„Vytautas“ patiesė „Šiaulius“ ir nutraukė 9 pralaimėjimų seriją
Photo: bcsiauliai.lt

„Vytautas“ patiesė „Šiaulius“ ir nutraukė 9 pralaimėjimų seriją

Author: H. Augustynas
2018-02-11

„Betsafe–LKL“ čempionate Prienų–Birštono „Vytautas“ (5/18) iškovojo pirmąją pergalę nuo gruodžio 9-osisos ir nutraukė 9 pralaimėjimų seriją.

Solidžios pagalbos tik iš vyresniojo brolio Ballo sulaukusi „Vytauto“ ekipa 97:95 (24:32; 23:19; 26:18; 24:26) sugebėjo palaužti namuose rungtyniavusią „Šiaulių“ (7/15) komandą.

„Šiaulių“ ekipa ketvirtąjį kėlinį pradėjo turėdama 4 taškų deficitą (69:73), tačiau po Kristupo Žemaičio tritaškio, Nicko Zeislofto dviejų tolimų bombų ir Ryčio Pipiro dvitaškio šiauliečiai jau pirmavo 80:75.

Tokį varžovų spurtą nutraukė LiAngelo Ballas, pataikęs tritaškį su pražanga. O po dar vieno LiAngelo tolimo metimo „Vytautas“ pirmavo 87:82.

Nors „Šiauliai“ taip lengvai savo varžovų paleisti nenorėjo, likus kiek daugiau negu 2 minutėms „Vytautas“ pasinaudojo Donato Sabeckio technine pražanga ir jau pirmavo 96:89.

D. Sabeckis jau prieš tai buvo užsidirbęs nesportinę pražangą. todėl buvo priverstas nesibaigus rungtynėms patraukti į rūbinę.

Likus kiek mažiau negu 4 sekundėms po Denyso Lukašovo baudos metimo svečiai pirmavo 4 taškais, o Laurynas Birutis šią persvarą dar spėjo sumažinti per pusę, tačiau tai nieko nepakeitė. 

Prie „Vytauto“ pergalės itin smarkiai prisidėjo tas pats D. Lukašovas. Ukrainietis nežaidė praėjusią savaitę prieš Kauno „Žalgirį“, kadangi buvo patyręs traumą rungtynėse su Utenos „Juventus“ sausio pabaigoje.

„Ši pergalė dabar leis mums kvėpuoti laisviau“, - Virginijus Šeškus.

Tačiau po traumos sugrįžęs ir nuo atsarginių žaidėjų suolelio pakilęs gynėjas per 22 minutes pelnė 21 tašką (4/6 dvit., 4/4 trit., 1/3 baud.), atkovojo 3 ir perėmė 2 kamuolius bei surinko 22 naudingumo balus. O D. Lukašovui esant aikštėje „Vytautas“ pelnė 23 taškais daugiau negu varžovai, kas yra geriausias rezultatas komandoje.21 taškas ir 4 pataikyti tritaškiai yra nauji D. Lukašovo karjeros rekordai „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

LiAngelo Ballas per 24 minutes pelnė 13 taškų (2/4 dvit., 2/4 trit., 3/3 baud.), atkovojo 4 ir perėmė 1 kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo metimą, kartą suklydo, tris kartus prasižengė ir surinko 14 naudingumo balų.

O LaMelo rungtynes pradėjo starto penkete, aikštėje praleido kiek daugiau negu 8 minutes, o per jas spėjo pramesti du dvitaškius ir du tritaškius. Jis taip pat atliko rezultatyvų perdavimą, tačiau kartą prasižengė, du kartus suklydo ir surinko -6 naudingumo balus. Jam esant aikštėje „Šiauliai“ įmetė 17 taškų daugiau už „Vytautą“.

„Šiauliai“: Vytautas Šarakauskas 23 (12 atk. kam., 30 n.b.), Laurynas Birutis (9/11 dvit., 8 atk. kam., 31 n.b.), Nickas Zeisloftas 19, Akeemas Wrightas (3/11 dvit., 10 atk. kam.) ir Šarūnas Beniušis po 7.

„Vytautas“ Denysas Lukašovas 21 (4/4 trit., 22 n.b.), Regimantas Miniotas 16 (7 atk. kam.), Edvinas Šeškus 15 (6 rez. perd., 23 n.b.), Tomas Dimša 14 (2/7 trit.), LiAngelo Ballas ir Eigirdas Žukauskas (7 rez. perd.) po 13.

„Šiandien jie skyrė daugiau dėmesio pergalei, o ne krepšiniui“, - Antanas Sireika.

„Gaila dėl galutinio rezultato, bet tam yra įvairių priežasčių. Tačiau nenoriu kalbėti apie blogus dalykus, buvo ir gerų. Tiesiog laimėjo komanda, kuri pataikė vienu metimu daugiau ir belieka varžovus pasveikinti. Galiu pasakyti, kad jie žaidė šiek tiek kitaip negu anksčiau. Šiandien jie skyrė daugiau dėmesio pergalei, o ne krepšiniui“, - po susitikimo kalbėjo „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika.

Be Kevino Bristolio, kuris gydosi patirtą traumą rungtynėse prieš Kauno „Žalgirį“, likęs „Vytautas“ turėjo daug problemų po krepšiu ir jau po dviejų kėlinių kovą dėl atšokusių kamuolių aiškiai pralaimėjo – 16:26. Antroje rungtynių dalyje „Šiauliai“ savo persvarą dar labiau padidino ir kovą dėl kamuolių laimėjo 45:30.  

„Aš manau, kad Bristolis grįš maždaug po 10 dienų. Egidijus Dimša turėtų grįžti po maždaug 10 dienų. Dabar labai sunkūs laikai. Buvome lyg ir atsigavę, bet jei sekėte, tai matėte, kad mes vėl likome tik aštuoniese. Ši pergalė dabar leis mums kvėpuoti laisviau“, - po rungtynių konstatavo Virginijus Šeškus.

Šios rungtynės broliams Ballams tapo pirmosios „Betsafe–LKL“ čempionate, kurias jie pradėjo startiniame penkete. Tačiau ir tai nelėmė geros susitikimo pradžios, o sužaidus kiek mažiau negu 6 minutes „Šiauliai“ jau pirmavo 22:10.

Pirmąjį kėlinį Edvinas Šeškus užbaigė dvitaškiu su sirena (24:32), o antrajame kėlinyje pradėjo spurtą 10:0, po kurio „Vytautas“ pirmą kartą įsiveržė į priekį (34:32). Vis dėlto aikštės šeimininkai susigrąžino lyderių vaidmenį ir po pirmųjų dviejų kėlinių „Šiauliai“ pirmavo 51:47. Trečiąjį kėlinį „Vytautas“ ir vėl pradėjo galingai, o po spurto 14:5 jau turėjo 5 taškų pranašumą – 61:56. Tik šį kartą „Vytautui“ pavyko išlaikyti persvarą ir prieš lemiamas 10 minučių pirmavo 73:69.

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner