Karjeros rungtynes sužaidęs R. Seibutis atvedė „Neptūną“ į aštuntą pergalę iš eilės
Photo: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Karjeros rungtynes sužaidęs R. Seibutis atvedė „Neptūną“ į aštuntą pergalę iš eilės

Author: H. Augustynas
2018-01-04

„Betsafe–LKL“ pirmenybėse į kovą stojo pergalėmis gyvenusios Klaipėdos „Neptūno“ (15/3) ir Šiaulių „Šiaulių“ (6/12) ekipos. „Švyturio“ arenoje po itin atkaklios kovos savo pergalių seriją pratęsė ir namų tvirtovę apgynė „Neptūno“ komanda.

Dar nė karto namuose nepralaimėję „Neptūno“ krepšininkai, Lietuvos krepšinio čempionate iškovojo aštuntą pergalę iš eilės bei devintą pergalę namuose, kai 83:79 palaužė „Šiaulių“ komandą ir nutraukė jų dviejų pergalių seriją.

Nepaisant galybės spurtų dar prieš ketvirtą kėlinį, rungtynių likimas sprendėsi paskutinėmis susitikimo minutėmis. „Šiauliai“ sugebėjo susikrauti 7 taškų pranašumą likus 5 minutėms po to, kai Donatas Sabeckis pelnė du taškus su pražanga (77:70). Tačiau po Jerry Johnsono tritaškio, Simo Galdiko metimo iš po krepšio ir Renaldo Seibučio dvitaškio skirtumas tarp komandų ir vėl išnyko (77:77).

Naudingiausias gruodžio mėnesio krepšininkas, Edgaras Želionis, likus kiek daugiau negu 2 minutėms iki rungtynių pabaigos tolimu metimu išvedė „Neptūną“ į priekį – 80:79. O likus minutei, to paties E. Želiono dėjimas leido klaipėdiečiams pirmauti jau 3 taškų skirtumu. J. Johnsonui prametus tritaškį, likus 20 sekundžių iki ketvirčio pabaigos, kamuolį puolime atkovojo tikru rungtynių didvyriu tapęs E. Želionis. „Šiauliai“ buvo priversti imtis pražangų taktikos, tačiau tai vaisių neatnešė ir pergalę iškovojo klaipėdiečiai.

„Visi sakė, kad „Neptūnas“ nepralaimi namuose ir bus sunku. Aš pasakiau vyrams, kad visada būna pirmas kartas, jie priėmė tai su šypsena, bet ketvirtame kėlinyje jau pradėjo galvoti, kad iš tikrųjų taip gali būti ir pradėjo neprotingai žaisti. Pripažįstu, kad sudirbom pabaigą ir nepasisekė laimėti“, – po mačo teigė „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika.

„Neptūno“ komandai tai buvo pirmosios rungtynės po to, kai ekipą paliko Juanas Palaciosas. Tiesa, kolumbiečio lyderio vaidmenį puikiai perėmė R. Seibutis, kuris pelnė 20 taškų (4/5 dvit., 2/3 trit., 6/7 baud.), atkovojo 8 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 pražangas ir surinko net 38 naudingumo balus. R. Seibutis dar iki pertraukos buvo surinkęs 15 taškų bei 25 naudingumo balus. 38 naudingumo balai yra naujas R. Seibučio rekordas „Betsafe–LKL“ čempionate. Prieš tai krepšininkas buvo surinkęs 34 naudingumo balus ir tai buvo padaręs 2004-aisiais.

Šiose rungtynėse puikiai savo gautą šansą išnaudojo Matas Jucikas. J. Palacioso paliktą skylę kamšęs aukštaūgis aikštėje praleido 19 minučių ir pelnė 11 taškų, nors „Betsafe–LKL“ pirmenybėse vidutiniškai per 9 minutes renka po 3,8 taško.

„Su kiekvienu išėjimu praradome kažkiek talento. Tačiau džiaugiuosi, kad komanda neprarado kovojimo, neprarado širdies ir vien tik tai mums šiandien padėjo sugrįžti į rungtynes“, – teigė „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

„Neptūno“ gretose R. Seibutis su 20 taškų ir buvo rezultatyviausias, 14 pridėjo E. Želionis (9 atk. kam.), 11 surinko M. Jucikas, o po 10 pelnė S. Galdikas ir J. Johnsonas.

„Šiaulių“ komandoje išsiskyrė Laurynas Birutis su 15 taškų (7 atk. kam.), 12 pridėjo Damonas Lynnas, po 10 D. Sabeckis ir Akeemas Wrightas (7 rez. perd.), 9 pelnė Arminas Urbutis.

Abi komandos dar bandė pabėgti prieš didžiąją pertrauką. Įpusėjus antrajam kėliniui, po E. Želionio tikslių baudos metimų, „Neptūnas“ pirmavo 30:23 ir jau tada atrodė, kad klaipėdiečiai gali pabėgti nuo savo varžovų. Vis dėlto, „Šiauliai“ į tai turėjo savo atsaką ir spurtavo 11:0 bei perėmė iniciatyvą į savo rankas. Klaipėdiečiai neleido svečiams iš Šiaulių susikurti didesnės persvaros negu 4 taškai, o likus 3 sekundėms iki kėlinio pabaigos J. Johnsonas smeigė tritaškį ir išvedė „Neptūną“ į priekį 41:40.

„Šiauliai“ dar trečiame kėlinyje sugebėjo susikrauti 9 taškų pranašumą. L. Birutis pelnė 4 taškus iš eilės, po to dvitaškį pridėjo Vytautas Šarakauskas ir „Šiauliai“ pirmavo 57:48. Tačiau „Neptūnas“ padedamas savų žiūrovų palaikymo atsakė spurtu 15:5 ir sugrąžino intrigą į rungtynes.

Šiose rungtynėse debiutavo iš Libano sugrįžęs bei prie uostamiesčio ekipos prisijungęs Vytautas Šulskis. Aukštaūgis per 19 minučių pelnė 7 taškus (1/4 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud.), atkovojo 2 ir prarado 3 kamuolius, išprovokavo pražangą, pats prasižengė 4 kartus ir surinko -2 naudingumo balus.

„Negalime jo vertinti. Mes jį metėme į ugnį vos po vienos treniruotės. Tikimės, kad jis bus panašus į Arną Butkevičių, duos mums atkovotų kamuolių, padės greitame puolime. Na, o šiandien, manau, kad buvo neblogai“, – debiutinį V. Šulskio pasirodymą komentavo K. Maksvytis.

Kitas „Neptūno“ naujokas Brandonas Fieldsas, apie kurį buvo pranešta šios savaitės pradžioje, prie komandos dar neprisijungė ir „Neptūne“ turėtų debiutuoti kitą savaitę FIBA Čempionų lygos rungtynėse.

Šiose rungtynėse debiutavo ir „Šiaulių“ ekipos gynėjas D. Lynnas. Amerikietis prie ekipos prisijungė dar prieš dvi savaites, tačiau dėl prastos sportinės formos į aikštę išbėgo tik Klaipėdoje. Krepšininkas per 25 minutes pelnė 12 taškų (1/3 dvit., 3/5 trit., 1/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, išprovokavo 2 pražangas, tačiau pats pažeidė taisykles 5 kartus ir surinko 10 naudingumo balų.

Kitas rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse „Neptūnas“ žais sausio 21-ąją prieš Kauno „Žalgirį“. Tuo tarpu „Šiauliai“ kitas rungtynes žais tik sausio 28-ąją, kai mes iššūkį Kėdainių „Nevėžiui“.

Rungtynių apžvalga:

Trenerių komentarai: 

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner