12 tritaškių įmetęs N. Zeisloftas padėjo „Šiauliams“ sumindyti „Juventus“
Photo: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

12 tritaškių įmetęs N. Zeisloftas padėjo „Šiauliams“ sumindyti „Juventus“

Author: H. Augustynas
2018-03-04

„Betsafe–LKL“ pirmenybėse Utenos „Juventus“ (9/15) patyrė triuškinantį pralaimėjimą Šiauliuose, kurių gretose nuostabias rungtynes sužaidė Nickas Zeisloftas. Neįtikėtinai atakavęs ir 12 tritaškių pataikęs amerikietis padėjo „Šiauliams“ (9/15) išstumti uteniškius iš šeštosios vietos.

N. Zeisloftas pelnė net 41 tašką, „Šiauliai“ pataikė net 18 tritaškių ir 120:84 (27:28; 32:24; 27:19: 34:13) nušlavė „Juventus“.

„Juventus“ ekipa Šiaulių krepšininkams priešinosi tik kėlinį, o per likusį laiką aikštės šeimininkai tik didino persvarą. Po dviejų ketvirčių šiauliečiai pirmavo 7 taškais, po trijų – 15, o rungtynes užbaigė turėdami net 36 taškų pranašumą.

Tiesiog beprotiškas rungtynes sužaidęs N. Zeisloftas vos per 26 minutes pelnė 41 tašką, pataikė 2 iš 2 dvitaškius, 1 iš 1 baudą ir net 12 iš 15 tritaškių. Gynėjas surinko net 36 naudingumo balus. Vis dėlto N. Zeisloftui tritaškių rekordo pagerinti nepavyko. Jis vis dar priklauso Joey Vickery, kuris 1995-1996 metų sezone vilkėdamas Plungės „Olimpo“ marškinėlius pataikė 13 tritaškių iš 19.

„Gal net ne volu, o visu tanku buvome pervažiuoti, –  Žydrūnas Urbonas.

Puikiai N. Zeisloftui talkino ir Laurynas Birutis, kuris pelnė 27 taškus (13/15 dvit.) ir surinko 37 naudingumo balus. Arminas Urbutis pridėjo 18 taškų ir 13 atkovotų kamuolių, o Donatas Sabeckis 12 taškų ir 14 rezultatyvių perdavimų.

„Juventus“ gretose Arvydas Šikšnius pelnė 14 taškų, o Kennethas Gainesas 13.

„Gal net ne volu, o visu tanku buvome pervažiuoti, –  teigė „Juventus“ vyriausiasis treneris Žydrūnas Urbonas. – Mums aiškiai trūko ritmo. Jie jau dvi rungtynes buvo sužaidę. Mūsų žaidimas atrodė, lyg būtume treniruočių procese. Galbūt kai kurie žaidėjai galvoja, kad mums trečiadienio rungtynės svarbesnės, kad mums taurė yra svarbesnė? Kad Zeisloftas gali mesti, tai mes žinome. Na, bet ką galiu pasakyti apie tą vaikiną – užsirovėme šiandien ant jo dienos. Atrodė ir mušėme ir arti buvome... Pagarba tam vyrui. Čia laisvam dar reikėtų sumesti 12 iš 15 tritaškių, o jis per rankas.“

„Treneris gali tik svajoti apie tokias rungtynes, apie tokį pataikymą. Čia galima tik pasidžiaugti, tai buvo iš fantastikos ribų. Bet kai matome per treniruotės, tai žinome, kad jis tai gali padaryti“, – apie neįtikėtinas N. Zeislofto rungtynes kalbėjo „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika.

Abi ekipos rungtynes pradėjo rezultatyviai ir jau po pirmųjų 10 minučių „Juventus“ pirmavo 28:27. Vis dėlto antrąjį ketvirtį „Šiauliai“ pradėjo su visiškai kitokiu nusiteikimu ir nesužaidus nė dviejų minučių po spurto 8:0 jau pirmavo 35:28.

O likus minutei iki pirmosios rungtynių dalies „Šiauliai“ jau turėjo ir dviženklį pranašumą – 57:47. Vis dėlto šiauliečiams persvaros išlaikyti nepavyko ir po Lauryno Biručio taškų paskutinėmis sekundėmis jie į pertrauką išėjo turėdami 7 taškų pranašumą (59:52).

Po pertraukos „Šiauliai“ ir toliau atrodė gerai bei susigrąžino dviženklę persvarą 70:60, tačiau po dviejų iš eilės Nicko Zeislofto tritaškių aikštės šeimininkai jau pirmavo 78:63. Prieš lemiamą ketvirtį „Šiauliai“ išlaikė 15 taškų pranašumą – 86:71, o po sužaistos minutės paskutiniame kėlinyje skirtumas tapo triuškinantis (91:71), kurį N. Zeisloftas tik didino.

Ši pergalė „Šiauliams“ buvo tiek pat svarbi, kiek ir įspūdinga. Po jos šiauliečiai išsilygino pergalių skaičiumi su „Juventus“, tačiau tarpusavio rungtynėse triumfavo du kartus iš trijų. Savaitės viduryje įveikę ir Klaipėdos „Neptūną“, „Šiauliai“ pakilo į šeštąją turnyrinės lentelės vietą, kai „Juventus“ nukrito į septintąją.

„Šiauliai“: Nickas Zeisloftas 41 (12/15 trit., 36 n.b.), Laurynas Birutis 27 (12/14 dvit., 37 n.b.), Arminas Urbutis 18 (13 atk. kam., 25 n.b.), Donatas Sabeckis (14 rez. perd., 25 n.b.) ir Evaldas Šaulys po 12.

„Juventus“: Arvydas Šikšnius 14, Kennethas Gainesas 13, Anthony Irelandas (8 rez. perd.) ir Laronas Dendy po 11, Dovis Bičkauskis ir Maksymas Kornienko po 10.

Rungtynių komentarai:

Rungtynių apžvalga:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner