„Pieno žvaigždės“ įveikė katastrofiškai atakavusią „Juventus“ ekipą
Photo: Fotodiena.lt

„Pieno žvaigždės“ įveikė katastrofiškai atakavusią „Juventus“ ekipą

Author: H. Augustynas
2018-02-10

„Betsafe–LKL“ čempionate Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (23/8) savo aikštėje pasinaudojo itin prastu Utenos „Juventus“ (22/10) komandos pataikymu ir iškovojo užtikrintą pergalę. Pasvaliečiai po šio laimėjimo nustūmė „Juventus“ į šeštąją vietą turnyrinėje lentelėje.

„Pieno žvaigždės“ kovoje dėl penktosios vietos iškovojo itin svarbią pergalę ir 75:63 (14:10; 21:16; 26:16; 14:21) susitvarkė su svečiais iš Utenos.

Per pirmąjį kėlinį nė viena komanda nesugebėjo atrasti savojo žaidimo. Nors „Pieno žvaigždės“ pirmavo 14:10, tačiau jie pataikė vos 4 metimus iš 15 iš žaidimo, kai „Juventus“ iš 17 metimų realizavo vos 3. Jei antrajame kėlinyje pasvaliečiai savo pataikymo procentą pasikėlė iki 40 proc. (12/30 metim.), tai „Juventus“ ir toliau šaudė viską pro šalį bei iš žaidimo pataikė vos 9 metimus iš 34 bandymų (26 proc.).  

„Aš negaliu pasakyti, kad tai buvo prasčiausios rungtynės. Galbūt prasčiausios puolime. Na, nes pramesti tiek metimų... Net ir baudų procentas ir tas tik 60 ir tritaškių tiek daug laisvų prametėm“, - po susitikimo kalbėjo „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas. - Bet viskas yra labai paprasta. Mes ir vėl per tuos visus lėktuvus, keliones buvome guminiai. Šiandien ir važiavome gerai sukovoti. Galvojau, kad jei pavyks laimėti, tai bus kažkas fantastiško.“

„Šiandien važiavome gerai sukovoti. Galvojau, kad jei pavyks laimėti, tai bus kažkas fantastiško“, - kalbėjo Ž. Urbonas.

Po pertraukos „Pieno žvaigždės“ nusprendė viską išspręsti ir po spurto 13:2 įgijo net 17 taškų pranašumą (53:36). Aikštės šeimininkai kėlinį užbaigė itin gerai ir prieš lemiamą ketvirtį pirmavo 61:42.

Dar ketvirtajame kėlinyje „Juventus“ bandė sugrąžinti intrigą ir ketvirtį pradėjo spurtu 9:2 bei sumažino atsilikimą iki 12 (63:51). Dar likus minutei „Juventus“ sumažino atsilikimą ir iki 8 (63:71), tačiau didesnės intrigos sukurti nesugebėjo.

Uteniškiams šiose rungtynėse itin trūko Anthony Irelando sėkmingo žaidimo. Šiose rungtynėse lankėsi ir amerikiečio tėtis, tačiau gynėjas aikštėje „perdegė“ ir rezultatyviausias lygos krepšininkas pelnė vos 2 taškus (1/5 dvit., 0/4 trit.) ir sužaidė nerezultatyviausias rungtynes šį sezoną.

„Gynyba buvo pagrindinis pergalės faktorius. Šiandien vyrai puikiai kovojo. Visus sprendimus, ką buvome susitarę treniruotėse, visus derinius įvykdė, sakykime, gerai. Nors gerai niekada nebus. Bet šiandien tikrai išpildėme gerai visus dalykus ir džiaugiamės pergale“, - po susitikimo teigė pasvaliečių treneris Gediminas Petrauskas.

„Juventus“ šiose rungtynėse pateikė vos 21 metimą iš 63 (33 proc.) iš žaidimo. Iš viso uteniškiai realizavo 15 dvitaškių iš 37 (40 proc.) ir 6 tritaškius iš 26 (23 proc.). Uteniškių pataikymas nespindėjo ir nuo baudų metimo linijos, kai atakavo tik 60 proc. tikslumu (15/25).

„Pieno žvaigždės“: Trevonas Hughesas 17 (7 atk. kam., 6 rez. perd., 24 n.b.), Lisas Shoshi 16, Steponas Babrauskas 12 (4/9 trit.), Viačeslavas Bobrovas 10 (7 rez. perd.), Jahennsas Manigatas 9.

„Juventus“: Arvydas Šikšnius 15 (7 atk. kam.), Karolis Guščikas ir Mindaugas Kupšas (8 atk. kam.) po 12, Laronas Dendy 7 (8 atk. kam.).  

Rungtynių komentarai:

Rungtynių apžvalga:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner