„Betsafe“ prognozė: Ballų debiutą apkartins „Lietkabelio“ pergalė
Photo: Fotodiena/J. Elinskas

„Betsafe“ prognozė: Ballų debiutą apkartins „Lietkabelio“ pergalė

Author: LKL.LT
2018-01-13

Labiausiai aptarinėjama pastarųjų savaičių Lietuvos komanda esantis Prienų–Birštono „Vytautas“ atvyksta į Panevėžį, kuriame susikaus su atsigaunančiu Panevėžio „Lietkabeliu“. Tikėtina, kad „Betsafe–LKL“ pirmenybių parketo pirmąjį kartą žengs ir garsieji broliai Ballai – LiAngelo ir LaMelo.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šio ir kitų 19-ojo „Betsafe–LKL“ čempionato turo mačų prognozę.

„Vytautas“ pastaruoju metu sulaukia milžiniško žiniasklaidos dėmesio, tačiau Virginijaus Šeškaus ekipa koncentruojasi ne į jaunųjų talentų apšaudymą Panevėžyje, o į nesėkmių serijos nutraukimą. Devintoje vietoje čempionate žengiantys prieniškiai turi penkių pralaimėjimų seriją bei pagal šį rodiklį yra šalčiausia lygos komanda.

Nors V. Šeškaus armija antrajame rate namuose 88:74 patiesė „Lietkabelį“, šįkart prieniškiai tikisi daug sunkesnių rungtynių.

Eigirdas Žukauskas
„Lietkabelis“ grįžta į seną formą, kurią turėjo sezono pradžioje.

„Lietkabelį“ jau galime vadinti Lietuvos grandu, kuris su nauju treneriu Ramūnu Butautu šiek tiek pasikeitė, – tinklalapiui LKL.LT teigė „Vytauto“ puolėjas Eigirdas Žukauskas. – Matosi, kad „Lietkabelis“ grįžta į seną formą, kurią turėjo sezono pradžioje. Panevėžiečiai tikrai atsigauna, o mūsų laukia labai sunkios rungtynės.

Privalome sustabdyti brolius Lavrinovičius ir Adą Juškevičių, jie yra „Lietkabelio“ varikliai. Turime įdėti daug energijos, nes tik aktyvi gynyba gali duoti vaisių.“

A. Juškevičius yra naudingiausias Aukštaitijos ekipos krepšininkas. Gynėjas vidutiniškai pelno po 12,9 taško bei renka po 14,6 naudingumo balo. Tuo metu K. Lavrinovičius prideda 10,2 taško bei 12,5 naudingumo balo.

„Vytauto“ gretose išsiskiria tas pats E. Žukauskas, vidutiniškai renkantis po 13,6 taško bei 16,5 naudingumo balo. Pagal pastarąjį rodiklį puolėjas užima 3-ąją vietą visoje lygoje. Tiesa, dar nėra aišku, ar E. Žukauskas galės rungtyniauti šios dienos mače – krepšininkas atsigauna po prieš mėnesį patirtos raktikaulio sąnario traumos.

„Šią savaitę pradėjau sportuoti su komanda, – dėstė naudingiausias „Vytauto“ žaidėjas. – Sunkoka įeiti į ritmą, nes skausmai vis dar yra išlikę. Jei gydytojai spės mane paruošti, tai su vaistų pagalba mėginsiu žaisti.“

R. Butautas „Lietkabelio“ vairą perėmė prieš dvi savaites ir jau spėjo komandai sudiriguoti dvejose „Betsafe–LKL“ rungtynėse. Galingą puolimą demonstravę panevėžiečiai 100:91 įveikė „Pieno žvaigždes“ bei 98:87 pranoko „Dzūkiją“.

„Norime greitinti puolimą ir agresyviai žaisti gynyboje, – apie pokyčius komandoje tinklalapiui LKL.LT atskleidė „Lietkabelio“ gynėjas Gintaras Leonavičius. – Treneris griežtesnis nei buvęs, įvedinėja naujas sistemas, prie kurių reikia laiko prisitaikyti. Stengiamės, kad jo sumanymai būtų įvykdomi.

„Vytautas“ turi žaidėjų galinčių iššauti: E. Žukauskas, Justinas Sinica ar Tomas Dimša. Mes juos gerai pažįstame, tad ruošiamės kovai ir žiūrėsime kaip seksis. Šiam mačui rengiuosi įprastai, Ballai ir papildomos kameros man nelabai rūpi. Mūsų tikslas yra tiesiog pasiekti pergalę.

Su nauju strategu „Lietkabelis“ nutraukė penkių pralaimėjimų seriją, kuri juos nustūmė į ketvirtąją pirmenybių poziciją. Gerinti savąjį žaidimą pasiryžę panevėžiečiai jaučia padidėjusį ažiotažą dėl būsimų rungtynių bei laukia didesnio būrio sirgalių, tačiau ne visi krepšininkai pasidavė Ballų manijai.

Gintaras Leonavičius
Neseku Ballų situacijos, nes man tai yra ne krepšinis, o realybės šou.

„Aš neseku Ballų situacijos, nes man tai yra ne krepšinis, o realybės šou, – dėstė G. Leonavičius. – Visus straipsnius ta tema praleidžiu, manau, kad ir „Vytauto“ komandą toks dėmesys išmuša iš vėžių. Nors informaciją apie juos praleidžiu, tačiau džiaugiuosi, kad Lietuvos krepšinis dėl to yra labiau matomas. Tai mūsų krepšiniui yra naudinga, jis tokiu būdu yra populiarinamas.“

Ballai nėra vieninteliai „Vytauto“ naujokai debiutuosiantys stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje. Pirmąjį kartą dėvėdamas „Vytauto“ marškinėlius ant parketo išbėgs ir aukštaūgis Kervinas Bristolis. Amerikietis užpildys seniai aptarinėjamą prieniškių spragą po krepšiu, kuri dar labiau atsivėrė iš rikiuotės iškritus Egidijui Dimšai.

Šį sezoną Kijevo „BC Budivelnik“ ekipoje pradėjęs aukštaūgis Ukrainos pirmenybėse per 14 rungtynių pelnydavo po 3,4 taško, atkovodavovo po 5,7 kamuolio ir blokuodavo po 1,5 metimo.

„K. Bristolis palieka neblogą įspūdį, – sakė E. Žukauskas. – Matosi, kad jis atvažiavo būdamas geroje kondicijoje, prieš tai sportavęs ir neapsileidęs. Manau, kad jis mums tikrai padės. Dabartinėje situacijoje bet koks aukštaūgis mums po krepšiu pagelbėtų.“

„Vytautas“ sieks įkąsti nutraukti pralaimėjimų seriją, tačiau „Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad iš duobės išlipęs ir vis geresnį žaidimą demonstruojantis „Lietkabelis“ jiems bus neįkandamas. Dvikovos startas – šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV ir LNK GO.

Gediminas Petrauskas vadovaudamas „Juventus“ ir  „Pieno žvaigždžių“ ekipoms šį sezoną per 13 mačų laimėjo vos kartą. 32-ejų specialisto šį šeštadienį laukia sunki užduotis – į Pasvalį atvyksta Vilniaus „Lietuvos rytas“. Ar pasvaliečiams pavyks pateikti sensaciją? „Pieno žvaigždės“ – „Lietuvos rytas“ šeštadienį 17:00.

Po trenerių pokyčių Utenos ekipos žaidimas šovė į viršų. Septyniais pralaimėjimais startavęs „Juventus“, dabar savo sąskaitoje turi 7 pergales ir 11 pralaimėjimų. Į Uteną atvyksta „Žalgiris“, kuris šiame mieste prieš dvi savaites turėjo kaip reikiant paprakaituoti. Tuomet Šarūno Jasikevičiaus kariauna laimėjo rezultatu 78:74. Ar uteniškiai įstengs dar sykį mesti rimtą iššūkį tituluotiems varžovams? „Juventus“ – „Žalgiris“ sekmadienį 17.00.

Alytaus „Dzūkija“ turi trijų pralaimėjimų seriją, tačiau per šią atkarpą ji kovėsi prieš praėjusių metų prizininkus: „Žalgirį“, „Lietkabelį“ bei „Lietuvos rytą“. Šį kartą jiems teks lengvesnis varžovas – paskutinėje vietoje žengiantis „Nevėžis“. „Dzūkija“ – „Nevėžis“ sekmadienį 17:20 per BTV.

Šią savaitę dėl arenų užimtumo nežais Klaipėdos „Neptūno“ ir „Šiaulių“ ekipos.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner