„Neptūnas“ iššvaistė triuškinamą persvarą, tačiau „Vytautą“ įveikti sugebėjo
Photo: Fotodiena.lt/J. Elinskas

„Neptūnas“ iššvaistė triuškinamą persvarą, tačiau „Vytautą“ įveikti sugebėjo

Author: H. Augustynas
2018-03-10

„Betsafe–LKL“ čempionato pirmenybėse traumų išretintas Prienų–Birštono „Vytautas“ (5/20) panaikino triuškinantį 19 taškų deficitą, tačiau vis tiek turėjo pripažinti Klaipėdos „Neptūno“ (19/6) pranašumą. Prieniškiai tapo pirmąja komanda čempionate, kuri pasiekė 20 pralaimėjimų ribą.

Nuo pirmųjų minučių į priekį pabėgęs „Neptūnas“ savo žiūrovų akivaizdoje viską po pertraukos iššvaistė, tačiau 73:65 (24:7; 16:15; 15:21; 18:22) sugebėjo įveikti „Vytautą“.

Nors „Vytauto“ ekipa po dviejų kėlinių turėjo 18 taškų deficitą, trečiajame ketvirtyje buvo priartėję iki 4. Lemiamą kėlinį svečiai pradėjo vis tiek turėdami 12 taškų deficitą, tačiau sužaidus penkias minutes „Vytautas“ jau pirmavo – 59:58.

„Manau, kad šiandien turėjome šansą, bet juo nepasinaudojome“, – V. Šeškus.   

Likus trims minutėms iki rungtynių pabaigos po Tomo Delininkaičio tolimo metimo „Neptūnas“ ir vėl pirmavo 6 taškų skirtumu – 66:60. Šios persvaros aikštės šeimininkai jau nebepaleido ir iškovojo sunkią pergalę.

„Kaip ir žinote mums nepavyko surengti treniruotės, trečiadienį ir penktadienį taip pat turėjome tik pusiau treniruotes. Galbūt todėl ir pradėjome taip sunkiai. Netgi nesuprantamai pradėjome. „Neptūnas“ yra patyrusi komanda, tačiau patyrė smulkių traumų. Manau, kad šiandien turėjome šansą, bet juo nepasinaudojome“, – teigė „Vytauto“ treneris Virginijus Šeškus.   

Rungtynių eigoje „Neptūnas“ neteko Edgaro Želionio, kuris patyrė raumens sumušimą, Mindaugo Kačino, kuris pajautė nugaros skausmus bei Renaldo Seibučio, kuriam pradėjo traukti raumenis.

„Geriau negraži pergalė negu gražus pralaimėjimas“, – K. Maksvytis.

„Neptūno“ gretose rezultatyviausiai žaidė Vytautas Šulskis, kuris pelnė 16 taškų, kai tomas Delininkaitis pridėjo 12.

„Vytauto“ ekipoje išsiskyrė Justas Sinica su 16 taškų bei LiAngelo Ballas su 12.

„Iš tos gražios pradžios neliko nieko. Varžovai sugrįžo į rungtynes. Džiaugiuosi, kad rungtynių pabaigoje šiek tiek šypsojosi sėkmė, vyrai šiek tiek parodė charakterį ir iškovojome pergalę“, – po rungtynių kalbėjo „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis.

„Neptūnas“ pradėjo rungtynes rimtai nusiteikęs ir jau sužaidus 7 minutes pirmavo 16:3, o po pirmųjų 10 minučių turėjo 17 taškų pranašumą – 24:7. Per antrąjį kėlinį „Neptūnas“ savo persvarą tik padidino ir į ilgąją pertrauką iškeliavo pirmaujant 18 taškų skirtumu (40:22).

Tiesa, „Vytautas“ po pertraukos išėjo labiau susikaupęs, ketvirtį pradėjo spurtu 19:5, o dėka 7 pelnytų L. Ballo taškų, prieniškių deficitas ištirpo iki 4 (41:45). Vis dėlto klaipėdiečiai iki ketvirčio pabaigos sugebėjo susigrąžinti dviženklę persvarą ir trečią kėlinį užbaigė pirmaudami 55:43.

Nors lemiamo kėlinio metu svečiai ir buvo persvėrę rezultatą, tačiau jėgų jiems pritrūko ir pateikti staigmenos Klaipėdoje nepavyko.

Šiose rungtynėse „Vytautui“ negalėjo padėti nugaros skausmus kenčiantis LaMelo Ballas, čiurnos raiščių traumą patyręs Denisas Lukašovas, vis dar pėdos traumą besigydantis Paulius Ivanauskas bei dėl ligos žaisti negalintis Edvinas Šeškus.

„Neptūnas“: Vytautas Šulskis 16, Tomas Delnininkaitis 12 (2/8 dvit.), Simas Galdikas 9 (9 atk. kam.).

„Vytautas“: Justas Sinica 16 (4/6 trit.), LiAngelo Ballas 12 (3/12 trit., 1 n.b.), Eigirdas Žukauskas 9.  

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner