Puikiai rungtynių pabaigą sužaidęs T. Hughesas atvedė „Pieno žvaigždes“ į pergalę
Photo: Fotodiena.lt

Puikiai rungtynių pabaigą sužaidęs T. Hughesas atvedė „Pieno žvaigždes“ į pergalę

Author: H. Augustynas
2018-03-24

Trevono Hugheso vedama Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (11/16) ekipa namuose palaužė Alytaus „Dzūkiją“ (9/18) ir pakilo į penktąją turnyrinės lentelės vietą.

T. Hughesas perėmė du kamuolius per dvi atakas susitikimo pabaigoje, sužaidė naudingiausias sezono rungtynes, o pasvaliečiai 73:72 (18:17; 21:18; 19:20; 15:17) įveikė svečius iš Alytaus.

T. Hughesas šiose rungtynėse pelnė 14 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus. Ne ką prastesnį pasirodymą surengė ir jo komandos draugas Jahhensas-Ley Manigat.

„Žinome, kad jie gali žaisti daug geriau“, – A. Varrakas.

Kanadietis vien per antrąjį kėlinį pelnė 15 taškų ir pagerino savo rezultatyvumo rekordą (13) „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Rungtynes J. Manigat užbaigė su 20 taškų.

Ketvirtajame kėlinyje likus mažiau negu 3 minutėms „Dzūkija“ turėjo 3 taškų persvarą – 67:64. Nors pasvaliečiai nesugebėjo užpulti dvi atakas, svečiai tuo nepasinaudojo. Likus minutei po Viačeslavo Bobrovo dvitaškio „Pieno žvaigždės“ sumažino deficitą iki minimumo – 66:67.

Kitoje aikštės pusėje T. Hughesas perėmė kamuolį ir jau po kelių sekundžių persvėrė rungtynių svarstykles. O likus mažiau negu pusei minutės, po dar vienos dzūkų klaidos, kurią ir vėl išprovokavo T. Hughesas, tritaškį smeigė Osvaldas Olisevičius.

„Matau, kad žaidėjai nori, bet kartais tiesiog nėra iš ko“, – G. Petrauskas.

 Po jo metimo aikštės šeimininkų persvara išaugo iki 4 taškų (71:67). Dzūkai deficitą dar sumažino, tačiau pergalės iškovoti nesugebėjo.

„Galbūt sirgaliams tai buvo įdomios rungtynes, kadangi vyko taškas į tašką. Bet kalbant apie rungtynių kokybę, tai tikrai mačiau geresnių jų rungtynių. Mes atlikome skautingą ir žinome, kad jie gali žaisti daug geriau“, – kalbėjo dzūkų treneris Alaras Varrakas.

„Pieno žvaigždės šiose rungtynėse vis dar vertėsi be traumuotų Stepono Babrausko ir Liso Shoshi. Kosovo rinktinės krepšininkas prieš rungtynes apšilinėjo, tačiau aikštėje taip ir nepasirodė.

Negana to, trečiajame kėlinyje čiurnos traumą patyrė Nikita Balašovas. Nuo to laiko Gediminas Petrauskas vidurio puolėjo pozicijoje buvo priverstas verstis tik su 201 cm ūgio V. Bobrovu.

„Turime džiaugtis pergale, kadangi ji yra labai svarbi lentelės atžvilgiu. Dzūkai atvažiavo gerai pasiruošę, o mes matome, kaip mums reikalingas poilsis. Jaučiame, kad žaidžiame po dvi rungtynes per savaitę. Matau, kad žaidėjai nori, bet kartais tiesiog nėra iš ko“, – po pergalės kalbėjo „Pieno žvaigždžių strategas G. Petrauskas.

„Dzūkija“ atliko puikų darbą gynyboje prieš antrą rezultatyviausią varžovų krepšininką Artūrą Ausėjį. Po 11,9 taško renkantis latvis per 26 minutes prametė du dvitaškius, vieną tritaškį, dvi baudas ir paliko aikštę be taškų.

„Pieno žvaigždės“: Jahennsas-Ley Manigat 20, Viačeslavas Bobrovas 15, Trevonas Hughesas 14 (8/9 baud., 8 atk. kam., 27 n.b.), Osvaldas Olisevičius 10.

„Dzūkija“: Nikolaos Stylianou 15, Povilas Čukinas 13, Alanas Wigginsas 12 (8 atk. kam.).

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai: 

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner