„Žalgiris“ per trečiąjį kėlinį įrodė pranašumą prieš „Šiaulius“
Photo: Fotodiena.lt/J.Elinskas

„Žalgiris“ per trečiąjį kėlinį įrodė pranašumą prieš „Šiaulius“

Author: LKL.lt
2018-03-17

Kauno „Žalgirio“ (23-3) krepšininkai vangiai pradėjo rungtynes, tačiau paėmė iniciatyvą į savo rankas trečiajame kėlinyje bei pasiekė nelengvą pergalę.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai nerezultatyviame mače namuose 69:58 (14:20, 20:14, 26:11, 9:13) įveikė „Šiaulių“ (10-16) pasipriešinimą.

Į pergalę šalies čempionus vedė 14 taškų pelnęs ir 3 rezultatyvius perdavimus atlikęs Paulius Jankūnas, kuriam tai buvo jubiliejinės 400-osios rungtynės „Betsafe–LKL“ čempionate.

Kapitonui sėkmingai talkino Aaronas White’as, įmetęs 13 taškų. Vasilije Micičius pridėjo 11 taškų.

Susitikimo pradžioje žalgiriečiai atsiliko nuo varžovų net 5:15, o po šalto dušo pavyko atsigauti tik antrajame kėlinyje, kai rezultatas buvo persvertas 25:23.

Lygi kova vyko iki didžiosios pertraukos. Trečiajame ketvirtyje „Žalgiriui“ pavyko perlaužti susitikimo eigą spurtuojant 14:0 bei įgyjant dviženklę persvarą 56:39.

Vėliau šeimininkų pranašumas išaugo dar labiau. Ketvirtojo kėlinio viduryje Kauno klubas pirmavo jau 67:47, o per likusį laiką tik kiek apkarpyti skirtumą galėję „Šiauliai“ turėjo susitaikyti su pralaimėjimu.

Kauniečiai šiame susitikime įmetė viso labo 4 tritaškius iš 21. Artūras Milaknis prametė visus 6 savo metimus ir mačą baigė sąskaitoje turėdamas 2 taškus.

„Rungtynėmis esame patenkinti, žaidėme neblogo lygio krepšinį. Aišku, neužteko šviežumo, nelabai ką pataikėme, pritrūko poilsio. Labai daug prametėme iš po krepšio, laisvų tritaškių, bet tai nėra didžiausia mūsų problema. Ką norėjome, tą šiandien ir išpildėme“, – po mačo sakė Š. Jasikevičius

Šiaulių ekipai trūko svaresnio lyderių indėlio. Donatas Sabeckis per 28 minutes pelnė vos 2 taškus. Nickas Zeisloftas per 17 minučių surinko 4 taškus.

„Žaidžiant prieš „Žalgirį“, svarbiausia yra nebijoti. Pirmą kėlinį žaidėme drąsiai, vėliau kauniečiai pradėjo aršiau gintis ir tada prasidėjo problemos. Mums dar reikia patirties“, – kalbėjo pralaimėjęs Antanas Sireika.

Trijų „Šiaulių“ pergalių seriją nutraukęs „Žalgiris“ turnyrinėje lentelėje sutvirtino lyderio poziciją. A. Sireikos auklėtiniai liko penktojoje vietoje.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 14, Aaronas White'as 13, Vasilije Micičius 11, Brandonas Daviesas 7.

„Šiauliai“: Giedrius Stankevičius 12, Arminas Urbutis 11, Akeemas Wrightas 9, Laurynas Birutis 8 (11 atk. kam.).

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner