė: „Žalgiris“ išsaugos reguliariojo sezono lyderių pozicijas

Author: LKL.LT
2018-04-13

Principiniai varžovai Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubai jau šiandien stos į mūšį dėl pirmosios vietos „Betsafe–LKL“ reguliariajame sezone. Šiomis rungtynėmis pradedamas 30-asis „Betsafe–LKL“ turas. 

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia visų šį savaitgalį laukiančių rungtynių prognozę.

Simboliška, tačiau penktadienį, kažkam su baime ir grėsme asocijuojančią 13-ąją mėnesio dieną, principiniai „Betsafe–LKL“ priešininkai susikaus dėl pirmosios vietos čempionato reguliariajame sezone. Gausaus sirgalių būrio lydimas Vilniaus „Lietuvos rytas“ atvyksta į Kauną, kur jų pačių tvirtovėje dar kartą mėgins nukauti „Žalgirį“.

Tai bus jau ketvirtosios šių ekipų tarpusavio rungtynės „Betsafe–LKL“ čempionate, tačiau šio vakaro rungtynių vertė kur kas didesnė nei praėjusių – pirmoji vieta reguliariajame sezone. Vilniečius nuo Kauno komandos skiria pergalė, tačiau Rimo Kurtinaičio auklėtiniai pagrindinius savo varžovus šį sezoną jau patiesė dukart, tad trečioji pergalė jiems garantuotų aukštesnę vietą, jei sezono pabaigoje klubai būtų su vienodu pergalių ir pralaimėjimų balansu.

Rokas Giedraitis
Tai svarbiausios sezono rungtynės.

„Į mačą su „Žalgiriu“ žiūrime kaip į mūšį dėl pirmosios vietos. Tai svarbiausios sezono rungtynės, nes jei norime būti pirmi, privalome įveikti kauniečius, – teigė „Lietuvos ryto“ puolėjas Rokas Giedraitis. – Namų aikštės pranašumas prieš „Žalgirį“ mums būtų labai svarbus, nes seriją pradėti prie savų žiūrovų iš tikrųjų yra daug geriau.“

Šį sezoną grandų mūšius vėl puošia intriga. Pirmieji trys susitikimai „Betsafe–LKL“ čempionate pasižymėjo didžiule kova, atkaklumu, o didžiausia pergalė pasiekta vos 7 taškų pranašumu. Pirmąjį mačą Vilniuje 70:67 laimėjo „Žalgiris“, po dviejų mėnesių „Lietuvos rytas“ iškovojo ilgai lauktą pergalę Kaune 65:63. Savo sėkmingą žaidimą prieš čempionus vilniečiai perkėlė ir į trečiąjį susitikimą „Siemens“ arenoje, kurį laimėjo 75:68.

Visgi atkaklių mūšių serija baigėsi SIL–Karaliaus Mindaugo taurės finale, kuriame vilniečiai sugriuvo antroje susitikimo pusėje ir pralaimėjo 61:82.

Edgaras Ulanovas
Šiai dienai LKL pirmenybėse tai mums bus pačios svarbiausios sezono rungtynės – tai nėra paslaptis.

„Praėjusį kartą Kaune pralaimėjome, tai kažką pasako apie „Lietuvos ryto“ komandą, – varžovų pajėgumą įvertino žalgirietis Edgaras Ulanovas. – Artėjančiame susitkime nebus lengva. Vilniečiai žaidžia neblogai, tai gera komanda, kurioje buvo permainų, bet manau, kad ji eina teisingu keliu. Tikimės sunkių rungtynių, varžovai nieko lengvo mums neduos, kaip ir mes jiems. Šiai dienai LKL pirmenybėse tai mums bus pačios svarbiausios sezono rungtynės – tai nėra paslaptis. Manau, bus geras mačas žiūrovams.“

Artėjantį susitikimą komandos pasitinka skirtingomis nuotaikomis. „Žalgiris“ antradienį net 94:47 sudaužė „Neptūną“, tuo metu R. Kurtinaičio kariauna turėjo dar vieną sunku mačą su „Juventus“.

„Manau, kad kaip ir treneris sakė, buvo viena iš nedaugelio dienų sezone, kai vienai ekipai labai gerai sekėsi, o kitai nesisekė. „Neptūnas“ tikrai prametė laisvus metimus. Iš kitos pusės, mes agresyviai pradėjome rungtynes, gal tai juos išmušė iš vėžių, tačiau kasdien tokių rungtynių tikrai nepamatysime“, – įspūdingą pergalę prieš uostamiesčio ekipą prisiminė E. Ulanovas.

„Lietuvos rytas“ penktąjį kartą, įskaitant SIL–KMT turnyrą, įveikė „Juventus“, tačiau visi šie mačai pasižymėjo atkaklumu. Per plauką išsigelbėję taurės ketvirtfinalyje, vilniečiai daug vargo turėjo ir antradienį, kur septyniese žaidusius varžovus patiesė tik paskutinėmis rungtynių akimirkomis 78:75.

„Uteniškiai naudoja neparankią gynybą ir jų komanda tikrai yra gera. „Juventus“ yra kovotojų komanda, kuri niekada nepasiduoda ir su kuriais sunku žaisti visiems“, – varžovus liaupsino R. Giedraitis.

„Žalgiris“ yra neabejotinai geriausiai besiginanti „Betsafe–LKL“ pirmenybių komanda, kuri savo geležine gynyba dažnai šį sezoną surakindavo ir Eurolygos grandus. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai į savo krepšį vidutiniškai praleidžia vos po 68,5 taško, kai tuo metu antroje vietoje pagal praleidžiamos taškus esantis „Lietuvos rytas“ – 75,1.

„Gynybinis mentalitetas – raktas į pergalę, – dar kartą gynybą pažymėjo E. Ulanovas. – Jei gerai apsiginsime – bus progų ne viena ir ne dvi puolime. Kaskart laimėdami rungtynes džiaugiamės įgyvendintu rungtynių planu.“

Artėjančio mačo favoritas – „Žalgiris“, kuriam laimėti rungtynes „Betsafe“ duoda beveik 75 proc. tikimybę. Varžovų galybę įvertina ir vilniečiai, kurie sumažinti atotrūkį tikisi didesniu noru.

„Pagrindinis mūsų akcentas prieš artėjančią dvikovą turėtų būti energija, – dėstė R. Giedraitis. – Jei nusileisime energija, tuomet ir smulkios detalės spręsis varžovų naudai. „Žalgiris“ yra dvikovos favoritas, tad mes tikrai negalime nusileisti noru laimėti bei energija.“

„Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad pertrauką nuo Eurolygos kovų turintis „Žalgiris“ susitvarkys su vilniečiais bei užsitikrins pirmąją vietą reguliariajame sezone. Krepšinio šventės startas – penktadienį 18.30 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje.

Neseniai trijų pergalių atotrūkį nuo paskutinėje vietoje esančio „Vytauto“ turėjęs „Nevėžis“ pralaimėjo tarpusavio susitikimą bei suteikė varžovams viltį išsikapstyti. Šeštadienį kėdainiečiai susikaus su „Lietkabeliu“, o „Nevėžio“ pralaimėjimo atveju Prienų ekipa galėtų priartėti per vieną pergalę. „Lietkabelis“ – „Nevėžis“ šeštadienį 17.00 val. tiesiogiai per LKL.LT.

Skambų antausį Kaune gavęs ir sezono rezultatyvumo antirekordą užfiksavęs „Neptūnas“ sieks atsitiesti Šiauliuose, kuriuose susikaus su praėjusiame ture itin skaudžiai pralaimėjusiais Antano Sireikos auklėtiniais. Saulės miesto ekipą trečiadienį Pasvalyje nužudė Tomo Lekūno šūvis iš vidurio aikštės. „Šiauliai“ – „Neptūnas“ šeštadienį 17.20 val. per BTV.

Po skambios pergalės pasvaliečių laukia kitas lentelės kaimynų testas – išvyka į Utena bei dvikova su kovinguoju „Juventus“. Abi ekipos dalyvauja įnirtingose lenktynėse dėl penktosios vietos pirmenybėse. „Juventus“ – „Pieno žvaigždės“ sekmadienį 17.20 val. per BTV.

Gaivaus oro gūsį įkvėpęs „Vytautas“ namuose laukia svečių iš Alytaus. Pergalės atveju prieniškiai prie 9-oje vietoje esančio „Nevėžio“ galėtų priartėti per vieną pergalę. Tai dar vienas žūtbūtinis mūšis Virginijaus Šeškaus treniruojamai ekipai. „Vytautas“ – „Dzūkija“ sekmadienį 19.15 tiesiogiai per LKL.LT.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner