SIL–Karaliaus Mindaugo taurė: kas pirmosios iškovos kelialapius į Klaipėdą?
Photo: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

SIL–Karaliaus Mindaugo taurė: kas pirmosios iškovos kelialapius į Klaipėdą?

Author: H. Augustynas
2018-02-13

Ilgai laukta SIL–Karaliaus Mindaugo taurė jau prasideda, o ją atidarys rungtynės tarp Klaipėdos „Neptūno“ ir Alytaus „Dzūkijos“ bei Panevėžio „Lietkabelio“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“. 

Klaipėdos „Neptūnas“ – Alytaus „Dzūkija“. 18.00 val. tiesiogiai per LRT kultūrą ir LKL.LT

Į kovą stosiančios „Dzūkijos“ ir „Neptūno“ komandos jėgas išbandė ir praėjusį savaitgalį. Tada klaipėdiečiai be didesnio vargo 81:63 įveikė „Dzūkiją“. Daug intrigos tarp šios poros nežada ir ankstesni šių komandų rezultatai.

„Neptūnas“ šį sezoną su „Dzūkija“ susitiko tris kartus, visus kartus laimėjo ir tai darė vidutiniu 26 taškų skirtumu. Skaudžią realybę supranta ir alytiškių strategas Alaras Varrakas, pripažįstantis, kad jiems prireiks labai gerų rungtynių norint mesti iššūkį šios poros favoritams.

„Galbūt mums nereikia idealių rungtynių. Bet visi žino, kad tai yra gera komanda su gerais treneriais, gerais žaidėjais ir turi labai gerą organizaciją, tad norint įveikti juos, mums tikrai reikės labai gerų rungtynių“, – kalbėjo A. Varrakas.

„Dzūkija“ praėjusį savaitgalį savo šansus palaidojo antrajame kėlinyje, kurį pralaimėjo net 5:23. Tačiau „Dzūkijos“ strategas nori tikėti, kad tai buvo tik bloga diena jo auklėtiniams.

„Turime žaisti geriau, – kalbėjo estas, paklaustas apie taisytinus dalykus po šeštadienio rungtynių. – Mes turėjome labai blogas rungtynes, o „Neptūnas“ labai geras. Tai buvo vienos komandos mačas. Tačiau mes norime įrodyti šiandien, kad tai buvo tik blogos rungtynės.“

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės tvarkaraštis
02-13 18:00 Neptūnas–Dzūkija
02-13 20:10 Lietkabelis–Pieno žvaigždės
02-14 18:00 Žalgiris–Šiauliai
02-14 20:10 Lietuvos rytas–Juventus
02-17 14:00 Pusfinaliai Vaizdo rezultatas pagal užklausą „lrt hd“
02-18 14:00 Dėl III vietos ir finalas Vaizdo rezultatas pagal užklausą „lrt hd“

Vis dėlto „Neptūno“ strategas K. Maksvytis į šias rungtynes taip pat žvelgė kritišku žvilgsniu ir akcentavo prastą antrą rungtynių dalį, kurią „Neptūnas“ pralaimėjo 31:44.

„Žinoma, buvo taisytinų dalykų, ypač antroje rungtynių pusėje, kurią mes pralaimėjome, – LKL.LT sakė K. Maksvytis. – Iš pradžių turime atsiminti, kad tai bus visiškai kitokios rungtynės negu buvo savaitgalį ir varžovai bus taip pat padarę kažkokias korekcijas. Varžovai turėtų atvažiuoti be didesnio spaudimo, kadangi mes žaidžiame namie.“

Strategas taip pat nepamiršta ir to, kad peržengus ketvirtfinalio barjerą, finalinis ketvertas vyks Klaipėdoje, o tai užkrauna papildomą spaudimo komandai.

„Žinoma, kad jaučiame spaudimą. Labai norime ten dalyvauti, – kalbėjo K. Maksvytis. – Tačiau stengiamės vyti mintis apie tolimesnius planus, kadangi turime įveikti šį etapą.“

Panevėžio „Lietkabelis“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“. 20.10 val. tiesiogiai per LRT kultūrą ir LKL.LT.

Tuo metu „Pieno žvaigždės“ mėgins mesti iššūkį turnyrinės lentelės kaimynams „Bestafe–LKL“ čempionate – „Lietkabeliui“. Pasvaliečiai šiuo metu demonstruoja neblogą sportinę formą. Po to, kai po atkaklios kovos 80:91 buvo nusileista Kauno „Žalgiriui“, „Pieno žvaigždės“ įveikė ir „Neptūną“ (87:83) ir Utenos „Juventus“ (75:63).

Prie tokio sėkmingo komandos žaidimo svariai prisideda ekipos naujokas Jehennsas Manigat. Legionierius kol kas žaidė tik šiose trejose rungtynėse, o per jas vidutiniškai renka po 10,3 taško, 4,7 rezultatyvaus perdavimo ir 3,7 atkovoto kamuolio.

„Pieno žvaigždžių“ strategas Gdiminas Petrauskas, kalbėdamas apie gynėją, teigė, kad iš jo tikisi dar daugiau, o jam sugrįžus į sau įprastą poziciją, J. Manigat statistika gali pagerėti dar labiau.

„Mes visada iš jo tikimės daugiau. Dabar į rikiuotę grįžta Tomas Galeckas, taigi J. Manigat daugiau naudosime antroje pozicijoje. Kuo mažiau jam blaškymosi, tuo geriau. Tikimės iš jo svarios pagalbos“, – teigė G. Petrauskas.  

Tiesa, nepaisant buvimo kaimynais turnyrinėje lentelėje, „Lietkabelis“ pasvaliečius šį sezoną įveikė du kartus per du susitikimus. „Pieno žvaigždėms“ taip pat nepadeda ir tai, kad šiose rungtynėse negalės žaisti ir Artūrs Ausėjs

„Tikimės išsilaižyti savo žaizdas, kurių kol kas turime – Lisas Shoshi ir Nikita Balašovas jau rungtynėse su „Juventus“ žaidė su nuskausminamaisiais. Noriu pareikšti pagarbą jiems už pasiaukojimą. Su „Lietkabeliu“ tikrai nežais A. Ausėjis. Jo diagnozės dar laukiame“, – kalbėjo G. Petrauskas.

Vis dėlto „Lietkabeliui“ pasiruošimą su varžovais galėjo sutrukdyti ir svarbių krepšininkų traumos. Paskutines rungtynes buvo priversti praleisti Žanis Peiners ir Gintaras Leonavičius, tačiau šį vakarą Ramūnas Butautas tikisi, jog ant parketo juos išvys.

„Viliamės, kad jie galės žaisti. Pagal gydytojų prognozes, jie turėtų rungtyniauti“, – kalbėjo panevėžiečių treneris.

Panevėžiečių gretose šį savaigalį debiutavo ir naujas įžaidėjas – Dominikas Mavra.

„Jeigu įvertinti, kad jis buvo tik dvejose treniruotėse ir žaidė pirmąsias rungtynes, jis ne tik nesipainiojo gynybos sistemose, bet ir reikiamu metu patraukė komandą. Jo žaidimas du prieš du kelia pasigerėjimą“, – susižavėjimo kroatu neslėpė R. Butautas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner