„Betsafe–Šokėjų kovos“: desertas krepšinio žiūrovams
Photo: Fotodiena.lt

„Betsafe–Šokėjų kovos“: desertas krepšinio žiūrovams

Author: LKL.LT
2018-01-15

Lietuvos krepšinio lygos komandų šokėjų tarpusavio kovos per pirmus dvejus metus sulaukė tokio susidomėjimo, kad šiemet dėmesiu prilygs tradiciniams LKL snaiperio ir „Oro karaliaus“ konkursams.

LKL šiemet pristato „Betsafe–Šokėjų kovų“ projektą, kuris vyks per SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą ir taps tikru šio renginio desertu.

„Šokėjų kovų projektą vykdysime trečius metus ir per pirmus du sezonus pamatėme, kad susidomėjimas šokėjomis nepaprastai didelis, – pabrėžė LKL vykdomasis direktorius Žygimantas Surintas. – Šiemet nusprendėme projektą pakelti į naują lygį – šokėjos varžysis aikštėje vienos prieš kitas, šokiai bus transliuojami tiesiogiai per televiziją, o nugalėtoją lems komisijos balai.“

Projekte šiemet dalyvaus keturių stipriausių „Betsafe–LKL“ čempionato komandų šokėjos: Kauno „Žalgirio“, Klaipėdos „Neptūno“, Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“.

Sekmadienį ištraukus „Betsafe–Šokėjų kovų“ burtus komandos bus suporuotos ir vasario 17 d. per pirmų SIL–Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalio rungtynių pertrauką varžysis dėl bilieto į finalą.

GINTARĖ, „Lietkabelio“ šokėja
„Esame nusiteikusios ryžtingai kovoti iki galo, nenurašykite mūsų – turime ką parodyti.“

„Į šį projektą žvelgiame labai rimtai, – pripažino „Lietkabelio“ šokėja Gintarė. – Pernai įdėjome daug darbo, šiemet jo dedame dar daugiau ir norime užimti prizinę poziciją. Esame nusiteikusios ryžtingai kovoti iki galo, nenurašykite mūsų – turime ką parodyti.“

Tarpusavyje kovosiančios komandos šoks pagal tą pačią muziką pasikeisdamos, pasirodymus vertins penkių asmenų komisija. Be to, 25 proc. galutinio įvertinimo lems krepšinio aistruoliai, savo komandą palaikysiantys per balsavimą Delfi.lt platformoje.

Pusfinalių nugalėtojos iškops į finalą, „Betsafe–Šokėjų kovų“ čempionė paaiškės vasario 18 d. per SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalo rungtynių pertrauką.

Ką reikia žinoti apie „Betsafe–Šokėjų kovas“?
Dėl titulo kovos „Žalgirio“, „Neptūno“, „Lietuvos ryto“ ir „Lietkabelio“ šokėjos, sausio 21 d. ištraukus burtus jos bus suporuotos.
Pusfinaliai vyks vasario 17 d., šokių grupės parengs savo šokį pagal tą pačią dainą ir stos akis į akį per SIL–Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalio rungtynių pertrauką.
25 proc. lems DELFI skaitytojai, 75 proc. – penkių asmenų komisija, stebėsianti šokėjas iš arti.
Finalas vyks vasario 18 d. per SIL–Karaliaus Mindaugo taurės finalo rungtynių pertrauką.

„Mums atrodo, kad šis konceptas palankesnis mūsų komandai, kadangi bus komisija, – svarstė „Lietuvos ryto“ šokėjų komandos vadovė Edita Navickaitė. – Ir bus tik vienos rungtynės, per kurias parodysime savo programą. Rengiamės tam labai intensyviai. Manau, žiūrovams įdomiau pamatyti, kaip vyksta kovos aikštėje, ne tik internete.“

„Šokėjos tapo neatsiejama krepšinio dalimi, o pagal naują konceptą rengiamos „Betsafe–Šokėjų kovos“ taps tikru desertu žiūrovams, – įsitikinęs LKL vykdomasis direktorius Ž. Surintas. – Šis projektas šokėjoms – didelė motyvacija tobulėti, o žiūrovų dėmesio tikimės ne mažiau nei per snaiperio ar dėjimų konkursus.“

Pirmą šokėjų kovų projektą laimėjo „Neptūno“ komanda, pernai čempionėmis karūnuotos „Žalgirio“ šokėjos.

Šiemet triumfo trokšta „Lietuvos ryto“ komanda, kuri nesibaimintų net tuomet, jei burtai pusfinalyje suvestų su „Žalgirio“ šokėjomis.

„Net jei taip nutiks, nemanau, kad jausime papildomą įtampą, – svarstė „Lietuvos ryto“ šokėjų vadovė. – Stengsimės negalvoti apie baimes, o bandysime pasiekti tikslą.“

Burtų ceremonija vyks sekmadienį per rungtynių tarp „Neptūno“ ir „Žalgirio“ pertrauką, iš karto po to, kai bus ištraukti SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalio burtai.

„Betsafe–Šokėjų“ kovos vyks per SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą, jis rengiamas vasario 17-18 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Bilietus į renginį platina bilietai.lt, oficialus transliuotojas – LRT televizija.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner