„Lietuvos ryto“ puolimo traukinys pervažiavo „Vytautą“
Photo: Fotodiena.lt/J.Elinskas

„Lietuvos ryto“ puolimo traukinys pervažiavo „Vytautą“

Author: LKL.lt
2018-04-07

Galingą žaidimą puolime pademonstravęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ nesulaukė pasipriešinimo iš „Betsafe-LKL“ autsaiderių.

Rimo Kurtinaičio auklėtiniai namuose 104:71 (23:21; 34:22; 28:17; 19:11) sutriuškino Prienų-Birštono „Vytauto“ krepšininkus.

Į pergalę nugalėtojus vedė 19 taškų pelnęs Travisas Petersonas. 15 taškų pridėjo Benas Madgenas, 13 – M. Girdžiūnas.

Svečių gretose išsiskyrė 16 taškų (3/5 dvitaškiai, 3/9 tritaškiai, 1/2 baudos) įmetęs ir 6 kamuolius atkovojęs LiAngelo Ballas, kurio pasirodymas įvertintas 13 naudingumo balų.

Prienų ekipą skandinęs LaMelo Ballas per 23 minutes  pelnė 7 taškus (1/6 dvitaškiai, 1/9 tritaškiai, 2/5 baudos), 2 kartus suklydo, 4 kartus prasižengė ir surinko -2 naudingumo balus.

Viso susitikimo metu žaidimą kontroliavęs „Lietuvos rytas“ pamatus pergalei pradėjo dėti antrajame kėlinyje, kai po laimėtos atkarpos 19:7 atitrūko 42:28.

Po didžiosios pertraukos šeimininkai nemažino apsukų ir pradėjo varžovų triuškinimą. Tritaškiais svečius baudę vilniečiai pabėgo 83:58.

Per paskutines 10 minučių „Vytautui“ sukurti stebuklo nepavyko. Iki finalinės sirenos žaidimą kontroliavęs „Lietuvos rytas“ šventė užtikrintą pergalę.

„Porą kėlinukų prieniškiai kovojo, o po to jau nebekovojo. Mes žaidėme ką galėjome geriausią. Esu nepatenkintas tik kai kuriais taktiniais sprendimais, buvo broko, daug metimų neįmesta iš po krepšio. Tokių dalykų neturi būti“, – sakė R. Kurtinaitis.

„Vytautui“ šiose rungtynėse nesisekė nei po krepšiu, nei prie baudų metimų linijos. Prieniškiai realizavo tik 10 baudų iš 20, o kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 35:47.

Svečiai taip pat kur kas dažniau dalino kamuolį varžovams (17:9), o daugiau atakų turėjęs ir tiksliau iš visų padėčių atakavęs „Lietuvos rytas“ atliko ir žymiai daugiau rezultatyvių perdavimų – 27:19.

„Šiandien rungtynės buvo tokios, kad nelabai reikia išgyventi. Žinant mūsų situaciją, norėjosi leisti visiems pažaisti. Buvo ir šou elementų, tokios rungtynės yra atitinkančios truputį kitokį krepšinį“ – po pralaimėjimo kalbėjo V. Šeškus.

„Lietuvos rytas“: Travisas Petersonas 19 (5/8 trit.), Benas Madgenas 15, Mindaugas Girdžiūnas 13, Loukas Mavrokefalidis 11.

„Vytautas“: LiAngelo Ballas 16, Eigirdas Žukauskas 15, Tomas Dimša 13.

 

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner