Sezono rungtynes sužaidęs S. Jasaitis atvedė „Lietkabelį“ į SIL–Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalį
Photo: Fotodiena.lt

Sezono rungtynes sužaidęs S. Jasaitis atvedė „Lietkabelį“ į SIL–Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalį

Author: LKL.lt
2018-02-13

Simas Jasaitis surengė geriausią sezono pasirodymą, o antrajame kėlinyje įsibėgėjęs Panevėžio „Lietkabelis“ tapo antruoju SIL-Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalio dalyviu. Ramūno Butauto auklėtiniai namuose 86:76 (19:28, 21:12, 19:14, 27:22) nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Geriausias karjeros „Lietkabelyje“ rungtynes žaidęs S. Jasaitis per 25 minutes įmetė 20 taškų (4/5 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai), atkovojo 3 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą bei surinko 21 naudingumo balą. 35-erių puolėjui geriausiai talkino kitas veteranas Lorenzo Williamsas, pelnęs 14 taškų ir atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus.

S. Jasaitis beveik visus savo taškus surinko po didžiosios pertraukos ir tapo žmogumi, kuris leido po vangaus rungtynių starto atsitiesusiems šeimininkams tvirtai laikyti žaidimo vadeles savo rankose iki pat finalinės sirenos.

„Niekada nežiūriu į savo taškus. Svarbu, kad laimėjome. Pradžioje nedavėme kovos, varžovai startavo agresyviau. Antroje pusėje mes susitvarkėme su gynyba, žaidėme kiečiau, o tuomet atsirišo ir puolimas“, – po rungtynių sakė S. Jasaitis.

Pirmojo kėlinio pabaigoje „Pieno žvaigždės spurtavo 9:2 ir atitrūko 23:14, o antrajame ketvirtyje įgijo jau ir dviženklį pranašumą 34:23. Vis dėlto dar iki didžiosios pertraukos „Lietkabelis“ laimėjo atkarpą 13:0 bei išsiveržė į priekį 39:36.

„Kuomet viską lemia vienos rungtynės, gali atsitikti netikėtumų ir komandai lengva paslysti. Rungtynes pradėjome ne kaip taurės mačą, o kaip eilines rungtynes. Pavyko auklėtiniams išaiškinti, kad galime pavėluoti sugrįžti ir pasivyti“, – po mačo sakė R. Butautas.

Iniciatyvą perėmę panevėžiečiai antroje susitikimo pusėje dar labiau padidino apsukas. Jie spurtavo 11:0 ir pabėgo 51:42, o lemiamo ketvirčio pradžioje Lorenzo Williamso tritaškis leido įgyti pirmąjį dviženklį pranašumą 64:54.

Nors Gedimino Petrausko auklėtiniai dar buvo priartėję 59:64, netrukus 7:1 spurtavę šeimininkai vėl pabėgo į priekį 75:63. Puolime strigę ir gynėjų indėlio pasigedę pasvaliečiai per likusį laiką išsigelbėti jau nebesugebėjo.

Pralaimėtojų gretose rezultatyviausiai rungtyniavo puolėjai Viačeslavas Bobrovas ir Osvaldas Olisevičius, pelnę atitinkamai 16 ir 15 taškų. Sėkmingai „Betsafe–LKL“ čempionate startavęs Jahennsas-Ley Manigat šįkart pelnė 6 taškus įmesdamas vos 1 dvitaškį iš 6 ir tik 1 tritaškį iš 6.

„Nemanau, kad po pirmojo kėlinio varžovai kažką pakeitė. Mes patys pradėjome žaisti kitaip. Kai persvara pradėjo tirpti, pradėjome žaisti ne komandiškai, o individualiai. Tai didžiausias skirtumas tarp pirmojo ir likusių trijų kėlinių“, – po rungtynių kalbėjo G. Petrauskas.

Pusfinalyje šeštadienį „Lietkabelis“ kausis su Kauno „Žalgirio“ – „Šiaulių“ poros laimėtoju.

„Lietkabelis“: Simas Jasaitis 20, Lorenzo Williamsas 14 (6 rez. perd.), Kšištofas Lavrinovičius 11, Darjušas Lavrinovičius 10, Vaidas Čepukaitis 9.

„Pieno žvaigždės“: Viačeslavas Bobrovas 16, Osvaldas Olisevičius 15 (6 atk. kam.), Trevonas Hughesas ir Steponas Babrauskas po 11, Lisas Shoshi 10.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner