„Nevėžis“ atitrūko nuo dugne liekančio „Vytauto“
Photo: Facebook/Nevėžis

„Nevėžis“ atitrūko nuo dugne liekančio „Vytauto“

Author: H. Augustynas
2018-03-25

LiAngelo Ballas sužaidė geriausias rungtynes „Betsafe–LKL“ čempionate, tačiau jo pastangų neužteko. Prienų–Birštono „Vytautas“ (5/22) po atkaklios kovos krito prieš Kėdainių „Nevėžį“ (7/20).

Autsaiderių kovoje vieną svarbiausių šio sezono pergalių 90:77 (22:25; 23:22; 20:13; 26:16) išovojo „Nevėžis“. Kėdainių krepšininkai žengė vieną žingsnį išlikimo aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje link. 

Ketvirtajame kėlinyje Gintauto Matulio vedami kėdainiškiai sužaidė atkarpą 11:0 ir susikrovė dviženklę persvarą (77:63). Nors L. Ballas dar smeigė du tritaškius, „Vytautui“ intrigos atkurti nebepavyko.

L. Ballo vedama „Vytauto“ ekipa po pirmųjų 10 minučių pirmavo 25:22. Amerikietis pačioje rungtynių pradžioje smeigė keturis tritaškius ir greitai savo sąskaitoje turėjo 14 taškų. L. Ballas apsukų nemažino ir antrajame kėlinyje, po kurio jau turėjo 20 taškų ir buvo surinkęs 23 naudingumo balus.

Iš viso L. Ballas šiose rungtynėse surinko 28 taškus (6/8 trit., 27 n.b.), Tomas Dimša pridėjo 13. 

„Vytauto“ neišgelbėjo ir geriausios Rashauno Broaduso rungtynes šį sezoną. Įžaidėjas pelnė 10 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Tuo metu L. Ballas šiame susitikime pagerino asmeninius ir rezutlatyvumo, ir naudingumo rekordus šalies pirmenybėse.

„Nevėžio“ gretose rezultatyviausiai žaidė Justas Tamulis, pelnęs 17 taškų, bei po 15 pridėję G. Matulis ir Aleksandras Zacharovas.

Ši pergalė buvo itin svarbi „Nevėžio“ ekipai. Palaužę „Vytautą“ jų pačių tvirtovėje kėdainiškiai jau turi dvejomis pergalėmis daugiau negu paskutinėje vietoje likusi Prienų–Biršono ekipa.

Virginijus Šeškus šiose rungtynėse turėjo problemų su rotacija. Pirmoje rungtynių pusėje L. Ballas ilsėjosi tik pusę minutės, kai R. Broadusas vos tris.

Trečiojo kėlinio pirmoje pusėje dar daugiau problemų sukėlė ir Kevino Bristolio ketvirtoji asmeninė pražanga. Ketvirtąją pražangą kelinio pabaigoje gavo ir tas pats R. Broadusas.

Būtent trečiajame kėlinyje į kovą pirmą kartą buvo mestas LaMelo Ballas. Vis dėlto jo pasirodymas daug naudos neatnešė, kadangi tuo metu „Nevėžis“ spurtavo 8:1. Po traumos sugrįžęs LaMelo per nepilnas tris minutes kartą suklydo, prametė du metimus ir pataikęs dvi baudas paliko aikštę su 2 taškais.

„Vytautas“:  LiAngelo Ballas 28 (6/8 trit., 27 n.b.), Tomas Dimša 13, Rashaunas Broadusas ir Eigirdas Žukauskas (9 atk. kam.) po 10.

„Nevėžis“: Justas Tamulis 17 (4/9 trit.), Gintautas Matulis ir Aleksandras Zacharovas po 15, Jamesas Woodardas 10, Gabrielius Maldūnas 9 (13 atk. kam.).

Rungtynių apžvalga:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner