Dviženklę persvarą išvaisčiusios „Pieno žvaigždės“ įveikė „Nevėžį“
Photo: Fotodiena.lt/J. Elinskas

Dviženklę persvarą išvaisčiusios „Pieno žvaigždės“ įveikė „Nevėžį“

Author: H. Augustynas
2018-03-17

„Betsafe–LKL“ čempionate Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (10/16) išvaistė 15 taškų persvarą, tačiau iškovojo pergalę prieš Kėdainių „Nevėžį“ (6/20).

Patys dviženklį deficitą antrajame kėlinyje panaikinę pasvaliečiai palaužė svečius iš Kėdainių 87:84 (15:19; 23:20; 31:20; 18:25).

Trečiąjį kėlinį pasvaliečiai laimėjo 31:21, o ketvirtajame kėlinyje didžiąją laiko dalį laikė dviženklę persvarą. Tačiau likus mažiau negu minutei Lesteris Medfordas pelnė du taškus iš po krepšio, o jau netrukus smeigė tritaškį su pražanga. Po pataikyto baudos metimo „Nevėžio“ atsilikimas, likus 22 sekundėms, ištirpo tik iki dviejų taškų (83:85).

„Per tris minutes visi padarėme po vieną klaidą ir davėme Kėdainiams visus šansus kabintis į rungtynes“, – Gediminas Petrauskas.

Vis dėlto „Nevėžis“ net 14 sekundžių nesugebėjo prasižengti, tad po Jehennso-Ley Manigat baudų metimų „Pieno žvaigždės“ pirmavo 4 taškais, o laiko buvo likusios tik 6 sekundės. „Pieno žvaigždės“ persvarą išlaikė, o kėdainiškiai buvo priversti pripažinti jau 20-ąjį sezono pralaimėjimą.

„Paskutinėje atkarpoje visiškai pasimetėme prieš spaudimą. Kaip sakiau rūbinėje, kad kiekvienas padarėme po klaidelę. Nebuvo sistemingai, kad vienas žaidėjas. Kažkas prasižengė, kažkas kamuolį perlaikė. Per tris minutes visi padarėme po vieną klaidą ir davėme Kėdainiams visus šansus kabintis į rungtynes“, – kalbėjo „Pieno žvaigždžių“ strategas Gediminas Petrauskas.

Dar antrajame kėlinyje po Tado Sedekerskio dviejų baudos metimų „Nevėžis“ pirmavo 31:21, tačiau tada „Pieno žvaigždės“ ir pabudo. Viačeslavo Bobrovo vedami aikštės šeimininkai spurtavo 10:0 ir į pertrauką išėjo turėdami tik vieno taško deficitą (38:39).

„Turėjome šiandien problemų su Bobrovu. Niekaip negalėjome uždengti nei du prieš du žaidimo, nei žaidžiant vienas prieš vieną. Nesvarbu, kiek jis sumetė tų taškų, bet kokiu procentu jis tai darė. Pataikė 7 iš 10 metimų, galima sakyti, kad viską sumetė“, – neslėpė pasipiktinimo dėl blogos auklėtinių gynybos „Nevėžio“ treneris Ramūnas Cvirka.

Spurtą antrajame kėlinyje iniciavęs V. Bobrovas su 17 taškų buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas. Tiesa, net 15 taškų jis spėjo pelnyti dar iki pertraukos. Nikita Balašovas pridėjo 14, o Artūras Ausėjis 13.

„Nevėžį“ gelbėti bandęs L. Medfordas pelnė 21 tašką, o Aleksandras Zakharovas pridėjo 17 taškų ir 9 atkovotus kamuolius.

Itin didelę persvarą pasvaliečiai galėjo jausti baudos aikštelėje. Nors abi ekipos atkovojo po tiek pat kamuolių (35:35), „Pieno žvaigždės“ iš baudos aikštelės pelnė net 48 taškus, kai „Nevėžis“ tik 20.

Tiesa, svečiai pataikė beveik dvigubai daugiau tritaškių (13/30) negu pasvaliečiai (7/23).

„Pieno žvaigždės“: Viačeslavas Bobrovas 17, Nikita Balašovas 14, Artūras Ausėjis 13, Osvaldas Olisevičius 11, Jahennsas-Ley Manigat ir Tomas Lekūnas po 9.

„Nevėžis“: Lesteris Medfordas 21 (4/8 trit.), Aleksandras Zakharovas 17 (4/10 trit., 9 atk. kam.), Tadas Sedekerskis 14, Jamesas Woodardas 10 (1/6 trit.).

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner