LKL'25 legendos. Mindaugas Lukauskis
Photo: Fotodiena.lt

LKL'25 legendos. Mindaugas Lukauskis

Author: LKL.LT
2018-04-11

Lietuvos krepšinio lyga per jubiliejinį 25-ąjį sezoną renka ir visuomenei pristatys 25 labiausiai lygai nusipelniusias asmenybes. Apie visus juos bus parengti vaizdo reportažai ir pateikti LKL.LT puslapyje. Šį kartą – Mindaugas Lukauskis, šį sezoną tapęs LKL rekordininku pagal sužaistas rungtynes. Ilgametis Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkas ir vyriausias šio sezono lygos žaidėjas dalijasi prisiminimais ir įsimintiniausiomis karjeros pergalėmis.

Mindaugas Lukauskis pirmuosius žingsnius LKL žengė beveik prieš du dešimtmečius.

38 metų krepšininkas didžiąją karjeros dalį praleido vilkėdamas raudonai-baltus Vilniaus „Lietuvos ryto“ marškinėlius.

LKL legendos
Šarūnas Marčiulionis Romualdas Brazauskas
Rimantas Endrijaitis Šarūnas Jasikevičius
Rolandas Matulis Antanas Sireika
Vladas Garastas Valdemaras Chomičius
Kęstutis Pilipauskas Broliai Lavrinovičiai
Šarūnas Kliokys Rimas Kurtinaitis
Juozas Petkevičius Rolandas Skaisgirys
Ramūnas Šiškauskas Linas Kunigėlis
Eurelijus Žukauskas Robertas Giedraitis

„Galbūt po pirmo (išvykimo) nesitikėjau (grįžti į „Lietuvos rytą“), – teigė M. Lukauskis, su „Lietuvos rytu“ atsisveikinęs dukart, bet prieš šį sezoną vėl grįžęs į sostinę. – Tas sportininko gyvenimas nenuspėjamas. Po pirmo išėjimo susiklostė, kad teko paragauti legionieriaus duoną.

Po kelių sezonų pavyko grįžti į komandą. Atvyko treneris Šeškus į Vilnių, jam patiko mano žaidimas Prienuose ir pasikvietė mane į komandą. Na ir dabar – trečiasis atvykimas. Su treneriu Rimu Kurtinaičiu teko dirbti ir anksčiau, jis žinojo mano savybes.“

M. Lukauskis LKL kūrybinę komandą nusivedė į „Lietuvos ryto“ rūbinę ir prisiminė ankstesnes pergales.

„Tais metais, kai viską laimėjome, buvo Stepas (Babrauskas), Joma (Artūras Jomantas), aš, Zavas (Donatas Zavackas), (Lukas) Brazdauskis jaunėlis – jis toks zbitkininkas, – prisiminė M. Lukauskis. – Simas Jasaitis, būdavo, įpildavo į jacuzzi šampūno. Neliūdna būdavo.“

Krepšininkas neslepia – krepšinis davė būrį pažįstamų, nemažai jų dabar rungtyniauja principinio varžovo Kauno „Žalgirio“ komandoje.

Tačiau pašnekovas tikrina, kad skirtingai nei anksčiau, „Betsafe–LKL“ čempionate koncentruotis tik į žalgiriečius negalima.

„Šiai dienai LKL su visais reikia žaisti ir visi tai žino, – pripažino M. Lukauskis, per karjerą vilkėjęs penkių LKL klubų marškinėlius. – Krepšinio lygis kyla ir tai tik įdomiau ir mums, ir žiūrovams. Dabar jei negerbsi varžovo – būsi nubaustas.“

LKL 25-mečio proga tarp 25 ryškiausių lygos legendų išrinktas M. Lukauskis apie karjeros pasiekimus, krepšinį šeimoje ir pakilimą į pirmą vietą daugiausiai rungtynių LKL sužaidusių žaidėjų sąraše – pokalbyje su LKL.LT kūrybine grupe:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner