Kokie krepšinio bateliai buvo populiariausi SIL–Karaliaus Mindaugo taurėje?
E. Ulanovas naudingiausiu žaidėju tapo avėdamas „Nike Kobe A.D. Mid“ sportbačius (Fotodiena.lt nuotr.)

Kokie krepšinio bateliai buvo populiariausi SIL–Karaliaus Mindaugo taurėje?

Author: LKL.LT
2018-02-22

Sekmadienį griausmingai pasibaigė trečią kartą rengta SIL–Karaliaus Mindaugo taurė. Turnyro čempione tapo antrus metus iš eilės titulą iškovojusi Kauno „Žalgirio“ komanda. Šįkart ji finale įveikė amžinų varžovų Vilniaus „Lietuvos ryto“ pasipriešinimą.

Mažajame finale susitiko kovingieji dzūkai ir kupiną bagažą patirties turinti Panevėžio „Lietkabelio“ komanda. Pastaroji po atkaklios kovos pasipuošė bronzos medaliais. 

Pagrindinis SIL–Karaliaus taurės turnyro rėmėjas elektroninė sporto ir laisvalaikio prekių parduotuvė www.sil.lt taip pat iš arti sekė visą turnyrą. Tačiau ne bet kaip, o stebėdama krepšininkus pro padidinamąjį stiklą – pagrindinį dėmesį skirdama savaitgalį vykusių kovų krepšininkų avėtiems krepšinio bateliams.

Žemiau esančioje apžvalgoje www.sil.lt siūlo sužinoti:

* kuris krepšinio batelių gamintojas buvo populiariausias pusfinaliuose bei finalų metu;
* koks krepšinio batelių modelis buvo populiariausias;
* su kuriuo krepšinio batelių modeliu buvo pelnyta daugiausia taškų;
* kuris krepšininkas rungtyniavo su laisvalaikiui priskiriamiems „Air Jordan 11 Retro“ bateliais.

Savaitgalį vykusio pusfinalio, mažojo bei didžiojo finalo metu iš 47 aikštėje pasirodžiusių „Dzūkijos“, „Lietkabelio“, „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ krepšininkų net 25 žaidė avėdami „Nike“ gamintojo batelius. 16 krepšininkų rungtyniavo su „Adidas“ krepšinio bateliais, penki su – „Jordan“ ir vienintelis Kevinas Pangosas atstovavo „Under Armour“ gamintojui. Krepšininkas avėjo pirmuosius vardinius Stepheno Curry vardinius „Under Armour Curry 1“ batelius.

Iš viso finalinio SIL–Karaliaus Mindaugo taurės etapo metu buvo žaidžiama su 26 skirtingais krepšinio batelių modeliais.

Populiariausi turnyro bateliai pagal modelį buvo „Nike Hyperdunk“. Iš viso šios serijos krepšinio batų savaitgalio metu buvo 13.

Tiesa, penki krepšininkai (Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas, Darjušas Lavrinovičius, Vaidas Čepukaitis ir Paulius Petrilevičius) rungtyniavo avėdami naujausiais „Nike Hyperdunk 2017“ bateliais. Keturi krepšininkai avėjo krepšininkų mėgstamus žemus „Nike Hyperdunk 2017 Low“ (Paulius Valinskas, Mindaugas Girdžūnas, Arnas Velička ir Simas Jasaitis) batelius. Du turnyro krepšininkai pusfinalyje ir finale žaidė avėdami „Nike Hyperdunk 2017 Flyknit“ (Martynas Sajus ir Nikolaos Stylianou) ir po vieną – „Nike Hyperdunk 2016“ (Kšyštofas Lavrinovičius) ir „Nike Hyperdunk 2016 Low“ (Gediminas Navickas).

Antri pagal populiarumą buvo NBA žvaigždės Damiano Lillardo vardiniai „adidas Dame 4“. Su jais rungtyniavo 7 pusfinalio ir finalų kovų dalyviai. Iš jų net 5 – „Lietuvos ryto“ (Benas Madgenas, Loukas Mavrokefalidis, Artūras Jomantas, Rokas Giedraitis ir Travisas Petersonas) ir po vieną – „Lietkabelio“ (Gintaras Leonavičius) ir „Dzūkijos“ (Paulius Danisevičius) krepšininką.

Trys „Žalgirio“ krepšininkai – Artūras Milaknis, Axelis Toupane'as ir turnyro MVP tapęs Edgaras Ulanovas – rungtyniavo avėdami vardiniais Kobe Bryanto „Nike Kobe A.D. Mid“ bateliais.

Po du SIL–Karaliaus Mindaugo taurės krepšininkus savo gretose turėjo „Jordan Super.Fly 2017“ (Aaronas White'as ir Povilas Čukinas), „adidas Crazylight Boost 2016 Low“ (Martynas Echodas ir Gytis Masiulis), „Nike Kyrie 3“ (Lorenzo Williamsas ir Donatas Tarolis), „Nike Kobe A.D.“ (Žygimantas Skučas ir Dominikas Mavra.) ir „adidas D Lillard 2“ (Vasilije Micičius ir Egidijus Mockevičius).

Daugiausia taškų per vienerias rungtynes buvo pelnyta avint „Nike Kobe A.D. Mid“ batelius. Tai padarė SIL–Karaliaus Mindaugo taurės MVP titulą atsiėmęs Edgaras Ulanovas. Jis finale į vilniečių krepšį įmetė 21 tašką. 

20 taškų rungtynėse dėl turnyro bronzos įmetęs „Lietkabelio“ puolėjas Lukas Aukštikalnis žaidė avėdamas „Nike Mamba Rage“ batelius. 

Graikas L. Mavrokefalidis pusfinalio rungtynėse prieš „Dzūkiją“ iš viso įmetė 19 taškų. Visą tai graikas padarė avėdamas „adidas Dame 4“ bateliais. 

Taip pat pusfinalyje, tik atstovaujant „Lietkabeliui“, 18 taškų pelnė D. Lavrinovičius. Brolio pasirinkimas SIL–Karaliaus Mindaugo taurėje buvo „Nike Hyperdunk 2017“.

Žalgirietis Brandonas Daviesas pusfinalio rungtynėse į aukštaičių krepšį įmetė 17 taškų. Krepšininkas visa tai padarė avėdamas „Nike LeBron XIV Low“ krepšinio batelius. 

„Dzūkijos“ legionierius Charlesas Callisonas buvo vienintelis krepšininkas, kuris pusfinalyje ir mažajame finale rungtyniavo avėdamas laisvalaikio bateliams priskiriamus „Air Jordan 11 Retro“.

Mėgstamus ir norimus krepšinio batelius karščiausioms sezono kovoms, artėjančioms atkrintamosioms, kiekvienas profesionalas ir krepšiniui prijaučiantis fanas gali rasti elektroninėje sporto ir laisvalaikio parduotuvėje www.sil.lt arba Kaune esančiose parduotuvėse: laisvalaikio prekių parduotuvė Laisvės al. 99 bei sporto prekių parduotuvė V.Putvinskio g. 50A

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner