„Betsafe“ prognozė: lyderių akistatoje – pirmasis „Neptūno“ pralaimėjimas namuose
Photo: Fotodiena/M. Baranauskas

„Betsafe“ prognozė: lyderių akistatoje – pirmasis „Neptūno“ pralaimėjimas namuose

Author: LKL.LT
2018-01-20

Sekmadienį vyksiančiame krepšinio deserte – pirmenybių lyderių Klaipėdos „Neptūno“ ir Kauno „Žalgirio“ akistata. Dvikova vyks Klaipėdoje – Kazio Maksvyčio kariaunos teritorijoje. Namuose klaipėdiečiai laimėjo visas 9 rungtynes bei yra vienintelė „Betsafe–LKL“ komanda savų žiūrovų akivaizdoje dar nepatyrusi pralaimėjimo kartėlio.

LKL.lt kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šios dvikovos prognozę.

Ką reiškia žaisti ir pralaimėti uostamiestyje „Žalgiris“ puikiai žino. Kauniečiai savo kailiu tai patyrė rugsėjo pabaigoje, kuomet 64:73 pripažino „Neptūno“ pranašumą bei įsirašė pirmąjį sezono pralaimėjimą.

Šis pralaimėjimas yra vienas iš dviejų, kuriuos „Žalgiris“ patyrė šį sezoną – 17 pergalių per 19 susitikimų iškovoję žalgiriečiai žingsniuoja pirmoje turnyrinės lentelės vietoje, tuo metu tris pralaimėjus patyręs „Neptūnas“ yra antroje vietoje.

Gruodį per trijų savaičių laikotarpį Klaipėdos ekipą paliko trys svarbūs žaidėjai, tačiau kovingumą demonstruojanti ekipa toliau skina pergales. Pajūrio komanda šiuo metu turi ilgiausią pergalių seriją pirmenybėse – 8 iš eilės nepralaimėtos dvikovos.

Darius Maskoliūnas
„Neptūnas“ yra šaunuoliai.

„Neptūnas“ yra šaunuoliai, – tinklalapiui LKL.LT teigė Šarūno Jasikevičiaus asistentas Darius Maskoliūnas. – Mes ruošiamės mačui, tad mačiau jų rungtynes su Liudvigsburgo ir Gaziantepo ekipomis. Nepaisant išvykusių kai kurių lyderių ir sumažėjusios rotacijos, jie toliau kaunasi ir žaidžia aktyviai. Su tokia maža rotacija jie žaidžia net labai aktyviai. Kiek užteks jėgų, tai jau yra kitas klausimas. K. Maksvytis daro gerą darbą – krepšininkai žaidžia motyvuotai ir iš tikrųjų kaunasi.“

Į išvykusių Mindaugo Girdžiūno ir Arno Butkevičiaus vietas atvyko amerikietis Brandonas Fieldsas bei iš Libano į gimtinę sugrįžęs Vytautas Šulskis. Visgi naudingiausio lygos krepšininko Juano Palacioso nepakeitė niekas, tad natūralu, kad priekinėje linijoje atsivėrė skylė.

„Varžovų žaidime mes visada ieškome silpnų vietų ir kol kas jų randame, galbūt tik ne visada pavyksta tuo pasinaudoti. Faktas, kad jų priekinė linija yra viena tų vietų, per kurią mes mėginsime atakuoti. Mes planą visada turime, turėsime jį ir šioms rungtynėms“, – mintimis dalijosi D. Maskoliūnas.

„Neptūnas“ priekinėje linijoje dabar turi Simą Galdiką, Edgarą Želionį, traumą besigydantį Mindaugą Kačiną bei jaunąjį Matą Juciką. Ketvirtuoju numeriu nemažai laiko žaidžia ir V. Šulskis.

Vienas iš bandančių užkamšyti J. Palacioso netekį – 207 cm ūgio E. Želionis.

Edgaras Želionis
Mano rolė šiek tiek pasikeitė, atsirado daugiau atsakomybės.

„Mano rolė šiek tiek pasikeitė, atsirado truputį didesnė atsakomybė, – tinklalapiui LKL.LT sakė E. Želionis. – Komandoje darbinės nuotaikos, emocijos dėl išvykusių žaidėjų nurimusios. Naujokams dar reikia laiko, jiems sunku priprasti prie mūsų žaidimo. Tikimės, kad jie greitai su mumis susiderins ir susižais. Tuomet bus žymiai geriau.“

Lyderio vaidmenį uostamiesčio ekipoje perėmė žalgiriečiams puikiai pažįstamas Renaldas Seibutis. 32-ejų gynėjas Kauno ekipos marškinėlius vilkėjo 2015-2017 metų sezonuose.

R. Seibutis per pastarąsias ketverias rungtynes pelno po 16 taškų, atkovoja po 4,5 kamuolio, atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus bei renka po 25,3 naudingumo balo.

Šiuo metu R. Seibutis yra ketvirtas rezultatyviausias krepšininkas lygoje (vid. 13,4 tšk.) bei šeštas naudingiausias (vid. 15,4 naud. bal.).

Darius Maskoliūnas
Renaldas jaučiasi užtikrintai ir yra aiškus komandos lyderis.

„Renaldas žaidžia puikiai, labai gerai atrodo. Matosi, kad jaučiasi užtikrintai ir yra aiškus lkomandos lyderis. Jis turi aiškią rolę ir kuo puikiausiai ją vykdo“, – komplimentus buvusiam auklėtiniui žarstė D. Maskoliūnas.

„Žalgiris“ paskutiniu metu rungtyniauja pašėlusiu ritmu – dvikova su „Neptūnu“ bus penktasis Š. Jasikevičiaus kariaunos mačas per 9 dienas. Į Eurolygos atkrintamųjų etapą besitaikantys kauniečiai visada siekia pergalės, tačiau stengiasi išnaudoti ir didelę rotaciją, taip suteikdami poilsio svarbiausiams žaidėjams.

Neplanuoto papildomo nuovargio sulaukė ir „Neptūnas“, kuris po dvikovos Gaziantepe kelionėje užtruko para ilgiau, nei planuota. To priežastis – prastos oro sąlygos ir pavėlavimas į skrydį Stambule.

„Tai jėgų jiems tikrai nepridės, – apie prailgusią klaipėdiečių kelionę kalbėjo D. Maskoliūnas. – Faktas, kad į Klaipėdą mes važiuojame pergales, tačiau taip pat mes spręsime problemas su kai kurių žaidėjų mikro traumų gydymų ir kai kurių žaidėjų poilsiu. Bandysime savo rungtynių planą susidėlioti taip, kad visi šie dalykai mums pavyktų. Sužaidėme daug rungtynių per trumpą laiko tarpą, manau, kad visi, kas supranta šį sportą, žino koks tai didelis krūvis.“

Penktadienį vakare į Klaipėdą sugrįžę klaipėdiečiai jau sekmadienį stos į mūšį su pirmenybių lyderiais. Krepšininkams jėgų neturėtų trukti – juos visada į priekį stumia gausiai į „Švyturio“ areną ateinantys aistruoliai. „Neptūno“ namų rungtynes vidutiniškai stebi 3938 sirgaliai, o tai yra antras rezultatas, atsiliekantis tik nuo „Žalgirio“ – 4325.

Edgaras Želionis
Privalome žaisti su dideliu užsivedimu, noru, energija ir pasitikėjimu savimi. 

„Žiūrovai mums prideda daug energijos, jų palaikymas tikrai labai svarbus, – sakė E. Želionis. – Dvikovoje su „Žalgiriu“ privalome žaisti su dideliu užsivedimu, noru, energija ir pasitikėjimu savimi. Pažiūrėsime, ar to užteks iškovoti pergalę.“

Pakylėtai namie žaidžiantis „Neptūnas“ mėgins pratęsti pergalių seriją, tačiau „Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad pergalę iškovos „Žalgiris“. Dvikovos pradžia – sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV ir LNK GO.

Utenos „Juventus“ demonstruoja solidžią formą – praėjusį savaitgalį tik paskutinę sekundę pralošta Kauno „Žalgiriui“, o FIBA Čempionų lygoje įveiktas Krasnojarsko „Jenisey“. Žydrūno Urbono auklėtinių šeštadienį laukia dvikova su Kėdainių „Nevėžiu“. „Juventus“ – „Nevėžis“ šeštadienį 17:00.

Panevėžio „Lietkabelis“ neteko naudingiausio krepšininko Ado Juškevičiaus, kuris persikėlė į Stambulo „Galatasaray“ bei gynėjų pozicijose liko tik su trijų žaidėjų rotacija. Ar Aukštaitijos ekipa sugebės išvykoje įkąsti Vilniaus „Lietuvos rytui“? „Lietuvos rytas“ – „Lietkabelis“ šeštadienį 17.20 per BTV.

Ballų karštinė kiek priblėso, tačiau apie save jie galės priminti sekmadienio dvikovoje su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Ar garsieji broliai atsidarys savo taškų sąskaita „Betsafe–LKL“ pirmenybėse? Būsimieji prieniškių varžovai – penkis pralaimėjimus iš eilės patyrę Gedimino Petrausko auklėtiniai. „Vytautas“ – „Pieno žvaigždės“ sekmadienį 19:30.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner